12.2.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....




Η φωτογραφία είναι ..δανεική απ' την εφημερίδα " ΛΙΔΩΡΙΚΙ " του 1983 , γι' αυτό και αναφέρει τις τότε ιδιότητες των εικονιζομένων .






ΤΡΙΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μνήμη μάρτυρος Πλωτίνου , Μελετίου .



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .

1825 : Μάχη στην Σφακτηρία, της οποίας οι υπερασπιστές, αιματοκυλίσθηκαν.
1878 : Σώμα από 700 εθελοντές , κυρίως Ηπειρώτες, οι οποίοι διέμεναν στα Επτάνησα , αποβιβάζεται υπό το Μοίραρχο Γεώργιο Στέφανο, στην Ακτή απέναντι από την Κέρκυρα, και καταλαμβάνει τους Αγίους Σαράντα, επιχειρώντας να κυριαρχήσει στην περιοχή Δελβίνου .
1878: Δύναμη περίπου 2.000 επαναστατών της περιοχής Χανίων συγκεντρώνεται και επιτίθεται εναντίον του τουρκικού φρουρίου Ιτζαδίν (Χανίων). Το γεγονός αυτό αποτελεί την αρχή της γενικής εξόρμησης των επαναστατών στη Δυτική Κρήτη .


Καλησπέρα Λιδορικιώτες , καλησπέρα σ' όλους τους ΄ξενητεμένους Έλληνες αδερφούς , και στους φίλους του χωριού μας φυσικά , και στους φίλους της Λιδορικιώτικης σελίδας , που μας κάνουν καθημερινά συντροφιά , και μας δίνουν κουράγιο με αυτή τους την αγάπη , τους ευχαριστούμε...

Κρύο , αδέρφια πολύ κρύο , και με την τιμή πούχει το πετρέλαιο...ζήτω που ..καήκαμε , θ' αρχίσουμε πάλι τα..μαγκάλια , γιά να ζεσταθούμε , υπομονή....μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο ; φυσικά και όχι..έρχεται όμως η ...άνοιξη...


Αποχαιρετώντας το χειμώνα.....

Καλό σας βράδυ..........Κ.-

No comments: