29.6.14

“ ΟΙ ..ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !! “ !!!

 

Μια παλαιότερη απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου που απαγόρευε τη χρήση της καμπάνας στις εκκλησίες και τη διάρκεια της κωδωνοκρουσίας έρχονται να αμφισβητήσουν βουλευτές της Β΄ Αθήνας. Πρόθεσή τους είναι να ζητήσουν από τον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να πάρει πίσω την απόφαση, παρόλο που πρακτικά αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.

Η εξέλιξη αυτή έκανε πολλούς να ανασύρουν από τη μνήμη τους το περιστατικό που είχε οδηγήσει τον πρώην πρωθυπουργό στην απίστευτη αυτή απόφαση. Ο κ. Παπανδρέου, ως υπουργός Παιδείας, είχε επισκεφθεί οικογενειακά φιλικό του πρόσωπο σε χωριό της Κορινθίας. Δεν είχε προβλέψει πως τη συγκεκριμένη Κυριακή γιόρταζε ο πολιούχος του χωριού και ότι οι κωδωνοκρουσίες θα τον ενοχλούσαν αφόρητα. Παρά τις... συστάσεις που έγιναν προς τον ιερέα, οι καμπάνες δεν σταμάτησαν, γεγονός που φαίνεται να εκνεύρισε τον πρώην πρωθυπουργό. Ετσι, όταν το 2009 ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» και ανέλαβε την εξουσία, μέσα σε όλα τα άλλα... στραβά, αποφασίστηκε και επισήμως ο περιορισμός των κωδωνοκρουσιών. Στο θέμα παρενέβη -ποια άλλη;- η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, γνωστή και για το «συνωστισμό» στη Σμύρνη.

Εγραψε συγκεκριμένα στο twitter της: «Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Θα χτυπήσει, φοβάμαι, και για όσους μέχρι τώρα δεν την άκουγαν. Πλήρης απελευθέρωση της εκκλησιαστικής κωδωνοκρουσίας».

No comments: