27.12.14

ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ Α ΛΑ ΜΙΛΑΝΕΖ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

Η  ΣΥΝΤΑΓΗ   ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

για τις κοτολέτες
  • 4 κοτολέτες χοιρινές (πολύ καλά χτυπημένες)
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 100γρ. αλεύρι
  • 200γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • 1 λεμόνι
για τη σάλτσα τυριών
  • 50γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσένταρ
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τις κοτολέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και βουτάμε μέσα τις κοτολέτες. Πανάρουμε στη φρυγανιά.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να λιώσει και τηγανίζουμε περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Διατηρούμε ζεστές τις κοτολέτες και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς όλη την ώρα για να αποφύγετε το σβόλιασμα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τα τυριά και τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν.
  5. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τις κοτολέτες με τη σάλτσα από πάνω.

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/kotoletes-la-milanez-saltsa-tyrion#sthash.IzgVKUSV.dpuf

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: