28.6.15

Ι.ΜΠΟΥΓΑΣ : Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

Ημερομηνία δημοσίευσης:28/06/2015

   Τις απόψεις μου για το δημοψήφισμα τις εξέφρασα πρόσφατα σε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 1ης.Μαίου.2015 (αρ.φύλλου 2183) της εφημερίδας «η Ώρα της Φωκίδας» με τίτλο «ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΠΩΣ Ο ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

   Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα είχα περιγράψει δύο μήνες πριν στο άρθρο μου.

   Η ευθύνη για την δραματική κατάσταση που περιήλθε η χώρα ανήκει πρωτίστως στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Εκτός όμως από την συλλογική ευθύνη, υπάρχει κατά το Σύνταγμα και η ατομική ευθύνη του Βουλευτή. Ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη βολική αφωνία του. Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται από τα μεγάλα και ουσιώδη πολιτικά ζητήματα τα οποία είναι υποχρεωμένος ν΄ αντιμετωπίσει, προστατευόμενος από τους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού ανώνυμους περιηγητές του διαδικτύου, που κατά την ολοκληρωτική νοοτροπία του κόμματός του, πρόθυμα λοιδορούν όσους ασκούν κριτική στον ίδιο και την κυβέρνηση που στηρίζει.

    Εφόσον ο βουλευτής της αριστεράς εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση στο απονενοημένο εγχείρημά της για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους νέους, τους φοιτητές, τους εμπόρους, τους  ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους της Φωκίδας για τη στάση, που ο ίδιος προσωπικά θα τηρήσει και τις συνέπειες για τους πολίτες των αποφάσεών του, αναλαμβάνοντας και προσωπικά την ευθύνη.

   Η επόμενη εβδομάδα, που μεσολαβεί μέχρι το δημοψήφισμα είναι καθοριστική. Κρίνεται υπό δραματικές συνθήκες το μέλλον της πατρίδας μας. Ουδείς δικαιούται να σιωπήσει.

   ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

   ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δ.Ν-LLM

http://www.orafok.gr/

No comments: