22.5.17

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...

ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΏΤΕΣ   

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ   ΒΡΥΣΕΣ



Η  Παλιά βρύση  νερομάνα   στην Γκιώνα , στον  Αρδίνη , που  πότιζε τα  Λιδορικιώτικα κοπάδια , και  όχι  μόνο ,  αρχείο Γιώργου  Ριόλα 














Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δευτέρα 22 Μαϊου 2017 
Ανατολή Ήλιου: 06:07 – Δύση Ήλιου: 20:36 

Ειδήσεις


Ελλάδα

  • Κλειδώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα που ανήκουν στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, ύστερα από αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
  • Δεν πιάνουν τιμόνι ούτε και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συνεχίζοντας έτσι για ένατη συνεχόμενη ημέρα την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών και την εξόφληση του δώρου του Πάσχα, συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ.
  • Στη συγκρότηση επιτροπής διαλόγου για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την κυβερνητική εξαγγελία για την ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπρόσωπο τω βρεφονηπιαγωγών, σε συνάντησή τους το μεσημέρι της Δευτέρας, στο υπουργείο.
  • Δώδεκα προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παρουσίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και παραγωγούς, στη διάρκεια της περιοδείας της στο νομό Ημαθίας.
  • Ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ερντογάν ακύρωσε όλα τα ραντεβού του. Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που συμμετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία.

Κόσμος

  • Στο Τείχος των Δακρύων μετέβη ο Ντόναλντ Τραμπ το απόγευμα της Δευτέρας. Έτσι, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε έναν από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους του ιουδαϊσμού.
  • Ο τούρκος πολίτης Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον πιλότο ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από τουρκικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Συρίας, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε πενταετή φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή,
  • Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη Δευτέρα τη διαπραγματευτική εντολή για τον Μισέλ Μπαρνιέ και την ομάδα του, ανάβοντας «πράσινο φως» να ανοίξει τις συνομιλίες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ανακοίνωσαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι αναμένει οι πρώτες συνομιλίες με το Λονδίνο για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ να λάβουν χώρα μετά τις 19 Ιουνίου.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για την απειλή που θα αποτελέσει το Ιράν εάν αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Δεν θα πρέπει να επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρόιβεν Ρίβλιν.
  • Η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό της έδρας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο, την οποία είχε εκκενώσει νωρίτερα, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου στην αίθουσα ταχυδρομείου. «Δεν βρέθηκε τίποτα που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οικονομία

  • Περισσότερες από 1.200 επιχειρηματικές συναντήσεις για την προώθηση και ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών του αγροτοδιατροφικού τομέα διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβείες σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Τζέντα, Κάιρο, Τόκυο και Σεούλ. Συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντική σύναψη συμφωνιών.
  • «Περιμένω και εργάζομαι για συμφωνία σήμερα, αλλά δεν θα είναι η τελική», δήλωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup. Επιδιώκοντας προφανώς να κινηθεί στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της θέσης του ΔΝΤ και του Σόιμπλε για το χρέος, εξήγησε ότι η τελική και συγκεκριμένη απόφαση για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του, θα ληφθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Ωστόσο, πρόσθεσε, σήμερα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια σε αυτά τα μέτρα.
  • To 19,63%  της Τηλέτυπος (Mega Channel) απέκτησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. To ποσοστό ανήκε στον εκδοτικό όμιλο του Πήγασου.
  • Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 788,53 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,56%.
  • Την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό EuroWorking Group, χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση, επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στο EWG ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, η οποία συνεχίζεται στο Eurogroup.

Αθλητισμός


  • Κατά μία αγωνιστική μειώθηκε η ποινή του Σεμπά, για την τρικλοποδιά που επιχείρησε να βάλει στον Αραούχο, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αρχικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 200 ευρώ, όμως στην Επιτροπή Εφέσεων η ποινή μειώθηκε σε δύο αγωνιστικές, καθώς εκτιμήθηκε πως δεν επρόκειτο για βιαιοπραγία, αλλά για απόπειρα βιαιοπραγίας.
  • Η Μπαρτσελόνα θα ανακοινώσει στις 29 Μαίου, τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Λουίς Ενρίκε. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μετά τον αγώνα κατά της Εϊμπάρ.
  • Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης βρίσκεται μέσα στην κορυφαία δεκάδα στην Ευρώπη, σχετικά με ανασταλτικές ενέργειες (τάκλιν, κοψίματα), όπως προκύπτει από την έκθεση που δημοσίευσε το CIES, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.
  • Στην πλατεία Cibeles όπως συνηθίζεται πανηγύρισε η Ρεάλ με τους φίλους της την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας ύστερα από πέντε χρόνια.

    Kαλό  σας  απόγευμα , να  περνάτε  καλά  

         www.lidoriki.com 

No comments: