30.4.11

" ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ ΕΧΕΙ...ΨΥΧΗ "

 

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 014

  Η περίφημη Αρχαιολογική συλλογή Λιδορικίου , που παραμένει κλειστή χρόνια τώρα ...

 

   Δημοσιεύτηκε  απ' το Γραφείο της κ. Αντιπεριφερειάρχου , ο πίνακας κατανομής Δημοσίων Επενδύσεων  της Φωκίδας . Αναιμικός μεν ελλέιψει..χρημάτων , αλλά και εντόνως ..Παρνασσιδικός , ως συνήθως ..

   Ψάξαμε ...ματαξαναψάξαμε , να δούμε την πίστωση για τις βελτιώσεις της Αρχαιολογικής συλλογής Λιδορικίου , που μένει χρόμια κλειστή , αλλά δυστυχώς δεν την είδαμε πουθενά .

   Πιστεύαμε , κακώς..όπως αποδείχθηκε , πως θα ήταν η πρώτη προτεραιότητα , στην κατηγορία " Μουσεία - Μνημεία " , αφού η  " ιστορία " ..σέρνεται χρόνια τώρα , με αποτέλεσμα να παραμένει κλειδαμπαρωμένο το κτίριο της συλλογής , και..άδειο , βεβάιως..βεβαίως , αφού , όλα τα εκθέματα έχουν ..." φύγει " , ταχαμου..τάχαμου για ..επισκευή και..συντήρηση , και φυλάσσονται , για λόγους " ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ " στην Άμφισσα και τους Δελφούς .

   Το τραγικό όμως είναι , πως όσα χρόνια μένει κλειστή η Αρχαιολογική συλλογή , άλλα τόσα είναι τελειωμένο και κλειστό το περίφημο " ΔΑΠΑΝΗΡΟ  ΛΑΘΟΣ " , το Λαογραφικό μουσείο του Λιδορικίου . Θα μου πείτε τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ; Και όμως έχουν και μεγάλη , γιατί με τα λεφτά που " πετάχτηκαν " ,έτσι όπως πετάχτηκαν , για το κτίριο του Λ.Μ , θα είχε τακτοποιηθεί η " κλειστή " Α.Σ , και τώρα θα είχαμε (...αν τα είχαμε τελικά ..) τα εκθέματα της Καλλίπολης , που μάλλον..ξενητεύτηκαν..οριστικά ..

  Προσωπικά , κάναμε την ταπεινή μας πρόταση , έδώ και τέσσερα  χρόνια , απλή ...απλούστατη και αποτελεσματικότατη , να πάψει να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Πεντάπολης , που τότε , δε είχε καθόλου παιδιά , ενώ τώρα έχει κάποια απ'το Μαλανδρίνο και την Αμυγδαλιά , που θα μπορούσαν να έρχονται στο Λιδορίκι , απ' το να πηβέβαια δεν περιμένουμε απάντηση , ξγαίνουν στην Πεντάπολη , δυστυχώς παρότι είχαμε δίκιο , ο σταθμός ακόμα λειτουργεί , άσκοπα , θα μπορούσαμε να πούμε , και η Α.Σ , παραμένει  κλειστή .

    Δεν ξέρουμε πως λειτουργεί , τελικά , το σύστημα , είμαστε ΄" ακριβοί στα ..πίτουρα και φθηνοί στ' αλεύρι ; " , αλλοιώς δεν εξηγείται να κλείνουν και να συγχωνεύονται σχολεία και ο παιδικός σταθμός να παραμένει ....περίεργα πράγματα  !!!

   Και μια και θίξαμε αρχαιολογικά θέματα , να κάνουμε και μια ερώτηση , χωρίς να  περιμένουμε ( για..ευνοήτους λόγους απάντηση ) , αλήθεια με το σπίτι που είναι χτισμένο πάνω στα τείχη του Φύσκου , τι απέγινε τελικά ; Θα τιμωρηθούν οι..παρανομήσαντες ; ...Πότε ;....

    Καλή  σας μέρα  , να περνάτε  καλά ....Κ.Κ.-

No comments: