30.3.16

ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ " ΛΑΔΩΝΟΤΑΝ "ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ



30.03.2016

Κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος αλλά και εκβιασμό. 700.000 € βρέθηκαν σε λογαριασμό του
Οικονομικός επιθεωρητής, ο οποίος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος ελεγκτικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών στη Μακεδονία και τη Θράκη από το 2000 έως 2013, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης. Σε βάρος του έχει δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση για άσκηση δίωξης για τα αδικήματα της εκβίασης και ξεπλύματος χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Οπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε να μειώσει τα πρόστιμα που επιβάλλονταν σε επιχειρήσεις, κατόπιν οικονομικών ελέγχων, αντί φυσικά δικής του αμοιβής, που ανάλογα με την «έκπτωση» που έκανε κυμαινόταν από 10.000-30.000 ευρώ.
Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε πριν από λίγους μήνες, όταν οι εισαγγελικές Αρχές δέχθηκαν ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του οικονομικού επιθεωρητή. Εκτοτε κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι κινήσεις του.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όταν άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κατηγορουμένου, οι ελεγκτές φέρεται ότι ανακάλυψαν ποσό άνω των 700.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι απολαβές του. Επιπλέον, ο ίδιος φέρεται ότι έχει στην κατοχή του ακίνητα μεγάλης αξίας στη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Επίσης φέρεται ότι είναι μέτοχος εταιρίας offshore με συγγενικό του πρόσωπο, επίσης στην Κύπρο, της οποίας οι κινήσεις εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, έχουν καταθέσει κατά του πρώην οικονομικού επιθεωρητή περίπου 30 επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας. Πάντως, τα φερόμενα ως θύματά του υπολογίζονται σε περισσότερα από 50, ωστόσο φοβούνται να καταθέσουν σε βάρος του. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Βασιλικής Ζώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι αρνήθηκε στην πρώτη κατάθεσή του οποιαδήποτε δωροδοκία, λέγοντας ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του προκύπτουν από οικονομίες πολλών χρόνων, από τους μισθούς της δουλειάς του. Η έρευνα θα συνεχιστεί, ενώ η ανακρίτρια Διαφθοράς συνεχίζει να καλεί επιχειρηματίες για καταθέσεις.

DIMOKRATIANEWS.GR

No comments: