30.6.14

O ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

 

 

Ο Νόβακ ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά το εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά.

Ο Νόβακ ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά το εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά.

«Ελα Ελλάδα» έγραψε στο Τwitter, ενθουσιασμένος με την πρόκριση της Εθνικής.

«Ελα Ελλάδα» έγραψε στο Τwitter, ενθουσιασμένος με την πρόκριση της Εθνικής.

Η συμμετοχή του σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, αυτό του Γουίμπλεντον, δεν του στέρησε την ευκαιρία να βρει χρόνο για να δει την αγαπημένη του Ελλάδα και να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στ

Η συμμετοχή του σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, αυτό του Γουίμπλεντον, δεν του στέρησε την ευκαιρία να βρει χρόνο για να δει την αγαπημένη του Ελλάδα και να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους διεθνείς

  Κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ο 27χρονος τενίστας δεν παρέλειψε να επισκεφθεί την Ακρόπολη με τη σύντροφο του Γελένα Ρίστιτς.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ο 27χρονος τενίστας δεν παρέλειψε να επισκεφθεί την Ακρόπολη με τη σύντροφο του Γελένα Ρίστιτς.

Τριμελής ήταν η παρέα του «Νόλε» στη χώρα μας, αφού σε κάθε βόλτα του ζευγαριού το παρών έδινε και το σκυλάκι του...

Τριμελής ήταν η παρέα του «Νόλε» στη χώρα μας, αφού σε κάθε βόλτα του ζευγαριού το παρών έδινε και το σκυλάκι του...

  Με τη σύντροφο και μέλλουσα μητέρα του παιδιού του ποζάρουν με φόντο τον Λυκαβηττό. Μάλιστα, στην Αθήνα ο 27χρονος έμαθε για την εγκυμοσύνη της αρραβωνιαστικιάς του και έσπευσε να μοιραστεί μέσω Twi

Με τη σύντροφο και μέλλουσα μητέρα του παιδιού του ποζάρουν με φόντο τον Λυκαβηττό. Μάλιστα, στην Αθήνα ο 27χρονος έμαθε για την εγκυμοσύνη της αρραβωνιαστικιάς του και έσπευσε να μοιραστεί μέσω Twitter το χαρμόσυνο νέο με τους χιλιάδες φίλους του.

Στα κορτ είναι ένας τεράστιος Σέρβος αθλητής, στο ποδόσφαιρο ένας φανατικός φίλαθλος και δη ένας φανατικός «Ελληνας» οπαδός. Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο2 στον κόσμο να μιλάει άπταιστα σερβικά, γερμανικά, ιταλικά και αγγλικά, ωστόσο γράφει ελληνικά (!) και συμπεριφέρεται σαν Ελληνας. Το απέδειξε δις τις τελευταίες ημέρες, όταν, χωρίς να ερωτηθεί, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

Την ώρα που ο 27χρονος τενίστας συμμετέχει σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, στο Γουίμπλεντον, βρήκε την ευκαιρία και το... μέσο, το Twitter, να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους Ελληνες διεθνείς και στον Φερνάντο Σάντος. Λίγες ώρες πριν από τον «τελικό» με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Djoker Nole, όπως είναι, επίσης, γνωστός, ξεκαθάρισε τη... θέση του, εκδηλωθείς για πρώτη φορά υπέρ της Εθνικής Ελλάδας: «Υποστηρίζω την Ελλάδα, είναι και γείτονές μας. Ελπίζω να πάρει την πρόκριση για τη φάση των νοκ άουτ αγώνων».

Η ευχή του έγινε πράξη με τα γκολ των Ανδρέα Σάμαρη και Γιώργου Σαμαρά και μετατράπηκε σε εκδήλωση πρωτοφανούς πανηγυρισμού εκ μέρους του φιλέλληνα Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έσφιξε με ένταση τις γροθιές του σαν να κατακτούσε ένα τουρνουά Grand slam. Και δεν έμεινε μόνον στους έξαλλους πανηγυρισμούς. Μετά το πρώτο ελληνικό γκολ, βλέποντας τον Σάμαρη πανηγυρίζοντα με υψωμένα τα χέρια, έγραψε στο Twitter: «You know who I am cheering for», δηλαδή «Ξέρεις για ποιον πανηγυρίζω».

Για να ακολουθήσει δεύτερο «χτύπημα», ακόμα δυνατότερο στις ελληνικές καρδιές, καθώς το έγραψε στα ελληνικά (!): «Ελα Ελλάδα». Στο τέλος του αγώνα, βλέποντας τους Ελληνες διεθνείς να γίνονται όλοι μια αγκαλιά πάνω από τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος, τον Γιώργο Σαμαρά, ξεσπάθωσε σαν να ήθελε κι εκείνος να μοιραστεί αυτές τις στιγμές, γράφοντας σε τρεις γλώσσες: «Come ooooonnnn! Bravo Greci!!!!», που σημαίνει «Ελα!!! Συγχαρητήρια, Ελληνες».

Η φιλελληνική του στάση δεν άφησε αδιάφορη την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία, πέραν των συγχαρητηρίων που απέστειλε στους Ελληνες διεθνείς, ευχαρίστησε από το Τwitter τον Σέρβο πρωταθλητή του τένις, πετώντας του, με εύσχημο τρόπο, το... μπαλάκι της ανάληψης -ατύπως- καθηκόντων πρεσβευτή διαφήμισης της χώρας μας.

Διακοπές στη χώρα μας
Κι αν την Εθνική μας ομάδα ο Νόβακ Τζόκοβιτς την αγάπησε εσχάτως, την Ελλάδα τη λατρεύει πολύ καιρό. Δέθηκε, όμως, ακόμα περισσότερο μαζί της το τελευταίο δίμηνο. Εδώ, στην Αθήνα, όταν μετά το Πάσχα είχε έρθει για διακοπές στο Λαγονήσι, πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα της καρδιάς του, η Γελένα Ρίστιτς, με την οποία έχει συνάψει σχέση εδώ και περίπου εννέα χρόνια και την έχει αρραβωνιαστεί πριν από περίπου εννέα μήνες, θα τον κάνει πατέρα.

Ο... τζόκερ, όπως αποκαλείται, κυρίως ένεκα του γεγονότος ότι του άρεσε να μιμείται φίλους του και συναθλητές του, όπως ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Αντι Ρόντικ και η Μαρία Σαράποβα, πάλι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε το ευχάριστο νέο. «Η Γελένα είναι έγκυος! Θα γίνουμε σύντομα γονείς», έγραψε, έμπλεος ικανοποίησης. Στο Twitter σχολίασε και τις όμορφες διακοπές του στη χώρα μας. «Γεια σας. Χαιρετισμούς από την Ελλάδα. Ξεκουράζω το χέρι μου, όπως μου συνέστησαν οι γιατροί, και απολαμβάνω την όμορφη Αθήνα παρέα με την αγάπη μου», έγραψε ο Νόλε Τζόκοβιτς, συνοδεύοντας το κείμενό του με φωτογραφίες από την Ακρόπολη και το Ηρώδειο. Αναμφίβολα παρέλειψε να αναφέρει ότι η παρέα ήταν... τριμελής -και βεβαίως δεν αναφερόμαστε στο μωρό που κυοφορεί η αγαπημένη του, Γελένα- καθόσον μαζί τους είχαν και το σκυλάκι τους, το οποίο ποτέ τους δεν αποχωρίζονται.

Στην Ελλάδα, ο 27χρονος τενίστας δεν έχει έρθει για πρώτη φορά, καθώς αρκετές από τις διακοπές του τις έχει περάσει στην Κέρκυρα και την Ελούντα. Κι αν τώρα, που είναι από τους πιο πλούσιους αθλητές στον κόσμο, καθώς έχει αποκομίσει, από την ενασχόλησή του με το τένις το τρέχον έτος περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ, ζει μια πολύ άνετη ζωή στο Μόντε Κάρλο, τα παιδικά του χρόνια μόνον εύκολα δεν ήταν. Την επέτειο των 12 χρόνων του δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. Ηταν 22 Μαΐου 1999, όταν το γνωστό τραγούδι των γενεθλίων διακόπηκε από τους ήχους των μαχητικών αεροπλάνων, τα οποία ετοιμάζονταν να βομβαρδίσουν το Βελιγράδι. Ο Νόλε Τζόκοβιτς έχει ιδρύσει και φιλανθρωπικό ίδρυμα, στο οποίο διευθύντρια είναι η Γελένα Ρίστιτς.

Το όραμά του, όσον αφορά το φιλανθρωπικό έργο, για το οποίο έχει τιμηθεί από τον πρίγκιπα της Μεγάλης Βρετανίας, Γουίλιαμ, είναι «να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση όλα τα παιδιά της Σερβίας, αλλά και του κόσμου, ειδικά εκείνα που έχουν λιγότερες ευκαιρίες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Με τη βοήθεια των φίλων μου και της οικογενείας μου ελπίζω να μαζέψουμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε πιο όμορφες τις ζωές αυτών των παιδιών».

http://www.ethnos.gr/

No comments: