29.4.15

AΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ “


 

O Σύριζα Φωκίδας με επιστολή του Γραμματέα του στη διεύθυνση της ΩΡΑΣ της Φωκίδας κατηγορεί την εφημερίδα για ψευδή και ανακριβή δημοσιεύματα που αφορούν τα εσωτερικά του κόμματος στη Φωκίδα.


 

Η εκδότρια της εφημερίδας απαντά ότι τα σχόλια και τα ρεπορτάζ της είναι πέρα για πέρα αληθινά, διασταυρωμένα και τεκμηριωμένα και κινούνται μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αλλά ας δούμε την ανταλλαγή των επιστολών μεταξύ των δύο πλευρών .

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΪΒΑΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Κύριε Διευθυντή

Πιστεύουμε ότι χρέος του Τύπου και της δημοσιογραφίας είναι να υπηρετεί την ενημέρωση των αναγνωστών της, με ανιδιοτέλεια και αμεροληψία.

Σεις γνωρίζετε καλά, ίσως καλύτερα από όλους, ότι η «φήμη» εάν δεν είναι διασταυρωμένη και με στοιχεία από αξιόπιστη πηγή δεν είναι ενημέρωση αλλά κιτρινισμός και παραπληροφόρηση.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε έντονο ενδιαφέρον από την εφημερίδα σας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μια και πολύ συχνά αρθρογραφείτε σχετικά.

Καθόλου δεν θα μας πείραζε εάν όλα όσα μας ασκείτε σαν κριτική ήταν τεκμηριωμένα και όχι «φήμες», διανθισμένες με «σχόλια», ερωτηματικά, με δήθεν πηγές από «φίλους Συριζαίους» κλπ.

Άλλωστε για μας η δημόσια και δια του τύπου κριτική είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά πρέπει να ξέρετε ότι την επιζητούμε.

Στο τελευταίο όμως δημοσίευμά σας στο φύλλο της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015 αναφέρεστε για πολλοστή φορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτιόμαστε αν ποτέ στο παρελθόν έχετε ασχοληθεί με συνεργάτη οποιουδήποτε βουλευτή και βέβαια γεννάται εύλογα το ερώτημα αν έχετε κάτι προσωπικό με την συγκεκριμένη επιλογή ή χτυπάτε το συνεργάτη για να πονέσει ο βουλευτής και ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας;

Όποιος και να είναι ο σκοπός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, εσάς και τους αναγνώστες σας, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι καμιά εσωκομματική δυσαρέσκεια δεν έχει προκληθεί για τις επιλογές του βουλευτή και κανένα στέλεχος της ΝΕ δεν έχει παραιτηθεί, ούτε εξ ορεινών αλλά ούτε και εκ παραλιών ορμώμενο.

Το ότι μέχρι σήμερα δεν απαντήσαμε στα «σχόλιά» σας, σχετικά με την εσωκομματική λειτουργία της οργάνωσής μας , δεν είναι από αδυναμία αλλά επειδή θεωρήθηκαν αναληθή και ανάξια απάντησης.

Επειδή όμως η παραπληροφόρηση εκ μέρους σας συνεχίζεται, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας , ότι σκοπός και πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εργαστούμε και να αγωνιστούμε από κοινού, βουλευτής , κομματικά στελέχη , μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ενωμένοι, για την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές στο Νομό μας και για το στέριωμα της κυβέρνησης στα πόδια της ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά μας για το οποίο έχει δώσει εντολή ο ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη.

Ασχοληθείτε λοιπόν με την κριτική του έργου μας κρίνοντας τις πράξεις και τις παραλείψεις μας και γενικά την πολιτική μας, πράγμα που όπως προαναφέραμε την επιδιώκουμε, και σταματήστε την παραπληροφόρηση προκειμένου να γεμίζετε τα φύλλα σας και να τα πουλάτε με τέτοια τεχνάσματα.

Τέλος σας ενημερώνουμε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα μπούμε στην διαδικασία «ατέρμονων απαντήσεων, ανταπαντήσεων».

Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ "ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ"

Αξιότιμε κε Κοΐβαρη,

Η πολυετής γνωριμία μας νομίζω ότι αποτελεί εγγύηση των προθέσεων εκατέρωθεν. Σεις που παρακολουθείτε την εφημερίδα από την έκδοσή της γνωρίζετε πολύ καλά ότι αφενός δεν μεροληπτεί, αφετέρου δεν κινείται «να χτυπήσει» κανέναν, αλλά και δεν έχει ανάγκη τέτοια τεχνάσματα για να πουλήσει!

Ως προς την ουσία εμείς μεταφέρουμε μια ευρεία και έντονη δυσαρέσκεια που μας μεταφέρετε κάθε μέρα για το στενό συνεργάτη του Βουλευτή Φωκίδας κ. Απόστολο Τσιάμη, την οποία εισπράττουμε διαρκώς από μέλη, στελέχη, φίλους, αλλά και μετακινούμενους ψηφοφόρους που σας τίμησαν την 25η Ιανουαρίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, φυσικά και έχει την υποχρέωση να κινηθεί πυροσβεστικά στις αντιδράσεις που η δημοσιοποίησή τους τις οξύνει περαιτέρω, έχω όμως και εγώ την υποχρέωση απέναντι στους αναγνώστες μου, να κάνω τη δουλειά μου.

Είχαμε την πληροφορία ότι στέλεχος σας παραιτήθηκε από τη Νομαρχιακή μη θέλοντας άλλο να αναμειχθεί, εάν εσείς αυτό το διαψεύδετε, τότε πολύ απλά διαψεύδετε τον ίδιο και όχι εμάς ( τα στοιχεία του πάντως είναι στη διάθεση της εφημερίδας, απλά ο ίδιος μας ζήτησε να μην το δημοσιοποιήσουμε και το σεβόμαστε λόγω και του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε .

Τέλος, στην ερώτηση αν έχουμε ασχοληθεί άλλη φορά με περιβάλλον βουλευτή, αντιλαμβανόμαστε από αυτό και μόνο κε Κοΐβαρη ότι ο άνθρωπος που έγραψε το παρόν κείμενο δεν παρακολουθεί τα κοινά, την τοπική πραγματικότητα και τα μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνος για το κόμμα σας, αλλά αυτό είναι θέμα δικό σας.

Ενημερωτικά πάντως, αν και εσείς είμαι βεβαία ότι το γνωρίζετε καλά, έχουμε ασχοληθεί διαχρονικά με όλες τις αυλές των πρώην Βουλευτών της μονοεδρικής Φωκίδας και ιδίως όταν αυτές ήθελαν να υποκαταστήσουν και να ποδηγετήσουν το θεσμό παίζοντας πολιτικό ρόλο!

Με εκτίμηση

Γιώτα Γιαννούλη

Υ.Γ.: Έχουμε επίσης την πληροφορία ότι έχει ενημερωθεί η Πολιτική Γραμματεία

"DORIDA news"

ΣΥΡΙΖΑ

No comments: