26.2.16

ΤΟ " ΣΥΣΤΗΜΑ " ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ



26.02.2016
 
Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών! Μέσα από τις δεκάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση, των δημοσιογράφων Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, και του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, αποκαλύπτεται ο τρόπος δράσης τους και οι εκβιαστικές πιέσεις που ασκούσαν στην καταγγέλλουσα Αμαλία Κάτζου, υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, για να... προωθήσει διαφημιστική δαπάνη σε φίλα προσκείμενα στο κύκλωμα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, σκιαγραφείται η αγωνιώδης -αλλά εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη- προσπάθειά τους να αποκτήσουν προσβάσεις σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα.
Στις συνομιλίες τους μπορεί, προς χάριν εντυπωσιασμού, οι κατηγορούμενοι να κάνουν συχνές αναφορές σε πολιτικούς, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ωστόσο οι απόπειρές τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου πέφτουν στο... κενό (παρά τα όσα γράφουν με έκδηλη αγωνία οι εφημερίδες του «συστήματος» που προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο). Κι αυτό γιατί τελικά τα φερόμενα μέλη της δημοσιογραφικής μαφίας αυτό που κατάφεραν ήταν να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες!
Οι κατηγορούμενοι επιλέγουν να μιλούν... συνθηματικά χρησιμοποιώντας και εκκλησιαστικούς όρους (π.χ. αρχιεπίσκοπος, διάκος, ιερείς), στους οποίους έχουν ιδιαίτερη... αδυναμία. Ταυτόχρονα εμφανίζονται να παίρνουν μέτρα προστασίας, καθώς αποφεύγουν να συναντιούνται σε πολυσύχναστα μέρη και να αναφέρονται σε συγκεκριμένα ονόματα στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται ότι διαδραματίζει ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς, ο οποίος, όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, εκτός όλων των άλλων «ασχολιών» του, δίδασκε και δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!
«Συμφωνίες»
Σύμφωνα με την καταγγελία της 44χρονης υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, ο Τάκης Μουσσάς ήταν εκείνος που την προσέγγισε και εκβιαστικά προσπάθησε να την εντάξει στην «ομάδα»! Κατά το διάστημα που οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών παγίδευσαν το τηλέφωνό του ο 50χρονος συνομιλεί ασταμάτητα τόσο με τη 44χρονη καταγγέλλουσα όσο και με δημοσιογράφους και υπευθύνους διαδικτυακών μέσων, προκειμένου να... κλείσει τις «συμφωνίες». Οταν, μάλιστα, κάτι δεν πάει καλά με τις... πληρωμές, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να εξοργίζονται, ενώ συγκεκριμένα ο 42χρονος εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος γίνεται έξαλλος, όταν θεωρεί ότι η καταγγέλλουσα Αμαλία Κάτζου τού «έφαγε» 8.000 ευρώ.
Σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να βρεθούν ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις τρεις κακουργηματικές κατηγορίες (εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση, ενεργητική δωροδοκία) που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις πρόκειται να υπεραμυνθούν της αθωότητάς τους. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους, εάν, δηλαδή, θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Στη Δικαιοσύνη ο Ν. Παππάς
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσιεύματα που -όπως επισημαίνει- διαστρεβλώνουν την αλήθεια σε σχέση με την υπόθεση των δημοσιογράφων-εκβιαστών. «Η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας. «Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις» τονίζει ο κ. Παππας, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται διάφορα εμπόδια και η ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους».
Σκάει και δεύτερο κύκλωμα!
Και δεύτερο κύκλωμα, το οποίο δρούσε παράλληλα με το πρώτο και με την ίδια μέθοδο, ερευνά η Ασφάλεια, μετά τις αποκαλύψεις για τους δημοσιογράφους που φέρεται ότι εκβίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και τραπεζών για να εξασφαλίζουν διαφημίσεις για τα έντυπα και τις ιστοσελίδες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν καταφύγει στην Ασφάλεια τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία αποκάλυψαν στους αρμόδιους αξιωματικούς την ύπαρξη του δεύτερου κυκλώματος. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν τεχνοκράτη και ένα στέλεχος δημόσιου οργανισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από άλλη ομάδα δημοσιογράφων που ελέγχουν συγκεκριμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με τους ίδιους, φοβήθηκαν τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, καθώς, όταν ξεσκεπάστηκε το πρώτο κύκλωμα, αυτοί που τους εκβιάζουν άρχισαν να τους απειλούν ώστε να μην καταγγείλουν τη δραστηριότητά τους. Οπως είπαν, οι συγκεκριμένοι διαχειριστές ιστοσελίδων εκβίαζαν στελέχη που κατέχουν υψηλές θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και ιδιωτικών επιχειρήσεων ή τραπεζών, προκειμένου να τους χορηγούν διαφημιστικά πακέτα. Μάλιστα, τα ποσά που φέρεται ότι αποσπούσαν μηνιαίως από κρατικά και ιδιωτικά διαφημιστικά πακέτα ήταν της τάξης των 700.000 ευρώ!
Πηγές αναφέρουν ότι τα πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στη νέα δημοσιογραφική μαφία είναι ιδιαίτερα ηχηρά και, στην περίπτωση που η Ασφάλεια φθάσει στην εξάρθρωση του κυκλώματος, θα πρόκειται για «βόμβα» μεγατόνων.
dimokratiamews.gr

" Λιδωρίκι "

  Τελικά  φίλοι  μου , σε  μας  παραμένει το  ερώτημα , κατά  την ταπεινή   γνώμη μας  πάντα , ΠΟΙΟΣ  ΕΚΝΙΑΖΕ  ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ; 
   Μπορεί  κάποιος  να  μας  απαντήσει ; γιατί εμείς  με  το  λίγο μας  μυαλό , ΔΕΝ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΠΑΣΆΡΟΥΝ ...;;;;;
    www/lidoriki.com 

No comments: