17.2.17

O " ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ " ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ..ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !!! "


ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΕΣ  

 
DSCN0296
Εκεί στη Βαθειά αδέρφια , κάτω απ’ τον πλάτανο , όταν  καλοκαιριάσει ,  μέσα στο ..παρδαλό λιβάδι με τις κάθε είδους..πολύχρωμες καρέκλες ,  πέραν των κοινωνικο..πολιτικών..σεμιναρίων και των διαφόρων..τοπικού ενδιαφέροντος , σχολιαζομένων , καλοπροαιρέτως  ( !! ) γεγονότων , που ο κόσμος τα ‘χει τούμπανο..κλπ…κλπ , μπορείς , αν είσαι τυχερός και έχεις την ..κατάλληλη παρέα να μάθεις πολλά..Λιδορικιώτικα , ιστορίες απίθανες , που αξίζει να καταγραφούν για να μείνουν …
   Κάποιο  μεσημεράκι  λοιπόν , υπό  τον…πλάτανον ,  πρώτο τραπέζι..πίστα που λέμε , φάτσα στο δρόμο , παρέα εκλεκτή , τα ζεύγη Ακαρέπη , Μπατατούδη , ο αείμνηστος πια ,  Γιώργος Παπαθανασίου , και φυσικά η ταπεινότης μου , το φέραμε από δω , το φέραμε από κει , και επί ώρα , για να μην πω ..ώρες , λέγαμε για πολλά και διάφορα , ευτράπελα και μη , του αξέχαστου φίλου Κώστα Μάρκου , γνωστότερου σαν…Τούρκου ..
  Είπαμε πολλά , πάρα πολλά , που καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικο..κοινωνικο..κομματικο..οικονομικής καθημερινότητας και που αποτελούν πραγματικό..θησαυρό για τη Λιδορικιώτικη ζωή , απόψε όμως θα αναφερθούμε σε ένα περιστατικό που δεν έχει σχέση με τη..ζωή , αλλά με το θάνατο , και  μάλιστα του αξέχαστου φίλου Κώστα  , και μάλιστα με την κηδεία του ..
   Ο φίλος ο Κώστας , που έφυγε πριν μερικά χρόνια , ήταν απ’ τα νιάτα του οπαδός του Κ.Κ.Ε , και δεν το ‘κρυβε , γιατί κάποιοι στα ..δύσκολα το κρύβανε , στην κηδεία του λοιπόν , παρόντα όλα τα ..μέλη του Λιδορικιώτικου Κ.Κ.Ε , κόσμος πολύς , η σχωρεμένη η Κατίνα , η γυναίκα του , και τα παιδιά , συγγενείς και φίλοι , απ’ το Λιδορίκι , τον Κονιάκο , και άλλα χωριά , ιερουργούντος του παπά του Κονιάκου , λόγω  καταγωγής  του  Κώστα ,  μια καθωσπρέπει κηδεία , ενός αγαπημένου φίλου και χωριανού .
   Πρώτος μίλησε για τον Κώστα ο παπάς , που ήταν και ξάδερφος , συνέχισαν διάφοροι κομματικοί , και μη , φίλοι , συγγενείς , κάποια στιγμή μίλησε και η Κατίνα , η γυναίκα του , κάποια μέρα θ’ αναφερθούμε στο λόγο αυτό , και όταν σχεδόν τελείωσαν οι ..επιτάφιοι , κάποιος , η μάλλον κάποια , έβαλε στο φέρετρο , στα χέρια του νεκρού , ένα τσαλακωμένο..Ριζοσπάστη..

image
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ήταν και ιδιαίτερα..συνηθισμένο , προκάλεσε αίσθηση , και άρχισε η..κουβεντούλα με τα διάφορα σχόλιά της , άλλοι..πάγωσαν , άλλοι..χάρηκαν , κάποιοι κοίταζαν με απορία , και κάποιοι..κρυφοχαμογέλασαν..
   Κάποια λοιπόν συγγένισσα , που κράταγε την Κατίνα , τη χήρα του Κώστα , που μόλις είχε τελειώσει τα λόγια που είπε στον αγαπημένο της άντρα , της μετέφερε την είδηση , για τον Ριζοσπάστη , που ήταν διπλωμένος  φαίνεται , και ..τσαλακωμένος , κάτι που φυσικά είπε και στην Κατίνα , η οποία είχε τον καημό και τον πόνο της , αλλά βρήκε το κουράγιο , μετά το ..συνταρακτικό αυτό γεγονός να απαντήσει κιόλας στη συγγένισσά  της .
   Με το χαρακτηριστικό , για όσους την ήξεραν , ύφος της , λοιπόν η Κατίνα , και κάνοντας μια ..περίεργη γκριμάτσα την ώρα αυτή του πόνου , γυρίζει και της λέει , φυσικά..φυσικά και  αναφερόμενη στο..” τσαλάκωμα  του  Ριζοσπάστη  “ : Σιγά…άει  μαρί...χαζή , σάμπως και..πρόκειται να τον..διαβάσει ο Κώστας ...!!! "
   Ουδέ έτερον..σχόλιον…..
            Καλή  σας  μέρα  , απ’ το χωριό μας με αγάπη….
        www.lidoriki.com 

No comments: