29.1.17

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ

Οι μοναχές έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Σώθηκε η εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Σοβαρές υλικές ζημιές στο μοναστήρι (Vid)
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην ιερά μονή Βαρνάκοβας, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της μονής, που σώθηκαν από την φωτιά. Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν στο μοναστήρι είναι σε ετοιμότητα, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές στα κελιά των μοναχών και στα αρχεία της μονής, ενώ οι μοναχές κατάφεραν να σώσουν την εικόνα της Παναγιάς της Βαρνάκοβας και άλλα ιερά κειμήλια που φυλάσσονταν στο μοναστήρι.

AdTech Ad

Στο μεταξύ, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επεχείρησαν στην ιερά μονή, κατάφεραν να μην φθάσουν οι φλόγες σε δεξαμενές καυσίμων, ούτε να επεκταθούν σε άλλους χώρους, και έτσι διασώθηκαν το καθολικό, που είναι το μεγαλύτερο μνημείο του μοναστηριού, καθώς και άλλα τμήματα του μοναστηριού. Η φωτιά ξέσπασε από τη πρώτη στιγμή στα κελιά των μοναχών και γρήγορα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχει καταρρεύσει η στέγη.
Οι μοναχές απομακρύνθηκαν εγκαίρως από τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά στους υπόλοιπους χώρους της Ιεράς Μονής αλλά και να μην προκληθεί πρόβλημα με διπλανή δεξαμενή υγραερίου. Στο σημείο επιχειρούν 23 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα.

Φωτό/Video: nafpaktianews.gr
neww247,gr

No comments: