26.2.16

ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΟΥ !!



26.02.2016
Πολιτική /

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Ευ. Βενιζέλος και οι «κολλητοί» του συνταγματολόγοι διαμαρτύρονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, για επιστολή της προέδρου της Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους της λίγο μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που τους ζητούσε στήριξη!
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ προχώρησε χθες σε μια εξωθεσμική κίνηση, καθώς πρόλαβε (με άνευ προηγουμένου αντανακλαστικά) να καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, με την οποία τον καλεί να πάρει θέση για τη μήνυση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στον καθηγητή και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Ποτάμι Σταύρο Τσακυράκη για ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του.
Φυσικά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας το κόμπλεξ του, επιτίθεται στην κυρία Θάνου λίγο μετά τη σχετική επιστολή συνταγματολόγων προς την πρώην πρωθυπουργό, στην οποία εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον συνάδελφό τους Σταύρο Τσακυράκη. Βέβαια, μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση Βενιζέλου, αφού μεταξύ των συνταγματολόγων βρίσκεται ο υποψήφιος με το Ποτάμι (στο Επικρατείας) Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά και ο φίλα προσκείμενος στη Χαριλάου Τρικούπη Γιώργος Σωτηρέλης.
«Οι απόψεις που διατυπώνονται (στην επιστολή της κυρίας Θάνου) συμπίπτουν με αυτές της κυβέρνησης και μπορεί να ειπωθεί ότι εναρμονίζονται με την πολιτική επιχειρηματολογία που συγκέντρωσε μεγάλη πλειοψηφία στο δημοψήφισμα της 5/7/2015, αλλά διαψεύστηκε από τη συμφωνία της 12/7/2016» αναφέρει ο (ενοχλημένος) Ε. Βενιζέλος και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ποιο θεωρεί ότι πρέπει να είναι το επίπεδο προστασίας της ελευθερίας του λόγου και της επιστημονικής και πολιτικής κριτικής σε μία ευνοούμενη δημοκρατική χώρα και αν τα παραπάνω περιγραφόμενα περιστατικά τον ανησυχούν ως προς τον σεβασμό των άρθρων 14 παρ.1 και 16 παρ.1 του Συντάγματος και 10 της ΕΣΔΑ.
Την ίδια ώρα, η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την ανησυχία της για τη μήνυση της κυρίας Θάνου.

dimokratianews.gr

No comments: