Ώρα για μαγειρική. Υλικά, όρεξη, ελάχιστος χρόνος και φύγαμε για την κουζίνα!
Το cookbox.gr μας προτείνει ένα χορταστικό και εύκολο πιάτο.
Μπουτάκια κοτόπουλο και ψητά λαχανικά με barbeque sauce και ντιπ γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ
10 μπούτια κοτόπουλο μόνο το κοπανάκι
2 κολοκυθάκια μεγάλα
2 μελιτζάνες λευκές
4 καρότα
3 πιπεριές
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
240 ml. ελαιόλαδο περίπου συνολικά
30 ml. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. μουστάρδα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
20 κ.γ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ξίδι
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο για το ντίπ γιαουτριού και επιπλεόν για το γαρνίρισμα
Χρόνος Προετοιμασίας
30'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Τα αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αλείφουμε με πινέλο την barbeque sauce. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά τα μπουτάκια και να κάνουν στην επιφάνεια μια σκούρα κρούστα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μια-δυο φορές, ρίχνουμε πάνω σε κάθε μπουτάκι μια κουταλιά barbeque sauce.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά μας και αφού τα κόψουμε σε λεπτές φέτες τα τοποθετούμε σε ρηχά ταψιά φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και αλατίζουμε καλά. Τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην ξεραθούν, να είναι λίγο μαλακά.
Αφού ψηθούν τα μπουτάκια και τα λαχανικά τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μακρόστενο ταψί ή πιατέλα και σερβίρουμε με τη barbeque sauce και το ντιπ γιαουρτιού.
Για τη barbeque sauce:
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. μπαλσάμικο, 1 κ.σ. μουστάρδα και 8 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
Για το ντίπ γιαουρτιού:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, 2 κ.σ. λάδι, το ξίδι, τον δυόσμο, λίγο αλάτι,την πάπρικα και λίγο πιπέρι.
cookbox.gr
news247.gr
No comments:
Post a Comment