25.2.16

" ETΣΙ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ! "

«Ετσι με εκβίαζαν οι τρεις δημοσιογράφοι!»


25.02.2016
 
Την ασφυκτική πίεση που της ασκήθηκε από τα φερόμενα μέλη του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών και τις απειλές και τις πιέσεις τους για τη χορήγηση κονδυλίων περιγράφει στη μήνυση και στις έξι καταθέσεις της στους αστυνομικούς η Αμαλία Κάτζου, η 44χρονη υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ. Η καταγγελία της οδήγησε στην αποκάλυψη της «μαφίας των δημοσιογράφων», η οποία φέρεται ότι αποτελούνταν από τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Τάκη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου.
Η 44χρονη περιγράφει στην πρώτη συμπληρωματική κατάθεσή της στους αστυνομικούς, στις 13 Φεβρουαρίου 2016, το ραντεβού του «τρόμου» που είχε με τον δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας σε καφετέρια του Φλοίσβου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η σκιαγράφηση από την καταγγέλλουσα της προσωπικότητας του Τάκη Μουσσά, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα της «μαφίας των δημοσιογράφων».
«Γενικά, ο τρόπος με τον οποίο μου μιλούσε και συμπεριφερόταν έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, δηλαδή, ένα άτομο επικίνδυνο» αναφέρει στην κατάθεσή της, προσθέτοντας πως ο δημοσιογράφος τής έλεγε πως έχει πολλούς φίλους που είναι πολύ ισχυροί και τη «μέρα» και τη «νύχτα», μεγαλώνοντας τους φόβους της.
Επιπλέον, όπως λέει η 44χρονη, ο Τάκης Μουσσάς τής είπε πως «αν είμαστε πολύ προσεκτικοί δεν θα μας πιάσουνε ποτέ και θα πάμε πολύ μπροστά» και προσθέτει: «Μάλιστα, μου τόνισε ότι τα χρήματα που θα "κερδίζουμε" θα τα κανονίζει αυτός και ο Φράγκου (σ.σ.: ο άλλος δημοσιογράφος κατηγορούμενος) και θα μου δίνει το μερίδιό μου. Τον 50χρονο δημοσιογράφο, σύμφωνα με τη μήνυσή της, η καταγγέλλουσα τον γνώριζε περίπου 10 χρόνια, ενώ σημειώνει ότι ο Τάκης Μουσσάς είχε διατελέσει (και διατελεί) σε τουλάχιστον τέσσερις θέσεις υπεύθυνου γραφείου Τύπου και συμβούλου επικοινωνίας (στην ΕΥΔΑΠ, στο υπουργείο Εξωτερικών, το γραφείο της μέχρι πρότινος γενικής γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και σύμβουλος επικοινωνίας σε τράπεζα).
Σε άλλη κατάθεσή της η δημοσιογράφος τονίζει πως ο Τάκης Μουσσάς είχε γίνει πολύ φορτικός και την έπαιρνε τηλέφωνο πολλές φορές κάθε ημέρα πιέζοντάς την για τις διαφημίσεις και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δώσει η ΕΥΔΑΠ στους δημοσιογράφος του κυκλώματος των εκβιαστών. Η καταγγέλλουσα δημοσιογράφος αναφέρεται και σε άλλες συναντήσεις που είχε με τα φερόμενα μέλη του κυκλώματος, όπως και σε ραντεβού που είχε σε καφετέρια με τον Τάκη Μουσσά, παρουσία αυτήν τη φορά και του Παναγιώτη Μαυρίκου. Από όλες τις καταθέσεις της, πάντως, διαφαίνεται ο φόβος της 44χρονης δημοσιογράφου και η ανησυχία της τόσο για τη ζωή της όσο και για τη ζωή του ανήλικου παιδιού της.
Ενεργούσα κατόπιν εντολών του εκδότη λέει η γραμματέας
«Οπως είναι λογικό, για όλα ήταν ενημερωμένος ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος» υποστήριξε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών η 26χρονη γραμματέας του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη». Η σημαντική μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς από τα χέρια της εστάλησαν τιμολόγια, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, προς την ΕΥΔΑΠ για τη διαφημιστική προβολή της εταιρίας στα έντυπα της Μαυρίκος ΑΕΒΕ, τόνισε στην κατάθεσή της ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών του εκδότη.
Αναφερόμενη στην τρίμηνη συμφωνία, ανάμεσα στον ίδιο και στην υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ για διαφημιστικές καταχωρίσεις της ΔΕΚΟ στην εφημερίδα «Ακρόπολη» και σε τέσσερις ιστοσελίδες του ομίλου, περιέγραψε: «Η διαδικασία ήταν η εξής: Εμείς ως εταιρία αποστείλαμε στο αρμόδιο τμήμα της ΕΥΔΑΠ την προσφορά μας, η οποία ήταν 4.000 ευρώ μηνιαία για κάθε site (τέσσερα sites) και για την εφημερίδα ήταν 2.000 ευρώ η καθεμία από τις πρώτες δύο δημοσιεύσεις και από 4.000 ευρώ οι άλλες δύο».
Η συμφωνία
Στην κατάθεσή της η 27χρονη γραμματέας εξηγεί ότι, όπως την είχε ενημερώσει αρχικά ο κ. Μαυρίκος, η συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ ανερχόταν στο ποσό των 60.000 ευρώ, ωστόσο η πρώτη δόση ήταν 52.000 και διευκρινίζει ότι στη συνέχεια απέστειλε συμπληρωματικά μία επιπλέον προσφορά για ακόμη δύο καταχωρίσεις, αξίας 4.000 ευρώ η καθεμία.
Επίσης, η μάρτυρας ανέφερε ότι συνομιλούσε με την υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ αναφορικά με την πληρωμή των τιμολογίων, την οποία είχε δει μία φορά διά ζώσης. «Δεν έχω δει ποτέ μου τον Τάκη Μουσσά, αλλά ξέρω ότι είναι φίλος και συνεργάτης του κ. Μαυρίκου. Η συνεργασία τους αφορούσε προβολή εταιριών, όπως είναι η ΕΥΔΑΠ, με την οποία σχετίζεται από όσο ξέρω ο κ. Μουσσάς» ανέφερε η μάρτυρας.
Ο Μπενίσης (της ΕΥΔΑΠ) γνώριζε για τις... πιέσεις!
Την ποινική δίωξη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, και των δημοσιογράφων Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου ζήτησε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης. Ο ισχυρός άνδρας της ΕΥΔΑΠ επισημαίνει πως γνώριζε για τις πιέσεις που ασκούνταν από τους φερόμενους ως εκβιαστές σε βάρος της Αμαλίας Κάτζου, η οποία είναι υπεύθυνη επικοινωνίας της επιχείρησης.
«Είμαι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ από τις 8 Ιουλίου 2015. Στα καθήκοντά μου είναι η πλήρης επίβλεψη της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ. Οσον αφορά το διαφημιστικό μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ για το έτος 2016 είναι 1.500.000 ευρώ. Αυτό, βέβαια, το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρίας. Εχω ενημερωθεί ότι οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν την Κάτζου, ώστε η ίδια να εισηγηθεί σ' εμένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούσαν ότι θα αρθρογραφήσουν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και ως προς την Κάτζου Αμαλία. Ως διευθύνων σύμβουλος ζητώ την ποινική δίωξη των δραστών για τις προαναφερόμενες πράξεις σε βάρος της ΕΥΔΑΠ» αναφέρει στην κατάθεσή του.
Επιπλέον, ο κ. Μπενίσης τονίζει ότι θα προσκομίσει κι άλλα έγγραφα, συμπληρωματικά, που αφορούν διαφημίσεις της ΕΥΔΑΠ.
____
Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» τώρα την καφέ ατζέντα με τα αστρονομικά ποσά
Αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος εκτιμούν οι Αρχές πως περιλαμβάνονται στη μυστηριώδη καφέ ατζέντα με τις σημειώσεις για ιλιγγιώδη ποσά, η οποία βρέθηκε στο γραφείο του Παναγιώτη Μαυρίκου και πλέον ελέγχεται εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Αρχές. Στο «στόχαστρο» έχουν μπει και άλλα τέσσερα ντοσιέ, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην έδρα της εφημερίδας «Ακρόπολη» και τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στις σκοτεινές διαδρομές του χρήματος.
«Εχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ» γράφει ο κατηγορούμενος εκδότης στο μίνι σημειωματάριο, αποκαλύπτοντας τις ροές του χρήματος που φέρεται ότι περνούν από τα χέρια του! Σημειώσεις μεγάλων χρηματικών ποσών φέρονται ότι περιέχουν και δύο ακόμη μαύρες επιτραπέζιες ατζέντες, που κατασχέθηκαν. Συγκεκριμένα, τα ντοσιέ αυτά με αναγραφόμενες ενδείξεις «ΕΒΕ Marketing Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων» μετρούν δεκάδες σελίδες εγγράφων με ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία φέρεται ότι διακινήθηκαν τα τελευταία έτη από την εταιρία του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν και τα έξι διαφορετικά κινητά τηλέφωνα τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, στη Βάρη, αλλά και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούσε!
Το μπάτζετ
Οπως προκύπτει από έγγραφα που προσκόμισε στις Αρχές ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης, εκατοντάδες χιλιάδες από το... μπάτζετ που διέθετε η ΔΕΚΟ για τη διαφημιστική προβολή της κατέληξαν τα τελευταία χρόνια σε εταιρίες των Παναγιώτη Μαυρίκου και Τάκη Μουσσά.
Συγκεκριμένα, η μονοπρόσωπη εταιρία Εκδόσεις Μαυρίκος, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από το «Αναλυτικό Καθολικό Προμηθευτών της ΕΥΔΑΠ», φέρεται ότι έλαβε σε διάστημα ενός έτους (συγκεκριμένα από τις 5/7/2013 έως τις 21/7/2014) συνολικό ποσό ύψους 201.966 ευρώ για διαφημίσεις, ενώ δεύτερη εταιρία του εκδότη έλαβε σε διάστημα ενάμισι έτους 143.295 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τιμολόγια, η Μαυρίκος ΑΕΒΕ εισέπραξε το ποσό αυτό από διαφημιστική προβολή της ΕΥΔΑΠ από 1/8/2014 έως και 22/6/2016, όταν συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι. Παράλληλα, και ο Τάκης Μουσσάς φέρεται ότι έλαβε από τις 26/8/2013 έως και τον Ιούλιο του 2015 ποσό που ανέρχεται σε 56.500 ευρώ. Οι ανακριτικές Αρχές θα εξετάσουν τα ευρήματα (τιμολόγια, εμβάσματα, σημειώσεις του εκδότη) προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο Τάκης Μαυρίκος έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.
____
Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια
Συμπληρωματική δίωξη για την υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι απαγγέλθηκε με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι απειλούνται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη, σε περίπτωση καταδίκης. Λόγω της άσκησης της συμπληρωματικής δίωξης, η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε από την 20ή τακτική ανακρίτρια στον 1ο ειδικό ανακριτή, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αναλάβει τον χειρισμό της σκανδαλώδους υπόθεσης.
Ενώπιόν του πρόκειται να απολογηθούν, αύριο, οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Εκτός από την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου αντιμετωπίζουν και τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης εκβίασης. Επιπλέον, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων. Μετά τις απολογίες τους, στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθούν τις κατηγορίες, ο ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους, εάν δηλαδή θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
____
Ξεκινούν ελέγχους σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς
Με εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη αρχίζει ενδελεχής έλεγχος σε όλες τις διαφημιστικές δαπάνες των δημόσιων οργανισμών και των ΔΕΚΟ σε βάθος δεκαετίας. Στόχος είναι να αποκαλυφθεί ποιους είχε βάλει στο στόχαστρο το κύκλωμα εκβιαστών, ποιοι είχαν υποκύψει και με τι ποσά ζημιώθηκε το Δημόσιο. Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ζήτησε τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο έλεγχο σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
____
Επίθεση από τον Παππά με... σπόντες στη Βουλή
Οσους «κυκλοφορούν στα σαλόνια και εκβιάζουν» έβαλε στο στόχαστρο ο υπ. Επικράτειας Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή. «Δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου, υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι ζουν στα σαλόνια, αλλά αυτά τα κατά φαντασία σαλόνια είναι ο βούρκος τους» είπε και προανήγγειλε ότι «όποιος θέλει πρόσβαση στη δημόσια διαφήμιση θα πρέπει να μπει στο μητρώο, να έχει εργαζομένους και να είναι συνεπής». Κοιτώντας προς τα έδρανα της Ν.Δ. είπε σχετικά με τον Μαυρίκο: «Οι εκβιαστές που τολμούν να εκβιάζουν τώρα μητέρες μόνες με παιδιά είχαν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν στο παρελθόν»!
____


Να διερευνήσουν πλήρως «τη σκοτεινή και δυσώδη περιοχή δράσεων» του εκδότη Τάκη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής συμμορίας, καλεί τις δικαστικές Αρχές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης (φωτό). Σχετικά με την αναφορά του ονόματός του στη σχετική δικογραφία, ξεκαθαρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και πως στις αρμοδιότητές του δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση. Ο ίδιος τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η σχεδιαζόμενη «δημοσιογραφική επίθεση» (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό του «ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν "τρομοκρατικές" επιστολές».
dimokrtianews.gr


" Λιδωρίκι "

Πολύ..περίεργη  η παραπάνω ιστορία  αγαπημένοι  μου  φίλοι , ή  μάλλον πολύ.." ρηχή " και  απλοίκή , δεν  ξέρουμε  αν θα  μάθουμε  ποτέ  το  τι  έγινε  ακριβώς , αλλα αν  συμβεί  αυτό , θα  πρέπει  να  μας περιμένουν..εκπλήξεις ..
   Ας  περιμένουμε λοιπόν ...
      www.lidoriki.com

No comments: