21.4.11

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Δύσκολες στιγμές περνά ο Κώστας Τσάκωνας εξαιτίας προβλημάτων υγείας τόσο σε αυτόν όσο και στα 2 του αδέλφια αλλά και πολυετούς δικαστικής διαμάχης που τον έχουν λυγίσει οικονομικά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο ηθοποιός λογω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να εργαστεί στο θέατρο ενώ με τη σύνταξη των 1.200 ευρώ προσπαθεί να φροντίσει την οικογένειά του και τα αδέλφια του.
Υπενθυμίζεται πως το 2004 είναι σε δικαστική διαμάχη με το δήμο Αθηναίων μετά από ατύχημα που είχε με τη βέσπα του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης εξαιτίας έργων όταν έπεσε στο κεφάλι του ένα δέντρο.
"Έκλεισε όλη η Βουλιαγμένης. Τέτοιο ύψος είχε το δέντρο. Εγώ ζαλίστηκα και έπεσα κάτω. Ευτυχώς που φορούσα κράνος γιατί αλλιώς θα ήμουν νεκρός. Με συνέφεραν οι περαστικοί. Αμέσως μετά πήγα στο πλησιέστερο ΙΚΑ και με παρέπεμψαν στο Ασκληπιείο. 'Εκανα εγκεφαλογράφημα και η διάγνωση ήταν απώλεια πρόσφατης μνήμης", είπε στην εφημερίδα.
Το ατύχημα ήταν σοβαρό και ο ηθοποιός έπαθε απώλεια πρόσφατης μνήμης, γεγονός που δεν του επιτρέπει να εργαστεί στο θέατρο.
Τότε έπαιζε στην επιθεώρηση “Τα θέλει ο Κωλοτράβας” και  εξαιτίας του ατυχήματος έχασε 58.800 ευρώ.
"Αμέσως κυκλοφόρησε η βρώμα στο θέατρο. Ότι ξεχνάω τα λόγια μου. Και ενώ είχα συμφωνήσει να ακολουθήσω το θίασο στο οποίο συμμετείχα το χειμώνα ως πρωταγωνιστής με την επιθεώρηση "Τα Θέλει Ο Κωλοτράβας" για 84 παραστάσεις με το ποσό των 700 ευρώ για κάθε παράσταση, έμεινα κλινήρης χάνοντας 58.800 ευρώ τα οποία και διεκδικώ", σημειώνει.
Από τότε ξεκίνησε ένας μακρύς δικαστικός αγώνας ο οποίος έχει πάρει τέσσερις αναβολές. Τα προβλήματα είναι πολλά αφού με 1.200 ευρώ σύνταξη πρέπει να συντηρήσει τονε αυτό του και τα δύο του αδέλφια με 67% αναπηρία.
"Πριν καταθέσω την αγωγή έστειλα επιστολή στον τότε δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, ζητώντας να με αποζημιώσει διότι έμεινα άνεργος και μου απάντησε: “Λυπούμαστε δεν μπορούμε να κάνουνε κάτι τέτοιο. Πρέπει να προσφύγετε στο δικαστήριο”. Εγώ έχω την εντύπωση ότι εάν ένας πολίτης αδικηθεί και είναι όλο το δίκιο με το μέρος του δε χρειάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Και εδώ αρχίζει το γελοίο της υπόθεσης", τόνισε.
Μάλιστα σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει μετά το Πάσχα σε απεργία πείνας.

No comments: