29.3.14

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

1  ΣΤ

Μια  νεανική  Βαρουσιώτικη  παρέα της  εποχής  50-60 ,

Καθιστές , Αλίκη Κ. Πανάγου (Είχε παντρευτεί το Σάκη τον Ασημακόπουλο) , η δεύτερη νομιζομε πως μοιάζει με την Κατίνα τη γυναίκα του Πάνου Πανάγου (δάσκαλου), Άγνωστη, Σταθούλα, Τέτα Κ. Κλωσσα.  ‘Ορθιοι,  Άγνωστη, Ανθούλα Πανάγου ,Διαμάντω Φωτοπούλου (Μπακοδιαμάντω), Αγνωστη, Γιούλα Καραστάθη - Μάρκου, Ηρακλής Μάρκος (Κέφης, άνδρας της Γιαννούλας) Αποστόλης Ζόγκζας, Γιώργος Πανάγος, Τάσος ,Ασημακάπουλος, Γιώργος Κλώσσας.

 

Καλημέρα  Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα  στα  ξενιτεμένα  μας  αδέρφια , σε  όλα  τα  μήκη  και  τα  πλάτη  της  γης , στους  αγαπημένους  μας  φίλους  καιφυσικά  στους  χθεσινούς  μας  επισκέπτες από : Athens, Thessaloniki, Patra, Heraklion, Vrilissia, Kalamata, Nikaia, Volos, Kozani, Larissa, Chalandri, Palos Hills, Nicosia, Copenhagen, Kavala, Nea Ionia, Clearwater, Ioannina, Chania, Huntley, McHenry, Palatine, Abu Dhabi, Melbourne, Ostend, Surrey, Ammochostos, Nuremberg, Neuss, Viersen, Liverpool, London, Portsmouth, Lamia, Korinthos, Rhodes, Kallithea, Stockholm, Mesa, Fullerton, Norman, Sandton, Green Oaks, Jasmine Estates .

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΣΗΜΕΡΑ 29  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ ..

1A

Στον  Άι  Γιώργη , αριστερά  φαίνεται  το  σπίτι  του  Κοκκινοβασίλη ,

Σούλα Παπαδοπούλου , του Κ’τσού , Κατίνα Α. Πανάγου, Σοφία Α. Παπαδοπούλου, Άγνωστη, Κώστας Α. Πανάγος. Πίσω από τη Σούλα ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Πανάγου, Μητσος Παπαδόπουλος, αγνωστος.  η  Σοφία, ο Γιώργος, και ο Μήτσος  είναι αδέλφια.

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1430

Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

1823

Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνική Συνέλευση, η οποία εκλέγει ως πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορίζει ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και κλείνει τις εργασίες της στις 18 Απριλίου με τη «Διακήρυξη για την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξιν και ανεξαρτησία».

1971

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Νίκος Γουλανδρής, προσφέρει στους παίκτες του Παναθηναϊκού 225.000 δραχμές ως δώρο για την πρόκρισή τους επί της Έβερτον. Η προσφορά δεν θα γίνει δεκτή, λόγω της «ανάρμοστης» συμπεριφοράς του ερυθρόλευκου παράγοντα στο μεταξύ των δύο ομάδων παιγνίδι δύο ημέρες νωρίτερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

1993

Παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, αποδοκιμάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης (Μητσοτάκης) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Παπανδρέου) για το Σκοπιανό.

2007

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, σκοτώνεται στην Παιανία από μαχαίρι ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε προγραμματισμένο ραντεβού «θανάτου» για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την επόμενη ημέρα, η πολιτεία θα αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων για δύο εβδομάδες.

2008

Η Ώρα της Γης διεθνοποιείται. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σβήνουν τα φώτα για μία ώρα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Στην Αθήνα, σβήνουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο Λυκαβηττό.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

 

1553

Βιτσέντζος Κορνάρος, κρητικός ποιητής. (Ερωτόκριτος, Η Θυσία του Αβραάμ) (Θαν. 12/8/1613)

1819

Έντουιν Ντρέικ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ. Πραγματοποίησε την πρώτη γεώτρηση για την ανεύρεση πετρελαίου στην περιοχή της Πενσιλβάνια το 1859 και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρία Seneca Oil. (Θαν. 9/11/1880)

1870

Παύλος Μελάς, στρατιωτικός, από τους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα. (Θαν. 13/10/1904)

ΘΑΝΑΤΟΙ

1982

Καρλ Ορφ, γερμανός συνθέτης. (Καρμίνα Μπουράνα) (Γεν. 10/7/1895)

2005

Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς. (Γεν. 29/7/1919)

Ανθολόγιο

2011

Ιάκωβος Καμπανέλλης, θεατρικός συγγραφέας. (Γεν. 2/12/1922)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2903#ixzz2xLBDGOow

1Δ

Ο Ηλίας Κανδρής , Μαρία Κανδρή – Πανάγου ,

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ

Κυριακήmeteo.gr
30/3

02:00

7°C
Αισθητή Θερμοκρασία4°C

78%

3 Μπφ B
16 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


08:00

8°C
Αισθητή Θερμοκρασία5°C

82%

4 Μπφ Α
24 Km/h

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

14:00

15°C

43%

4 Μπφ NA
24 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

20:00

10°C

67%

3 Μπφ NA
16 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


Οι  σημερινές  μας  φωτογραφίες είναι  απ’ το  αρχείο  της  Μαρίας Κανδρή – Πανάγου ( Μελιτο..Μαρίας ) , αν  κάποιοι  δε  αναγνωρίζουν  πρόσωπα  ας  μας  ενημερώσουν

Καλή  σας  μέρα  και  καλό  Σαββατοκύριακο

Απ’ το “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη …….Κ.Κ.-

No comments: