22.3.17

ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ




Φωνές των ΑμεΑ να μην κλείσει το Ιδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Παίδων
Tην εναντίωσή τους στο κλείσιμο του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, που λειτουργεί στην περιοχή του Σκαραμαγκά, εξέφρασαν χθες το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, γονείς, εργαζόμενοι και άτομα με αναπηρίες.

Οπως λένε, η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για το κλείσιμο της δομής με πρόσχημα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δήλωσαν χθες ότι ο χώρος του ιδρύματος είναι κατάλληλος για τη φιλοξενία παιδιών με αναπηρίες, αν και έχει δύο χρόνια να ανακαινιστεί, και ότι το προσωπικό, αν και αρκετά μειωμένο σε αριθμό, είναι καταρτισμένο και εξειδικευμένο.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η κυβέρνηση και η διοίκηση ισχυρίζονται ότι θα μεταφέρουν τα παιδιά στο παλιό Λοιμωδών, γεγονός που τους κάνει να αναρωτιούνται γιατί δεν αξιοποιούν τη συγκεκριμένη δομή για την περίθαλψη βαριά αναπήρων, ώστε να μη μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να είναι σε άθλια κατάσταση, αφού οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο της δομής «υποκινείται» και από τις αποφάσεις του τρίτου Μνημονίου, το οποίο επιβάλλει τη μείωση των κοινωνικών δαπανών στο 50%!

Ακόμη ένα ζήτημα που «ταλαιπωρεί» το ίδρυμα είναι η έλλειψη χρηματοδότησης που το έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Διεκδικεί, λοιπόν, «γενναία» χρηματοδότηση από το κράτος κοινωνικής πρόνοιας για να αναβαθμιστούν οι υποδομές και να γίνουν αξιοπρεπείς τόσο οι συνθήκες περίθαλψης των παιδιών όσο και οι συνθήκες εργασίας. Επίσης, επιθυμούν να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες που αφορούν τους βαριά αναπήρους για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και τις οικογένειές τους που αδυνατούν να τους στηρίξουν.
dimokratianews.gr 

No comments: