20.2.09

ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΑ ..ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΦΩΤΟ..ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΣΤΟ..ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ..

 

   Όσοι αδέρφια , είχαν την τύχη κι’ έζησαν την όμορφη αυτή εποχή , ας..μισοκλείσουν τα μάτια νοσταγικά κι’  ας..θυμηθούν , οι πιό νέοι ..απλά ας..ζηλέψουν..

IMG_0003

   Μεσημεριανό  ξαπόσταμα , μετά..πίτας , σαν ..μεθαύριο , πρι από..78 ακριβώς χρόνια , Λιδορικιώτες και κοντοχωριανοί τσοπάνηδες παίρνουν μιά ανάσα , αφού ..κατασπάραξαν , βεβαίω..βεβαίως , το ταψί με την πίτα , δεύτερος από αριστερά Αλ.Πουρνιάς , τέταρτος Γ.Πουρνιάς – Χοσιάδας , δίπλα η γυναίκα του , που προφανώς έφερε και την πίτα , έβδομος Γιάννης Πουρνιάς , και μπροστά με την πίπα του , ο Γιαν.Φωτόπουλος , Μπακόιαννος .

IMG_0004

   Την ίδια περίπου εποχή , στη βρύση της “ Φτελιάς “ ο Γιαν.Φωτόπουλος ποτίζει τα ..πράματα , τον παρακολουθούν ο Κώστας Ευσταθίου , πάνω στη βρύση , και δυό φίλοι του . Στον αξέχαστο Κώστα χρωστάμε τον πολύτιμο θησαυρό των περισσότερων φωτογραφιών της εποχής , που ήταν προιόν του φωτογραφικού του ..πάθους..

IMG_0004

   Ποιός δεν θυμάται αδέρφια , τον αλησμόνητο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ , Δημ.Βούλγαρη , κατά κόσμον , που ..έσβυνε την πείνα των Δημ.Υπαλλήλων , και όχι μόνον , εδώ στα…ενδότερα του μαγαζιού , στο …μαγεριό , με τη γυναίκα του Σοφία …

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ[1]..

   Άλλη μιά αξέχαστη Λιδορικιώτικη φυσιογνωμία , αρμοδιότητος..μεταφορών , ο μπάρμπα Βασίλης Ρέλλος , χρόνια και ..χρόνια στο ..τιμόνι , καλοσυνάτος , καλοπροαίρετος και συγκαταβατικός , με τη..μανία του να μασάει ..καπνό , το..ταμπάκο , όπως έλεγε…παροιμιώδεις οι κούρσες του στο πανηγύρι του Βελουχιού , το Δεκαπεντάυγουστο , όπου το παλιό του το Φορτάκι , έμοιαζε με..τσαμπί σταφυλιού , γεμάτο..μέσα έξω…

    …Η ώρα όμως..παραπέρασε , κι’ αύριο μέρα είναι…

                  Καλό σας  ξημέρωμα……..Κ.-

No comments: