30.12.14

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠ’ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!

Οι φήμες για παραίτηση Βενιζέλου και συνέδριο

 

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα σημάνει ενδεχομένως μόνο την πτώση της συγκυβέρνησης αλλά και το τέλος του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει σήμερα ή αύριο νέο κόμμα πληθαίνουν, κάτι που φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστική διάσπαση του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, έχοντας συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση του πρώην πρωθυπουργού. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ορισμένοι από τη Χαριλάου Τρικούπη άφηναν να διαρρεύσει ένα σενάριο που θέλει τον κ. Βενιζέλο από σήμερα να παραιτείται από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εμποδίσει τον Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει δικό του πολιτικό σχηματισμό.

Μεγαλομανία

Οι ίδιες φήμες μιλούσαν για τον Ανδρέα Λοβέρδο ως μεταβατικό πρόεδρο και για άμεση οργάνωση έκτακτου συνεδρίου προκειμένου να εκλεγεί ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν φάνηκε ιδιαίτερα ζεστός στη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία λέγεται ότι έγινε από παλαιά στελέχη, αφού ως γνωστόν έχει... πάθος με την εξουσία λόγω μεγαλομανίας. Εντούτοις, με δεδομένη τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, καθώς στην κατάσταση απόγνωσης που έχει περιέλθει ίσως προβεί σε απονενοημένες κινήσεις.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν στην αρχική σκέψη: Οτι ο κ. Παπανδρέου έχει λάβει τις αποφάσεις του για την... «Αλλαγή» (όπως πιθανολογείται ότι θα λέγεται το κόμμα του). Σημειωτέον ότι ήδη ορισμένοι έχουν αρχίσει να διαδίδουν και τις βασικές αρχές του νέου σχηματισμού, όπως για παράδειγμα ότι θα πρόκειται για ένα κόμμα κινηματικού χαρακτήρα, ανοιχτό σε διαφορετικές τάσεις, οι οποίες θα κινούνται στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ, αφού το μέλλον του κόμματος κρέμεται από μια κλωστή. Ή μάλλον από τα καπρίτσια και τις φιλοδοξίες του νυν και του πρώην!

Αλέξανδρος Διαμάντης

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: