30.6.15

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΑΤΜ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ

 



Πρωτοφανείς εικόνες με ουρές από ανήσυχους πολίτες έξω από τα καταστήματα τραπεζών και τα ΑΤΜ όλο το Σαββατοκύριακο, στα 60 ευρώ περιορίζεται το όριο ανάληψης (pics)
Εύη Κιόρρι
Ιούνιος 29 2015 11:15
Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι ατελείωτες ουρές των πολιτών έξω από τα καταστήματα τραπεζών και τα ΑΤΜ στην προσπάθειά τους να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους.

Χρειάστηκαν μόλις 48 ώρες για να αδειάσουν από μετρητά τα 2.191 ΑΤΜ της Αθήνας και τα 5.449 σε όλη τη χώρα, παρόλο που αυτά της Εθνικής εφοδιάζονταν συνεχώς.

Η κατάσταση επιφορτίστηκε με την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος να παραμείνουν από σήμερα, έως την 6η Ιουλίου κλειστά τα καταστήματα των τραπεζών, αλλά και η απόφαση να τεθεί το όριο των 60 ευρώ για ημερήσιες αναλήψεις, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι πολίτες να καταφεύγουν στα ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών.

Παράλληλα, η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ήδη πολλά από τα ΑΤΜ δεν διαθέτουν μετρητά, ωστόσο το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί μετά το μεσημέρι όταν όλα τα μηχανήματα αυτόματης θα έχουν εφοδιαστεί με ρευστό.


Ενώ, γνωστοποιείται πως μέχρι το μεσημέρι θα ανακοινωθούν από τις τράπεζες επιλεγμένα υποκαταστήματα στα οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους (δηλαδή λήψη των συντάξεών τους) χωρίς προβλήματα και χωρίς όριο ανάληψης.

Πάντως, οι ουρές από ανήσυχους πολίτες αναμένονται να συνεχιστούν στις τράπεζες δεδομένου του γεγονότος ότι το όριο ημερήσιας ανάληψης ανά κάρτα περιορίζεται στα 60 ευρώ.











(Φωτογραφίες: Sooc, Eurokinissi)
http://news247.gr/

No comments: