27.3.16

Η ΑΚΡΙΒΗ " ΠΑΡΕΛΑΣΗ " ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!

Η ακριβή «παρέλαση» Καμμένου στις ΗΠΑ!


26.03.2016
 
Αναψε φωτιές το υπερατλαντικό ταξίδι του Υπ. Αμυνας για την Εθνική Επέτειο με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Η ΝΔ έφερε το θέμα του κόστους (150.000) στη Βουλή 
Επίσκεψη τριών ημερών, με συναντήσεις όχι ανώτατου επιπέδου αλλά υψηλού κόστους, ήταν αυτό που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος. Μόνο και μόνο η χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους Gulfstream κόστισε περί τα 150.000 ευρώ για το υπερατλαντικό ταξίδι και αυτός ήταν ο λόγος που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δέχθηκε τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα έφερε το θέμα στη Βουλή. Με την επιστροφή του κ. Καμμένου από την Ουάσινγκτον, η Ν.Δ. τον κατηγόρησε ότι παρά την οικονομική κρίση και τον δραστικό περιορισμό στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πραγματοποίησε ένα ταξίδι-πρόκληση για τους Ελληνες. «Επιστράτευσε το προεδρικό αεροσκάφος, αλλά και την Πολιτική Αεροπορία προκειμένου να μεταβεί σε κοινότητα των ΗΠΑ επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Αμυνας Αθανάσιος Δαβάκης.
Οπως φαίνεται, ήταν πράγματι μεγάλο το κόστος χρήσης του VIP αεροσκάφους, που κατά πληροφορίες έγραψε περίπου 30 ώρες πτήσης συνολικά για το δρομολόγιο Αθήνα - Αλμπαθέτε (Ισπανία) - Φλόριντα - Ουάσινγκτον - Αθήνα. Το κόστος ανά ώρα εκτιμάται για το αεροσκάφος περί τα 5.000-5.500 ευρώ και σε αυτό υπολογίζονται τα καύσιμα, οι αποζημιώσεις του πληρώματος του αεροσκάφους (ιπτάμενοι και φροντιστές) για τα εκτός έδρας και τα τέλη ελλιμενισμού του Gulfstream. Επίσης, στο ποσό των 150.000 ευρώ (περίπου 120.000 ήταν τα καύσιμα) δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα του Πάνου Καμμένου και των συνεργατών του.
Η συνοδεία
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απάντησε στη Ν.Δ. ότι το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στη Φλόριντα «συνέβαλε ώστε να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν οι εθνικές εορτές στην Ομογένεια, οι οποίες αποτελούν εθνικό καθήκον και όχι μόνο αναγκαίο καλό», ενώ η «πολυπληθής», κατά τη Ν.Δ., συνοδεία του δεν ήταν παρά μόνο έξι συνεργάτες. Το στοιχείο αυτό δημιουργεί πάντως το ερώτημα γιατί δεν επελέγησαν πολιτικές πτήσεις με πολύ μικρότερο κόστος και χρησιμοποιήθηκε το κοστοβόρο VIP αεροσκάφος, αφού θα ταξίδευαν μόνο επτά άτομα.
Συνεργάτες του κ. Καμμένου απάντησαν ότι τα χρονικά περιθώρια μεταξύ των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στη Φλόριντα και των ομιλιών στην Ουάσινγκτον (στην Αμερικανό-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων και στο Ινστιτούτο Lexington, που είχε την ευκαιρία να αναδείξει τη στρατηγική σημασία της Σούδας), όπως και η πίεση του χρόνου επιστροφής για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή (η οποία πάντως αναβλήθηκε) δεν μπορούσαν να συνδυαστούν και σημειώνουν επίσης την εμπλοκή με το θέμα Μουζάλα που έθεσε το ταξίδι στις ΗΠΑ εν αμφιβόλω έως την τελευταία στιγμή.
Οσον αφορά την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τους ήχους της οποίας έγινε η εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Tarpon Springs της Φλόριντα, συνεργάτες του κ. Καμμένου τόνισαν ότι τα έξοδα από και προς τις ΗΠΑ με πολιτικές πτήσεις καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από την Ομογένεια.
dimokrtianews.gr

No comments: