30.9.15

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Η ΖΩΗ !!

 

30.09.2015

 

Μετακομίζει (από τη Βουλή) η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προς το τέλος του οδεύει (επιτέλους) το σίριαλ με το νέο γραφείο της απερχόμενης προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυτό σίγουρα δεν θα είναι το περίφημο γραφείο 207, το οποίο ανήκε στον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης, αλλά λίγα στενά πιο μακριά, στον έβδομο όροφο του κτιρίου της Βουλής στην οδό Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου θα πάρει τα γραφεία 702, 703 και 705, δημιουργώντας έτσι ένα μεγαλύτερο, καθώς τα τρία προαναφερθέντα γραφεία θεωρούνται σχετικά μικρά. Να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το γραφείο 704 του ίδιου κτιρίου, το οποίο είναι τυπικά χρεωμένο στον Αλέξη Τσίπρα από την περίοδο που πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Δημήτρης Σιούφας. Βέβαια, πλέον τον συγκεκριμένο χώρο δεν τον χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, αλλά υπάλληλοι του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, τα γραφεία είναι σχεδόν έτοιμα για να «υποδεχτούν» την κυρία Κωνσταντοπούλου, καθώς η μετακόμιση θα γίνει αμέσως μετά την εκλογή του Νίκου Βούτση την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής, μη επανεκλεγείς πρόεδρος δεν έχει τη δυνατότητα διατήρησης γραφείων εντός του κεντρικού κτιρίου και ως εκ τούτου η κυρία Κωνσταντοπούλου «αναγκάστηκε» να περιοριστεί σε χώρο μακριά από την Ολομέλεια.

Χθες, πάντως, εκδόθηκε και η σχετική ημερήσια διάταξη για την ορκωμοσία της νέας Βουλής. Αυτή υπογράφεται από τον δ' αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και ορίζει ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί. Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ θα ακολουθήσει το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του προεδρείου, ώστε τη Δευτέρα να αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: