20.2.09

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ) ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΓΛΥΚΟΣΥΝΤΑΓΕΣ : “ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ” η ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΗ “ ΓΑΛΟΠΙΤΑ “ .

 

      Γαλατόπιτα

   

          Υ  Λ  Ι  Κ  Α

   4  Ποτήρια νερού + 1 ποτήρι κρασιού  ΓΑΛΑ

   1  Ποτήρι  νερού σιμιγδάλι  ψιλό

   2  Ποτήρια νερού  ζάχαρη

   8  Αυγά

   1  Κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος

   2  Βανίλιες

        Ε  Κ  Τ  Ε  Λ  Ε  Σ  Η

   Βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός απ’ το βούτυρο , ( προσεκτικά μετρημένα ) σε μιά κατσαρόλα , τα αυγά τα χτυπάμε πρώτα καλά  στο μίξερ , και μετά τα ρίχνουμε μέσα .

   Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν στο γάλα , και μετά ρίχνουμε και το βούτυρο . Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά (2,5-3 ) και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα ( όχι πολύ δεμένη ) και στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί , ρίχνοντας πάνω κανέλα .

   Ψήνουμε , σε προθερμασμένο φούρνο , γιά μία ώρα και δέκα πέντε λεπτά ( 1.15’ ) στους  170 βαθμούς .

   Αφού..ψηθεί , την αφήνουμε να ..κρυώσει και μετά την…τσακίζουμε…

                Κ  Α  Λ  Η           Ε  Π  Ι  Τ  Υ  Χ  Ι  Α

                         ΚΑΙ …Κ Α Λ Ο Φ Α Γ Ω Τ Η…

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όχι παραπάνω από..τέσσερα-πέντε κομμάτια κάθε φορά , γιατί είναι…ολίγον τι..βαρειά ……Κ.-

Υ.Γ : Λόγω της ..επερχόμενης σαρακοστής , σας έχουμε και κάποιες συνταγές , σαρακοστιανές π’ λένι , να ..γλύφετε τα δάχτυλά σας..αναμείνατε……Κ.-

1 comment:

Unknown said...

Πολυ καλή η ιδέα σας να βαλετε επίκαιρες παραδοσιακές συνταγές. Έφτιαξα την γαλατόπιτα και είναι καταπληκτική. Θα περιμένουμε και την συνέχεια... :-)