26.2.16

MNHMEIO O..BENIZEΛΟΣ

Συνέντευξη με ύφος Βοναπάρτη!


26.02.2016
 
Σε κατάσταση απελπισίας έχει περιέλθει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βλέπει την πολιτική καριέρα του να γνωρίζει άδοξο τέλος, δίχως το όνειρο της πρωθυπουργίας, με το οποίο έζησε επί δεκαετίες, να γίνεται πραγματικότητα...
Εχοντας απομονωθεί απ' όλους, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φθάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει μνημειώδεις δηλώσεις αυτοθαυμασμού για το τερατούργημα που φέρει την υπογραφή του, δηλαδή το PSI.
Αν και είναι ιστορικά και πολιτικά καταγεγραμμένη η καταστροφή που στην πραγματικότητα προκάλεσε στην ελληνική οικονομία, στα ασφαλιστικά ταμεία και σε χιλιάδες Ελληνες κατόχους ομολόγων το περίφημο «κούρεμα» του 2012, χωρίς τα πολυδιαφημισμένα οφέλη, προσπάθησε χθες να δικαιώσει πάλι τον εαυτό του. Μόνο που αυτή τη φορά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το έκανε με εκφράσεις που μαρτυρούν ότι η εσωτερική κρίση -μεγαλείου ή ίσως κάτι άλλου- που αντιμετωπίζει έχει φθάσει σε επικίνδυνα όρια.
Διαβάστε επίσης: 
► Η Θέση μας: Τραγική ειρωνεία τραπεζικού τύπου
Τα τρωκτικά των Μέσων Μαζικής ΕνημέρωσηςΑρθρο του εκδότη της «δημοκρατίας» Ι.Ν. Φιλιππάκη για τη ζούγκλα των εκβιασμών • Μαϊμουδοεκδότες, εκτελεστές-δημοσιογράφοι και υπερδανεισμένοι μιντιάρχες 

«Στο PSI θα προσκυνήσουν, θα καταθέσουν στέφανο δάφνινο, θα ζητήσουν συγγνώμη, θα πλύνουν το στόμα τους και θα πάνε να πάρουν το μικρό συμπλήρωμα του PSI από τον ESM» υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό και με ασυγκράτητη αυταρέσκεια συμπλήρωσε: «Είμαι ο υπουργός Οικονομικών που έχει ελαφρύνει το δημόσιο χρέος κατά 200 δισεκατομμύρια τουλάχιστον, 100 ονομαστικά και τουλάχιστον άλλα 100 σε παρούσα αξία». Δεν παρέλειψε να δείξει και τον σαδισμό του απέναντι στους Ελληνες ασφαλισμένους που επλήγησαν από τις παρενέργειες του PSI, κομπάζοντας: «Είναι γελοιότητα ότι πήραμε τα λεφτά των Ταμείων. Το κράτος πήρε 13 δισεκατομμύρια και έχει δώσει τα τελευταία χρόνια 106 δισεκατομμύρια. Σα δεν ντρέπονται...»
Πίσω από αριθμούς
Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από μια στενή προσέγγιση των αριθμών, η οποία ωστόσο και πάλι τον διαψεύδει, αφού με τα νέα δάνεια που ακολούθησαν το ελληνικό χρέος δεν τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κατέστη βιώσιμο παρά τις βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις του. Ομως ο αρχιτέκτονας αυτής της εγκληματικής τακτικής έχει την απαίτηση η Ελλάδα να «προσκυνήσει» στο μεγαλείο του και να τον δαφνοστεφανώσει.
Η προσγείωση στην πραγματικότητα υπήρξε οδυνηρή και ο βουλιμικός πρώην αντιπρόεδρος τα έχασε όλα. Υπό την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε απανωτές εκλογικές πανωλεθρίες, η κοινωνία τού γύρισε την πλάτη και τον καταδίκασε, το κόμμα του τον αποκαθήλωσε, η Φώφη Γεννηματά ως νέα αρχηγός τον περιθωριοποίησε και στη Βουλή από τα κυβερνητικά έδρανα και τους ατέλειωτους μονολόγους έχει περιοριστεί στα ορεινά και σε ρόλο κοινοβουλευτικού κομπάρσου.
Πάντως, ως χαρακτήρας υφίσταται τη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση εξαιτίας του γεγονότος ότι το παιχνίδι της εξουσίας τελειώνει γι' αυτόν οριστικά. Οσο μάλιστα το συνειδητοποιεί τόσο οδηγείται σε παραληρηματικές εξάρσεις, όπως η χθεσινή για την «εθνική επιτυχία» του PSI...
dimokratianesw.gr

No comments: