28.12.14

OΡΤΥΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

 

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 8 ορτύκια
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα ορτύκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κούπα νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
  3. Αν χρειάζεται ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι προσέχοντας όμως η σάλτσα να παραμείνει πηχτή.
  4. Σερβίρουμε τα ορτύκια με πιλάφι σπυρωτό ή ρύζι μπασμάτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα του φαγητού.

;

  •  

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/ortykia-saltsa#sthash.NX2PsTw2.dpuf

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: