17.2.08

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....






Ανοίγει αδέρφια το Τριώδιο , και στο παλιό Λιδορίκι τις απόκριες γίνονταν γλέντια και γλέντια , από ένα τέτοιο αποκριάτικο γλέντι είναι κι' αυτή η όμορφη αλλά ταλαιπωρημένη , οικογενειακή φωτογραφία , βγαλμένη στην αρχή της δεκαετίας του 50 , αγαπημένοι απόντες , ο αδερφός μου Γιώργος , ο ξάδερφος Γιώργος Ζέκιος , η μάνα κι' ο πατέρας μου , εναπομέιναντες , η ξαδέρφη Γιαννίτσα Ζέκιου κι η ταπεινότητά μου .


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 48η μέρα του χρόνου .

Θεοδώρου Τήρωνος , Τελώνου και Φαρισαίου , αρχή Τριωδίου .

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .
1795 : Απαγχονισμός του νεομάρτυρα Θεόδωρου του Βυζάντιου από τους Τούρκους στη Μυτιλήνη .
1826 : Τροπή σε φυγή τουρκικής μοίρας (32 πολεμικά πλοία) από τρία πλοία Μεσολογγίτικα.
1907 : Δολοφονείται ο Μακεδονομάχος Βαρθ. Προσαλέντης.
1908 : Δολοφονείται στο Νικήτα Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Ευαγ. Λύκας .
1914 : Αρχίζει η αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από τη Βόρεια Ήπειρο, μετά την απόφαση των Μ. Δυνάμεων για παραχώρηση της περιοχής στην Αλβανία . Η Προσωρινή Κυβέρνηση που σχηματίστηκε υπό το Γεώργιο Χρηστάκη Ζωγράφο, - μετά την εξέγερση των κατοίκων εναντίον της άδικης αυτής απόφασης των Μ. Δυνάμεων, - κηρύσσει , σε επίσημη τελετή στο Αργυρόκαστρο, την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου .
1919 : Το 7ο ΣΠ καταλαμβάνει την πόλη Νικολάιεφ της Μεσημβρινής Ρωσίας αλλά όμως την εγκαταλείπει , κατόπιν διαταγής την 1-3-1919 .
1957 : Μάχη στο Πελένδριο Κύπρου όπου έπεσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Δημήτριος Χριστοδούλου, ετών 21.

Καλή μέρα αδέρφια , καλή Κυριακή , επί τέλους είδαμε ..άσπρη μέρα στο..Ελλάντα , χιόνισε..καιρός ήταν , και είναι σε πανελλαδικό επίπεδο , όλη η Ελλάδα άσπρισε , με τις σχετικές βέβαια ταλαιπωρικές..επιπτώσεις .

Καλημέρα στην χιονισμένη Ελλάδα , την Αγγλία , την Κύπρο και τις Η.Π.Α , και βέβαια στους αγαπημένους μας φίλους από : Αθήνα , Πικέρμι , Σπάρτη , Λάρισα , Στρόβολο , Ξάνθη , Αίγιο , Κόρινθο , Πάτρα , Λαμία , Wickford , Port Chester , New York , ευχόμαστε σ' όλους σας μιά ήρεμη , όμορφη και χαρούμενη Κυριακή , νάστε όλοι καλά .

Κακοκαιρία σ' όλη την Ελλάδα , και χαρά σ' όλο τον κόσμο , που είδε επί τέλους ...άσπρη μέρα , βέβαια σε ένα μήνα που θα βγουν τα...κοινόχρηστα , θα μας βγει...ξυνό , τι να κάνουμε όμως ;χιονάκι είναι αυτό....

Στο χωριό , πρέπει να χιόνισε , δεν μάθαμε ακόμα , αλλά θάναι μούρλια ....

Αρχίζει σήμερα και το Τριώδιο , αν και όπως έχουμε γίνει στην πατρίδα μας , έχουμε όλο το χρόνο...απόκριες , έχετε αντίρρηση ; μόνο που στο τέλος δεν καίμε τον...καρνάβαλο , γλυτώνει..

Στο χθεσινό επισκέπτη της σελίδας μας , απ' το Πικέρμι , που ..σεργιάνισε γιά πολλή ώρα , εκτός απ' τις ευχαριστίες μας , θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε , είναι Λιδορικιώτης , αν ναι ας μας δώσει...σήμα , το ίδιο ισχύει και για προχθεσινό Θεσσαλονικιό , που κι' ευτός μας..τίμησε επί..μακρόν...
Γιά να ζήσετε , αδέρφια , το κλίμα..της μέρας σας δίνουμε μερικές..χιονό..φορτες φωτογραφίες απ' τα τόπια μας , έτσι γιά να νοιώσετε πως είστε εκεί...






Απ' την χιονισμένη πατρίδα μας με πολλή αγάπη .....Κ.-

No comments: