21.4.16

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!


Ανοιχτή συγκέντρωση «γαλάζιων» στελεχών με καταγγελίες για αντι- καταστατικές διαδικασίες
Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής
Προτού καν ξεκινήσουν οι εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ., που θα λάβει χώρα από αύριο έως και την Κυριακή στον χώρο του Metropolitan Expo, άρχισαν οι «παρασυναγωγές» από «γαλάζια» στελέχη, που εκφράζουν τις ενστάσεις τους για τον τρόπο εκλογής των συνέδρων αλλά και για τις προωθούμενες καταστατικές αλλαγές στο κόμμα. Χαρακτηριστική η χθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση σε πολυχώρο της οδού Χάμιλτον στην Αθήνα, η οποία προκλήθηκε από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και στην οποία παρέστησαν περίπου 150 άτομα.
Ανάμεσα στα άλλα, διατυπώθηκαν παράπονα επειδή δεν συγκλήθηκε η Πολιτική Επιτροπή πριν από το συνέδριο, όπως ορίζεται στο ισχύον καταστατικό, δεν έγιναν προσυνεδριακές συνελεύσεις ούτε συστήθηκε Επιτροπή Επεξεργασίας του καταστατικού, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα στελέχη κάνουν λόγο για «αποϊδεολογικοποιημένο καταστατικό» και για πολλά αντικαταστατικά σημεία του, ενώ καταγγέλλουν και την -για πρώτη φορά- απουσία εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο. Μάλιστα, έντονες είναι οι φήμες ότι μέλη της «γαλάζιας» Νεολαίας ετοιμάζονται αύριο να μεταβούν στον χώρο του συνεδρίου, μολονότι δεν είναι σύνεδροι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Από την άλλη, το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δείχνει να ανησυχεί από τις «μεμονωμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, αντιδράσεις, αποδίδοντάς τες στο «ξεβόλεμα» ορισμένων από τις έως τώρα θέσεις τους. Οπως επισημαίνουν στη Συγγρού, μέσω του συνεδρίου, «βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας για να βάλουμε τάξη την Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη τη δέσμευσή του για χτίσιμο της παράταξης από την αρχή». Το καταστατικό, όπως λένε, είναι ένα «φρέσκο, επίκαιρο προϊόν διαβούλευσης με τους πολίτες».
Η πρώτη μέρα
Αύριο, πρώτη μέρα του συνεδρίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με συζήτηση για τον «Οικουμενικό Ελληνισμό και το Εθνικό Κέντρο», που θα διοργανώσει η αντίστοιχη γραμματεία. Μετά τους χαιρετισμούς, θα μιλήσουν ο Αντίονιο Λόπεζ Οστουρίθ, ευρωβουλευτής και γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και στις 19.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εως τις 9 το βράδυ, εξάλλου, θα μπορούν οι σύνεδροι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τροπολογίες ή προσθήκες στο καταστατικό, που από την Τρίτη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Στο συνέδριο θα δοθεί ο λόγος, μεταξύ άλλων, σε εκπροσώπους φορέων, νέους επιχειρηματίες και επιστημονικούς φορείς, ενώ μέσω του κ. Μητσοτάκη, κατά τη Συγγρού, θα αποσταλεί «ένα ελπιδοφόρο πολιτικό μήνυμα ως απάντηση στην ασφυξία που νιώθουν οι Ελληνες πολίτες».
«Αντάρτικο»στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης
Διαφοροποιήσεις σε σχέση με την επίσημη κομματική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα της ΟΝΝΕΔ είχαμε τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Νεολαίας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη Θόδωρο Καραγιάννη, που είναι μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του συνεδρίου. Ο κ. Καραγιάννης προχώρησε σε δύο κινήσεις που δείχνουν ότι διαφωνεί με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας της Ν.Δ.: η μία έχει να κάνει με τη θέση του στην ΚΕΦΕ, καθώς δεν συνυπέγραψε τη λίστα με τα ονόματα των συνέδρων της Ν.Δ. που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, διαφωνεί με τον αποκλεισμό των οννεδιτών από το συνέδριο της Ν.Δ. «Από τη θέση όπου είμαι, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά» φέρεται ότι είπε για να εξηγήσει τη στάση του.

Από την άλλη, ήταν αιχμηρός για όλους αυτούς που τα βάζουν σήμερα με την ΟΝΝΕΔ και την πρακτική της. «Αυτό που όλοι οι πολιτευτές και υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι παρακαλούν τους οννεδίτες για στήριξη και βρίζουν ο ένας τον άλλον (αν και συνυποψήφιοι) για να πάρουν κανέναν σταυρό παραπάνω στα κομματικά ψηφοδέλτια, τώρα κάνουν και δηλώσεις εναντίον της ΟΝΝΕΔ με ξεπερνάει» σημείωσε στο facebook ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, που θεωρείται μετριοπαθής φωνή στα κομματικά πράγματα της Νεολαίας. Πρόσθεσε δε με νόημα στο υστερόγραφό του: «Στη Θεσσαλονίκη γνωριζόμαστε κιόλας».
Η δήλωση Καραγιάννη είναι ενδεικτική του «παγωμένου» κλίματος που επικρατεί στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης λίγες μόνο ώρες πριν από το συνέδριο της Ν.Δ. «Αντί να εκμεταλλευόμαστε τη συγκυρία και τα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση, γλείφουμε τις πληγές μας και ασχολούμαστε με την ΟΝΝΕΔ» τονίζει χαρακτηριστικά κομματικό στέλεχος.
Ν. Οικονόμου
dimokratianews.gr

No comments: