17.2.17

TI ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο " ΣΕΡΙΦΗΣ " ΤΗΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ



Σε λίγο καιρό λοιπόν η Ερατεινή μαζί με άλλες 26 κωμοπόλεις της χώρας αποκτούν τον "τοπικό αστυνόμο" ή διαφορετικά τον "σερίφη" όπως τον ονόμασαν.
Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου παρουσιάστηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Αρχικά ο Κ. Τσουβάλας σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι, «πριν από περίπου 11, χρόνια, με τις διατάξεις του τότε Προεδρικού Διατάγματος 48/2006, θεσπίστηκε ένα νέο όργανο στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο “ Τοπικός Αστυνόμος ”! Όμως, η συγκεκριμένη, αναμφίβολα θετική και καινοτόμος, πρωτοβουλία ουδέποτε υλοποιήθηκε ουσιαστικά. Ίσως επειδή επιχειρήθηκε σε λάθος χρόνο. Ίσως επειδή ουδέποτε είχαν δημιουργηθεί οι σταθερές και συγκροτημένες εκείνες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την αποτελεσματική αξιοποίηση του νεοπαγούς αυτού οργάνου. Ίσως επειδή ο βασικός προσανατολισμός και οι προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας την εποχή εκείνη δεν περιελάμβαναν τον Τοπικό Αστυνόμο. Σήμερα, όμως, 11 χρόνια μετά, η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν και να στηρίξουν το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου».
Επίσης ο Δ. Αναγνωστάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «...πέρα από την τεκμηρίωση με επιστημονικά, αστυνομικά κριτήρια, πέρα από την κοινωνική διαβούλευση ή πέρα από τη συνδικαλιστική συναίνεση, υπήρξαν κάποιες υποστηρικτικές δομές. Υπήρξε ένας επαναπροσδιορισμός και επαναπροσανατολισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με εξοικονόμηση 26 εκατομμυρίων περίπου ευρώ για προμήθεια οχημάτων. Άλλα 16,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και μια προσπάθεια εξαγοράς και για τα ΜΑΤ, οχημάτων που έχει να γίνει αντικατάσταση από το 2001, ύψους 7 εκατομμυρίων. Όλα αυτά είναι συνολικά 51 εκατομμύρια ευρώ.»
Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ο “σερίφης” του χωριού ή της απομακρυσμένης περιοχής. Με όσα προηγούμενα είπε ο κύριος Αρχηγός προσδοκούμε να δώσουν το κοινωνικό πρόσημο που έχει η Ελληνική Αστυνομία στη δράση τους οι τοπικοί αστυνόμοι και να αποτελούν τους φύλακες αγγέλους της περιοχής».
Ακόμη ο Ν. Τόσκας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ενέργειες που σχεδιάζονται και στη συνέχεια γίνονται -επιτέλους σε αυτόν τον τόπο ας σχεδιάζουμε πρώτα και μετά ας πράττουμε- γίνονται προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινωνικό σύνολο. Είναι εκσυγχρονισμοί όχι απλά για να γίνει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, αλλά είναι ενέργειες που προσπαθούν να φέρουν καλύτερη αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος αλλά και προσπάθεια εξυπηρέτησης του πολίτη και διατήρησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, ηρεμίας ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης απερίσπαστος να ασχολείται με τις καθημερινές του δουλειές».
Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε: «ένα μυστικό της επιτυχίας είναι κάθε φορά να προσπαθείς με τα δεδομένα μέσα που έχεις, να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και πριν ο κύριος Αναπληρωτής αναφέρθηκε, υπαινικτικά έστω, στη στενότητα των μέσων που διαθέτουμε, σε κάθε επίπεδο, άρα και εδώ, στο πεδίο της Αστυνομίας. Αυτό το βήμα που γίνεται, νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προϋποθέτει ένα καλό σχεδιασμό, ο οποίος έχει γίνει, για να μπορέσουμε τελικά να καλύψουμε πραγματικές ανάγκες».
Και συμπλήρωσε: «Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτός ο θεσμός θα περπατήσει, θα αγκαλιαστεί και θα είναι αποτελεσματικός. Αλλά ξέρετε, ένας θεσμός όσο και καλά σχεδιασμένος να είναι και όσο και αν προσπαθεί τελικά στη δεδομένη στιγμή να αξιοποιήσει τα μέσα με τον καλύτερο τρόπο που διαθέτουμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή τελικά παρεχόμενη υπηρεσία, η επιτυχία του εξαρτάται και από το έμψυχο δυναμικό και θέλω απευθυνόμενος στους νέους τοπικούς αστυνομικούς που ξεκινάνε τώρα, να πω ότι τελικά κρατούνε στα χέρια τους, ως ένα μεγάλο βαθμό την επιτυχία τελικά αυτού του θεσμού».
 "DORIDA news"


    " ΛΙΔΩΡΙΚΙ "
Επαναστατικά συστήματα φίλοι  μου αρχίζει να  εφαρμόζει Ο ΣΥΡΙΖΑ  , κάπως  έτσι είχε  φανταστείτον κόσμο φαίνεται  και  ο  Κηλαηδονης , ακούστε ..

WWW.LIDORIKI.COM

       

No comments: