2 δοκιμασμένες συνταγές για σκορδαλιά με ψωμί και πατάτα! 
Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί

Υλικά
3-4σκελίδες σκόρδο
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το βρέχουμε, μέχρι να μουλιάσει. Μετά αφαιρούμε την κόρα του και το στίβουμε καλά. Βάζουμε στο  στο μούλτι, το σκόρδο, το ξύδι και το αλάτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει λείο το μείγμα μας.Αν είναι πολύ πηχτό  προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αφαιρέσετε 1 φέτα ψωμί και θα προσθέσετε 3-4 κουταλιές της σούπας καρύδια τριμμένα.
Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα