27.4.14

KENTΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

Χωρίς γιατρούς θα είναι το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου τουλάχιστον μέχρι 30 Απριλίου

 

Κλειστό παραμένει ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου όλες αυτές τις ημέρες λόγω έλλειψης γιατρών οι οποίοι έχουν παραιτηθεί.
Κάποιες ανάγκες κάλυψε με εφημερίες ο γιατρός των φυλακών Μαλανδρίνου, ξεπερνώντας μάλιστα το όριο των 9, φθάνοντας στις 15.
Το παραϊατρικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς , παρά μόνο βρίσκεται στο κτίριο με βάρδιες για την διαφύλαξη φαρμάκων και του εξοπλισμού του Κέντρου.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι δικαιολογημένα ξεσπούν κατά παντός υπευθύνου με οργή και αγανάκτηση γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει, το Κέντρο Υγείας παραμένει κλειστό.
Μάλιστα με ψήφισμα τους καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική που πετσοκόβει τα δικαιώματα τους για τη στοιχειώδη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν   να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, τονίζοντας ότι «Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα».
Θα αγωνιστούμε , καταλήγει το ψήφισμα των πολιτών, ενάντια σε όποιους μας στερούν το δικαίωμα στην υγεία.
Η ανακοίνωση πάντως που υπάρχει στην είσοδο του Κέντρου Υγείας από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άμφισσας , αναφέρει ότι χωρίς γιατρό θα παραμείνει το Κέντρο μέχρι και στις 30 Απριλίου.

"DORIDA news"

No comments: