28.3.16

" ΜΙΖΕΡΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΑΝΤΙΛΗΨΗ "

Την μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κάμπου Δωρίδ

-Ο κ. Κορτέσης καταγγέλλει τη στάση της παράταξης Κουλούλα για την τοποθέτησή του στη συζήτηση για διαγραφές τελών ύδρευσης


 Την στάση της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλλει ο πρόεδρος του Κάμπου κ. Γιάννης Κορτέσης με επιστολή του στην ΩτΦ, σχετικά με την τοποθέτησή του για τις διαγραφές τελών ύδρευσης. Στην επιστολή ο κ. Κορτέσης αναφέρει τα εξής:
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Μαρτίου 2016 στο Λιδωρίκι το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διαγραφές Τελών από Βεβαιωτικούς Καταλόγους Ύδρευσης του Δήμου» ανέδειξε τη μίζερη συμπεριφορά της Μείζονος Αντιπολίτευσης. 
Δεν θα αναφερθώ στο σύνολο αυτών που διημείφθησαν μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Μείζονος Μειοψηφίας, παρά μόνο στο σημείο όπου ζήτησα και μου εδόθη ο λόγος για να αναφερθώ στην δικιά μου εμπειρία που βιώνω ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Κάμπου.  
Η καταμέτρηση των υδρομετρητών γίνεται από ιδιωτική εταιρεία. Την εταιρεία διακρίνει ο επαγγελματισμός και η πλήρη καταγραφή των στοιχείων. Στον πίνακα καταμέτρησης αναγράφονται διάφορες παρατηρήσεις, όπως “φρεάτιο μπαζωμένο”, “δεν υπάρχει υδρομετρητής”, “δυσανάγνωστη ένδειξη” κ.λ.π.
Στην παρατήρηση “φρεάτιο μπαζωμένο” ο πάροχος χρεώνεται με τη μέγιστη χρέωση, στις περισσότερες περιπτώσεις αδίκως. Αυτό όμως ο πάροχος δεν το γνωρίζει. Και εδώ έρχεται να κουμπώσει ο ρόλος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας. Να ενημερώσει τους παρόχους του χωριού του, να καθαρίσουν τα φρεάτιά τους, πράγμα που στην περίπτωσή μου έκανα αποστέλλοντας 45 ενημερωτικές επιστολές σε παρόχους και αναρτίζοντας στους πίνακες Ενημέρωσης – Ανακοινώσεις. 
Παράλληλα γνωστοποίησα στους κατοίκους τι προβλέπει ο κανονισμός ύδρευσης του Δήμου για την κάθε περίπτωση συμπεριφοράς που δεν συνάδει στη σωστή διαχείριση αυτού του αγαθού – του νερού.
Στην κοινότητά μου έχουμε επάρκεια νερού, είχαμε όμως κακή διαχείριση, τόσο στο κοινό αγαθό το νερό, όσο και την επιμέλεια συντήρησης του δικτύου.
Ο απερχόμενος Τοπικός Πρόεδρος του Κάμπου και νύν Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Καγιάς παρέδωσε ένα άθλιο δίκτυο, βάνες να μη λειτουργούν, πόρτες δεξαμενών και φρεάτια σπασμένα προσβάσιμα στον καθένα να κλέβει το νερό για άρδευση και να μένει το χωριό χωρίς νερό φέρνοντας με υδροφόρες νερό και στέλνοντας τους κατοίκους στο Κέντρο Υγείας.
Ο ίδιος δε, αναγκάστηκε να βάλει παροχή σε οικογενειακή του παροχή μετά από έγγραφο που τους κοινοποίησα δίνοντάς του διορία μια εβδομάδα, ειδάλλως εφαρμόζουμε τον κανονισμό με τα προβλεπόμενα. 
Το καλοκαίρι του 2015 υπήρξε επάρκεια νερού με συνεχή αποθέματα 250 κυβικών, για τον αυτοπεριορισμό των κατοίκων τους ευχαρίστησα με ανακοίνωση.
Τελειώνοντας θέλησα να αναδείξω το καθήκον και τις υποχρεώσεις των Τοπικών Προέδρων, καθώς και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που δεν εποπτεύει αυτές τις διαδικασίες.
Για το μίζερο αυτοδιοικητικό πνεύμα της μείζονος μειοψηφίας διέπραξα έγκλημα που κατέθεσα την εμπειρία μου απόντος του κ. Καγιά που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν παρών, αλλά μόλις εγώ ζήτησα το λόγο αποχώρησε.
Συμπέρασμα, με τέτοια αντιπολίτευση δεν βοηθιέται ο τόπος».
http://www.orafok.gr/

No comments: