1.5.11

ΤΑ ΕΝ ... ΔΗΜΩ..

   120  μέρες ζωής , κατα.. γεμάτες , έχουν συμπληρωθεί , αγαπημένοι μου φίλοι , απ' την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και αν προσπαθήσετε να βρήτε στο διαδίκτυο ΄την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ  ΔΩΡΙΔΑΣ , μάλλον θα ..χάσετε το χρόνο σας , γιατί απλούστατα , τέτοια ιστοσελίδα ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ .

   Υπάρχουν όμως ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ιστοσελίδες του..ΔΗΜΟΥ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ , μάλιστα καλά διαβάσατε , του Δήμου Λιδορικίου , που δυστυχώς , εδώ και 120  μέρες , όσες και οι μέρες ζωής του Δήμου Δωρίδας , ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ , κι' αυτά δεν χρειάζονται ούτε ...επιτροπές , αλλά ούτε και...διαβουλεύσεις για να ...αποδειχθούν ,  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΠΡΟΦΑΝΗ , τα...αυταπόδεικτα .

   Χτυπώντας λοιπόν τη διεύθυνση  www.lidoriki.gov.gr , θα βγει η παρακάτω σελίδα , με ό,τι μπορείτε να φαντασθείτε

image

   Δεν φτάνει όμως , ως φαίνεται , αυτή η σελίδα , γιατί αν χτυπήσετε και την άλλη τη διεύθυνση www.lidoriki.gr , εμφανίζεται ..άλλη Λιδορικιώτικη  σελίδα , του Δήμου φυσικά , η οποία έχει  μείνει στις ..Ευρωεκλογές του  2009 !! Μιλάμε για την...ενημέρωση , εδώ όμως , στη  δεύτερη δηλαδή , υπάρχουν και...πλατανόφυλα ...

Και εδώ φίλοι μου , ο Δήμος μας ματαξανα..παίρνει το πρώτο  βραβείο , όπως τότε με τις.." εξαγωγές " φωτοτυπιών , που είχαμε γίνει ..περίγελως , όλων των γνωριζόντων ανάγνωση στα Ελληνικά ,  και παίρνει το ..όσκαρ , εφευρετικότητας , αφού μέχρι τώρα ξέραμε όλοι τη φράση : " Μας πουλάνε  φύκια για μεταξωτές ..κορδέλες " , από δω και πέρα θα λέμε " μας πουλάνε..πλατανόφυλα για μεταξωτές κορδέλες ", τόοοοσο απλά ..

   Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει , πάντως εμείς ακούγαμε πως έχουμε προσωπικό εκπαιδευμένο στη νέα  τεχνολογία , πως έχουμε πλήρη αυτάρκεια σε όλους τους τομείς , πλην της καθαριότητας , αφου το χωριό μας έζεχνε , τώρα λοιπόν έχουμε υπέροχα εργαλεία , πρώτης τάξεως , για να προβάλλουμε και να διαφημίσουμε την ταλαιπωρημένη Επαρχία μας , κι' αντί να ξεκινήσουμε απ' τα σοβαρά , γιατί είναι σοβαρότατο θέμα η προβολή , και μάλιστα , η...σωστή , ασχολούμαστε με ..διαβουλεύσεις , που δεν έχουν καμιά αξία , πέρα απ' τους στομφώδεις τίτλους , όπως παλιότερα τα...βαθαίματα και τα..πλαταίματα ....Δείτε...κι' απολαύστε (!!! ) .. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ , και με ...ΩΜΕΓΑ ΚΑΙ  ΜΕ ΟΜΙΚΡΟΝ , βέβαια , κατά την ταπεινή μας γνώμη σωστό είναι το...ΟΜΙΚΡΟΝ , αλλά αυτό θα το συζητήσουμε μια άλλη φορά ..τώρα μας ..καίνε άλλα θέματα ...

HOME

 

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Ο παρών ιστοχώρος χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2000 - 2006 στα πλαίσια του Μέτρου 4.7 "Ενίσχυση Δράσεων της Καινοτομίας και της Κοινωνίας της Πληροφορίας". Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Στην εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα οι δημοσιογράφοι και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη σύνθεσή του, τον αριθμό των ευρωβουλευτών, την δύναμη και σύνθεση των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων κ.λ.π.

   Ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών στη σελίδα τίθενται επίσης στη διάθεση του κοινού πληροφορίες σχετικά με:

      την ανασκόπηση του έργου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρέχουσα νομοθετική περίοδο (2004-2009), όπου παρουσιάζονται φάκελοι που καλύπτουν θέματα όπως η απασχόληση και οι κοινωνικές υποθέσεις, η ασφάλεια, η μετανάστευση, η υγεία, η βιομηχανία, οι μεταφορές κ.α.,
     τα βασικότερα επιτεύγματα του ΕΚ για την ίδια περίοδο,
     τί μέλλει γενέσθαι: πληροφορίες για τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη νομοθετική περίοδο (2009-2014).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική αυτή ηλεκτρονική σελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με συμπληρωματικά θέματα, στοιχεία, γεγονότα και πληροφορίες, μέχρι τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου.

     Επισκεφθείτε την και ενημερωθείτε στο: www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=EL

 

   Υπάρχει επίσης άλυτο ένα σοβαρότατο πρόβλημα , που η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι και..συναρμόδιοι Υπουργοί συνέχεια μας τονίζουν , διαφάνεια , ενημέρωση από κάθε υπηρεσία και προφανώς και τους Δήμους , έχετε δει εσείς κάτι τέτοιο ; Όχι βέβαια , και η ενημέρωση όλων μας γίνεται από ένα και μόνο Δωρικό blog , που δεν είναι και ...Λιδορικιώτικο για να πούμε πως λόγω..εντοπιότητας ..προλαβαίνει .  Είναι κι' αυτό σαν το σλόγκαν " δια  βίου ...εκπαίδευση και..μόρφωση " , μόνο που δεν καθορίζει για ποιόν..βίο μιλάει , γιατί αν μιλάει για τον μεταθανάτιο...βίο μας , έχει καλώς , αφού κανένας δεν γνωρίζει το ..εκπαιδευτικό σύστημά του , αλλά για τούτον το..βίο , τον..αβίωτο , δυστυχώς , το βλέπουμε πολύ...χλωμό ..

   Έχουμε , όχι..έλλειμμα ενημέρωσης , αλλά παντελή  έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης , τη στιγμή που υπάρχουν στη διάθεση του Δήμου τα απαραίτητα εργαλεία , ας γίνει λοιπόν η μετατροπή των ιστοσελίδων και να περιέλθουν πια στο Δήμο  Δωρίδας και ας αναλάβει κάποιος ή κάποιοι ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΩΝ . Όλα τα δ.δ. του παλιού Δήμου , έχουν σελίδες , όπως και το Λιδορίκι , όσες δεν χρειάζονται ας κλείσουν , αλλά να λειτουργούν του Δήμου Δωρίδας για να ενημερώνονται οι Δημότες , μη το κάνουμε σαν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , που σαν ..σύνθημα στον περίβόητο " Παλμό " είχε το " ενεργός Δημότης  , είναι ο ενημερωμένος Δημότης ", κι' ανάθεμα αν παίρναμε χαμπάρι του τι γινόταν , τέτοια λοιπόν ενημέρωση ...να μας..λείπει ..

   Ψάχναμε για πολλή ώρα , να βρούμε τις συνθέσεις των διαφόρων επιτροπών , αλλά δεν τα καταφέραμε , δυστυχώς , καταφέραμε όμως να βρούμε τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 15-4-2ο11 , και πέραν των διαφόρων ..τιμολογίων , νεκροταφείων , τελών ...βοσκής και ..παρομοίων , ψάχνοντας να βρούμε και κάτι που να αφορά ΣΤΗΝ  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ  ΕΡΜΗΣ ΤΗΣ..ΖΩΗΣ ΜΑΣ , τί βρήκαμε νομίζετε ; Τί  ;....το παρακάτω υπ' αριθ. 12  θέμα , τονίζουμε λίγο τα γράμματα για τους μη έχοντες ...αρίστη όραση ..

12. Εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για παράταση ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Δωρίδος (εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ράπτης Ιωάννης) .

 

   Για όνομα Θεού , αυτό ήταν το πρόβλημά μας τόσο καιρό , και δεν το ...ξέραμε ; Και τώρα που..λύθηκε ή θα..λυθεί , θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας ; ( μήπως πρέπει να..σοβαρευτούμε ολίγον ; )

   Μακάρι , γιατί εμείς , κακώς ..πολύ κακώς ενημερωμένοι , άλλα πιστεύαμε σαν προβλήματα ποιότητας ..ζωής π.χ την  ασφάλεια του χωριού μας και την αστυνόμευσή του , και δεν μιλάμε φυσικά για..αστυνομικό  κράτος ,όοοχι βέβαια , αλλά άπλά για ...κράτος με κανόνες , ευνομούμενο που λένε , και που δεν υπάρχει . Ποιότητα ζωής είναι  να ζεις σε πολιτισμένο περιβάλλλον , καθαρό , περιποιημένο , με ισονομία και..ισοτιμία , με σεβασμό στους Νόμους και τους κοινωνικούς κανόνες , να παίρνεις αυτό που δικαιούσαι , χωρίς ..πλάγια μέσα κλπ...να συμμορφώνεσαι με τον πολεοδομικό κανονισμό , να έχεις τη σωστή παιδεία , για τα παιδάκια σου , να μη μαθαίνεις , εκ των υστέρων , πως κάποιοι ροκάνιζαν ή ροκανίζουν το Δημόσιο χρήμα , που είναι και λιγοστό αλλά και ΔΙΚΟ ΜΑΣ , του Δήμου με τη σωστή έννοια , ΔΗΛΑΔΗ  ΗΜΩΝ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΩΝ . Ποιότητα ζωής , ακόμα , είναι να βλέπεις να προσλαμβάνονται σε Δημόσιες ή Δημοτικές υπηρεσίες , υπάλληλοι αξιοκρατικά , και ΜΕ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΚΡΙΤΉΡΙΑ , άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη και κυρίως ..προσέρχονται στη δουλειά τους , που..και που...

   ΠΟιότητα ζωής ακόμα είναι , Η  ΣΩΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΚΑΙ  ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ  ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ  ΖΩΗ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ , να πηγαίνεις σε μια Κρατική Υπηρεσία , σε ώρα εργασίας , και να ..βρίσκεις κάποιον να σε ...εξυπηρετήσει , να ισχύσει δηλαδή η παρακάτω ..πινακίδα ..

IMG

   ...Τα βρίσκετε μήπως παράλογα ; Η μήπως δεν συμβαίνουν ; Αν πράγματι δεν συνέβαιναν , αγαπημένοι μου φίλοι , η ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ , Η..ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ , ΘΑ  ΉΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ , ΚΙ' ΟΧΙ..ΜΙΣΟΠΕΣΜΕΝΗ  ΣΤΟ...ΓΚΡΕΜΟ ...ΚΑΙ  ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ  ΑΠ' ΤΟ' ΝΑ...ΧΕΡΙ..

   Εδώ , θα " ικετεύσουμε " το Δήμαρχό μας , τον κ. Καπεντζώνη , αλλά και όλα τα μέλη της Δημοτικής αρχής , να μην κάνουν ..εκπτώσεις , σε κανένα και για κανένα  λόγο , να φτάσουμε στο σημείο να μη μας ενδιαφέρει ποιάς παρατάξης είναι ο  Δήμαρχος ή οι ..Αντιδήμαρχοι κλπ , και τότε όταν αποκτήσει ο κόσμος την χαμένη πια , εμπιστοσύνη του , προς πολιτικούς και..αυτοδιοικητικούς , τότε θα μπορεί να ισχύσει η περίφημη ρήση του αλησμόνητου Τζων Φ. Κέννεντυ  : " Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος για σένα , αλλά τι κάνεις εσύ για το...κράτος " ..

  Ικετεύουμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να κάνει την ΣΩΤΗΡΙΑ  ΥΠΕΡΒΑΣΗ , να θυσιάσει , επί τέλους , τους τύπους και τα παραμύθια , που  δεν ξέρουμε για ποιούς λόγους έχουν θεσπισθεί , και ΝΑ ΡΙΞΕΙ  ΟΛΟ  ΤΟ  ΒΑΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΟΎΣΙΑ , μόνο έτσι θα...περπατήσουμε ..και αναφερόμαστε στις διάφορες επιτροπές , που έγιναν , ποιός ξέρει για ποιούς λόγους , πάντα όμως με τις ..ισορροπίες τις επιθυμητές , που όμως όχι μόνο δεν θα λύσουν τα ρποβλήματά μας , αλλά θα τα...αυξήσουν , ευχόμαστε να βγούμε  ψεύτες , αλλά ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση , σε όλους σχεδόν τους τομείς , και κάτι θα πρέπει να φταίει γι' αυτό .

   Ίσως θεωρηθεί ..εμμονή η σκέψη μας , αλλά θα πρέπει μ πιστεύουμε , να δοθούν περισσότερες ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΞΙΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΟΧΙ  ΜΟΝΟ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ - οι οποίοι , θα  αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες , αλλά και ευθύνες , γιατί  ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΣΕ  ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ  ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΟΝΟΝ , ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΚΑΙ , ΔΥΣΤΥΧΏΣ , ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ...ΑΛΥΤΟ . ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΠΩΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗ  ΑΙΡΕΤΟΣ  ΔΗΜΟΤΗΣ , Ο ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ  ΕΝΤΙΜΟΣ , ΔΕΝ  ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ , ΟΥΤΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΠΆΝΤΑ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ .

    Και  φυσικά , όπως έχουμε πολλές φορές δηλώσει ..ευθέως και ευθαρσώς , ΟΧΙ...ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ  ΣΤΙΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ , ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ  ΖΗΣΟΥΝ ΤΗ  ΖΩΗ  ΤΟΥΣ , ΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ     

   ΟΙ  ΜΟΝΙΜΟΙ

ΤΩΝ   ΧΩΡΙΩΝ  ΜΑΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ..ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ  ΤΟΥ  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ , ΝΙΣΑΦΙ...

   ΈΧΟΥΜΕ  ΚΑΙ...ΣΕΜΝΗ  ΚΑΙ  ΤΑΠΕΙΝΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ : ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

  ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΔΗΛΩΣΗ

  στην οποία θα δηλώνου , εν..γνώσει των συνεπειων του Νόμου κλπ..κλπ..ΠΩΣ  ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ  ΜΟΝΙΜΑ - ΧΕΙΜΩΝΑ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΑΝΟΙΞΗ  ΚΑΙ...ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ  ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΤΟΥΣ ...

       ΓΙΑ   ΝΑ   ΔΟΥΜΕ , ΤΙ ΘΑ...ΔΟΎΜΕ ;

   Κύριε  Δήμαρχε , προς εσάς κυρίως απευθύνεται αυτό το αποψινό δημοσίευμα , και απευθύνεται σε σας , γιατί ο κόσμος της Δωρίδας , έχει υψηλές προσδοκίες από σας , και αυτό φάνηκε κι' απ' το αποτέλεσμα των εκλογών , η Ελλάδα , δυστυχώς , βουλιάζει , δεν περιμένουμε βέβαια απο σας να τη σώσετε , όχι βέβαια , αλλά περιμένουμε να ΔΩΣΕΤΕ  ..ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΜΗΧΑΝΗ , ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ..ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ , ΔΕΝ   ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΕΡΓΑ  ..ΒΙΤΡΙΝΑΣ , ΦΙΓΟΥΡΑΣ  ΠΟΥ  ΛΕΜΕ , ΕΧΟΥΜΕ  ΜΕΙΝΕΙ...ΑΙΩΝΕΣ  ΠΙΣΩ , ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΊΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ.." ΠΡΟΚΑΝΟΥΜΕΕΕΕΕ... " , όπως έλεγε κι' ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης , Η  ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ..ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ , έτσι δεν έλεγε ; και είχε  δίκιο ..

   Ξέουμε πολύ καλά , άλλωστε μας το 'χει δηλώσει κι' ο ..Μαμαλάκης : " ΠΩΣ  ΓΙΑ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ Η..ΟΜΕΛΕΤΑ , ΠΡΈΠΕΙ  ΚΑΙ ΤΑ  ΔΕΚΑΠΈΝΤΕ ΤΗΣ ΑΥΓΆ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΑ , ΈΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ..ΚΛΟΥΒΙΟ , ΠΑΕΙ Η..ΟΜΕΛΕΤΑ ..ΠΕΡΙΠΑΤΟ  . Ο ΝΟΩΝ...ΝΟΕΙΤΩ  !!

   Όποιοι δεν μπορούν ή ίσως δεν  θέλουν , να ανταποκριθουν στις αυξημένες ευθύνες  των ημερών , δεν έχουν παρά να ...ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ , ΤΙ  ΠΟΙΟ  ΕΥΚΟΛΟ ; Και πολύ...διαδεδομένο , βεβαίως...βεβαίως ....

      Καλό  σας  βράδυ , να περνάτε  καλά ....Κ.Κ.-

No comments: