25.10.16

ANAKAINIZAN TO ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΝΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ




Δεν πίστευε στα μάτια του ένα ζευγάρι τι περιείχε μια παλιά βαλίτσα από την δεκαετία του 1950, στο υπόγειο του σπιτιού τους.
Ενώ έκαναν ανακαίνιση στην οικία τους, βρήκαν την βαλίτσα τοποθετημένη σε ένα χαμηλό ταβάνι στο υπόγειο με μια μικρή περιουσία στο εσωτερικό της! Ανάμεσα σε χαρτιά, κεριά κι άλλες παλιές εφημερίδες, μέσα στο πράσινο βαλιτσάκι βρίσκονταν τρία πακέτα χαρτονομίσματα. Η μία δεσμίδα είχε χαρτονομίσματα της δεκαετίας του ’20, η δεύτερη της δεκαετίας του ’50 και η τρίτη εκατοσταδόλαρα. Το συνολικό εύρημα μάλιστα έφτανε τα 23.000 δολάρια.
valitsa-lefta-upogeio
Μια εφημερίδα που ήταν κρυμμένη μέσα στη βαλίτσα ήταν από το Μάρτιο του 1951 και ο άνδρας που έκανε την ιδιαίτερη ανακάλυψη θεωρεί ότι μάλλον είναι και η περίοδος που κρύφτηκε η βαλίτσα.
valitsa-zeygari-periousia
Ο άντρας που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς και τον τόπο κατοικίας του, αναφέρει: «Το σπίτι χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’40. Είχα ανακαινίσει τα πάντα στον πρώτο και στο δεύτερο όροφο, όταν ήρθε η ώρα να ανακαινιστεί και το υπόγειο». Εκεί γκρεμίζοντας τον τοίχο βρήκε κάποια χειρόγραφα και σχέδια σε χαρτιά. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα «μερικά από τα ορνιθοσκαλίσματα φαίνεται να είναι σβάστικες».
valitsa-old-newspaper-50s
Ο άνδρας αποκάλυψε το εύρημά του στο δημοφιλές Imgur και έκανε λόγο για μια μαγευτική ανακάλυψη, κάτι που ο καθένας ονειρεύεται να βρει στο σπίτι του. «Δεν είμαστε σίγουροι από πού προήλθαν ακριβώς τα χρήματα, αλλά η σπανιότητα και η ηλικία τους πρέπει να παραπέμπουν σε μια αξιοσημείωτη ιστορία», πρόσθεσε.
valitsa-efimerida-date
Το ζευγάρι θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού.
http://www.eleftherostypos.gr
Πίσω στα παλιά  

No comments: