27.11.08

XΩΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ...

 

Καλτεζιά 55-56

   Έφυγε , πριν λίγες μέρες , ο παπα Σπύρος Κοράκης , που γιά αρκετά χρόνια ιερουργούσε στο χωριό μας , στην μεταπολεμική περίοδο . Κοινωνικός , δραστήριος , είχε τρία παιδιά , τον Ανδρέα , την Καίτη και τη Νίτσα , και πρέπει να έφυγε γιά την Αθήνα προς το τέλος της δεκαετίας του 1950 .

   Εδώ σε μιά φωτογραφία με χωριανούς μας , από ένα πανηγυράκι στον Άι Νικόλα , στα Καλτεζιά , το 1955 , δίπλα του ο Κώστας Κωστοπαναγιώτου , οινοχόος ο Βασ. Κάγκαλος , ο Νικ. Λάγιος , ο μικρός , τότε , Ηλίας Κωστοπαναγιώτου , ο γιός του παπα Κοράκη , Ανδρέας , ο Γιάννης Τσιάντας , η Γεωργία Κωστοπαναγιώτου , ο Θυμ.Φωτόπουλος , και οι μουσικοί μας , Γιώργος Κλώσσας και Γιώργος Πανάγος , ακόμα ο μικρός Τάκης Πιτάς και μάλλον κι' ο Θύμιος Ξυλάγγουρας .

   Ο αείμνηστος παπα Σπύρος , παρότι σπάνια ερχόταν στο χωριό μας , εν τούτοις παρακολουθούσε από κοντά τα..Λιδορικιώτικα , και δικαιολογημένα , αφού στο χωριό μας πέρασε τα καλύτερα νεανικά του χρόνια , στην οικογένειά του και ειδικότερα στα παιδιά , με τα οποία έχουμε παλιά , όμορφη και δυνατή φιλία , στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας και τους ευχόμαστε να πάρουν τα χρόνια του .

No comments: