13.5.10

ΤΟΥ " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ " ΤΑ...ΠΑΡΑΞΕΝΑ ...

 

    Όπως σας υποσχεθήκαμε , αγαπημένοι μας φίλοι , και για των..γραφομένων μας το αληθές , αναδημοσιεύουμε , αφου..ψάξαμε αρκετά , τις περισσότερες δημοσιεύσεις μας , για το ΚΑΥΤΟ  ΘΕΜΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ , από χθες μέχρι και την  1 - 3 -2010 , και θα σας καλύψουμε , αύριο ίσως , και το προηγούμενο διάστημα .

   Υπάρχουν σχεδόν καθημερινές μας αναφορές  , στο πρόβλημα αυτό , όπως και σε όλα τα Δωρικά και..Λιδορικιώτικα προβλήματα , διαβάστε με προσοχή και τις ημερομηνίες , έχει σημασία αυτό , γιατί θα διαπιστώσετε , πως ΟΙ..ΑΡΜΟΔΙΟΫΠΕΎΘΥΝΟΙ , " πήραν ..χαμπάρι " για το τι ακριβώς .." παίζεται ", μετά την Κυβερνητική ανακοίνωση , δηλαδ΄ή στις αρχές...ΜΑΪΟΥ , ε...τι περισσότερο να πούμε ...

   Αύριο λοιπόν η συνέχεια ..

           Καλό  σας   βράδυ ........Κ.-

 
 
 
 
ΝΑ ΜΗ…ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ …

P1010059(3)

Anonymous said...

Η εταιρεια εχει αρχισει ηδη τους εκβιασμους κατα παντων για το κοκκινο χουμα.
εαν κερδισει τα ασφαλιστικα το μονο που μας μενει ειναι να κλεισουμε τους
δρομους.
δεν θα περασουν

May 11, 2010 9:53 PM

   Δεν ξεχάστηκε , αδέρφια , το θέμα του  “ Κόκκινου χούμετος “ ,  φυσικά και όχι , είναι.. “ καρφί “ σε όλους μας , πιστέυουμε , αλλά δυστυχώς , λάθη..λάθη …λάθη , πολλά και διάφορα , σωρευμένα χρόνια , βγήκαν μπροστά μας , απειλώντας το..” σβύσιμο “ του τόπου μας , της Δωρίδας μας ..

Γκιώνα  8-4-2010 011

   Πολλοί και ..πολλά έφταιξαν γι’ αυτό , και βέβαια οι ευθύνες  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ , είναι γεγονός , αλλά δεν είναι τώρα η ώρα καταμερισμού ευθυνών , όχι , στην ώρα της μάχης , γιατί , δυστυχώς , έχουν ανοιχτεί πολλά μέτωπα , και προέχει αυτή τη στιγμή , η σωτηρία του Δήμου μας …

Γκιώνα  8-4-2010 032

   Ύστερα , οι ευθύνες δεν..” παραγράφονται “ , ηθικά τουλάχιστον , και όχι μόνο για όσους  “ διαχειρίσθηκαν τις τύχες της Πατρίδας μας , αλλά και για τους τοπικούς άρχοντες , που για πολλά – πολλά χρόνια , αναλώθηκαν και..ανάλωσαν τους υπάρχοντες πόρους , σε..απίθανα και..” αφανή “ ..έργα ..

   Η Δωρίδα , δυστυχώς , δεν έχει να επιδείξει ΟΥΤΕ  ΕΝΑ  ΕΡΓΟ..ΠΝΟΗΣ , ούτε ένα έργο που να..ξεπερνάει την “ καθιερωμένη ..πελατειακή πρακτική και..τακτική “ , και χίλιες φορές ..δυστυχώς , τα επόμενα χρόνια , και θα είναι πάρα πολλά , δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης ..

  Η..

Καρδια

Τ Η Σ 

Δ  Ω  Ρ  Ι  Δ  Α  Σ   

Ε  Ι  Ν  Α  Ι      Τ  Ο..

IMG0009

oxi

Σ  Τ  Η    Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Α

               Τ Ο Υ

Δ   Η   Μ   Ο   Υ

  Έμεινε λοιπόν , ο τόπος μας , εκτός..νυμφώνος , κι’ ό,τι έγινε , αν τελικά έγινε , ήταν άσχετο με το αναπτυξιακό όραμα , χωρίς προοπτική και..μελέτη ,λίθοι ,  πλίνθοι και..κέραμοι , ατάκτως..ερριμμένα , και επειδή , συνηθίζεται η φράση να αναφέρεται  : “ Πλίνθοι , και κέραμοι , ατάκτως ερριμμένοι ..” , σας δίνουμε τπ σωστό ..

  Η φράση περιέχεται  στα Απομνημονεύματα του Ξενοφώντος και έχει ως εξής:
..ὥσπερ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν (3.1.7)..

  Υπάρχουν , αγαπημένοι μας φίλοι ευθύνες , και σοβαρές μάλιστα , και φυσικά διαχρονικότατες , έχουν “ διαπραχθεί εγκλήματα “ , εν ονόματι του μικρο..κομματικού συμφέροντος και του..” αλισβερισιού “ , που έχει τον πρώτο λόγο στή Δημοτικο..πολιτική μας ζωή ..

   Μετά όμως , απ’ όσα συνέβησαν τελευταία στον τόπο μας , και το ..ξέσπασμα της λαϊκής οργής , και του παλλαϊκού αιτήματος για   “ κάθαρση  σε όλα τα επίπεδα “ και απόδοση  δικαιοσύνης , ελπίζουμε , γιατί κανένας μας δεν είναι βέβαιος , πως απ’ τη στιγμή που φτάσαμε στο..” χείλος του γκρεμού “ , αν τελικά σωθούμε , και δεν..σαλτάρουμε , ΤΙΠΟΤΑ ,  ΔΕΝ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΑ  ΟΠΩΣ  ΠΡΙΝ , πολλά πράγματα , ελπίζουμε , να μπούνε σε …τάξη , στη σωστή τους θέση και..διάσταση …ΟΛΑ  ΟΜΩΣ  ΘΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΝ..

   Το..ασκί , έχει..γεμίσει , και ή θα..εκτονωθεί ή…θα ..εκραγεί , ό,τι όμως κι’απ’ τα δυο να γίνει , όσοι έβαλαν το…δαχτυλάκι τους στο…” μέλι “ (…γλυκό , βλέπεις , το..άτιμο ..), θα βρεθούν “ εκτεθιμένοι “ και..αντιμέτωποι , με τους εξαγριωμένους συμπολίτες τους , και ειδικά , στις μικρές κλειστές κοινωνίες , τα πράγματα , φοβούμαστε , πως θα είναι πολύ…χειρότερα ..

   Και βέβαια οι ..εκλογές , από δω και πέρα , ευχής έργον θα ‘ναι , να ξεφύγουν απ’ το κομματικό σφιχταγκάλιασμα , και τα..” περίφημα “ χρίσματα και…δαχτυλίδια , Η ΕΠΟΧΗ  ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΠΕΘΑΝΕ , ΖΗΤΩ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ..” ΑΝΘΡΩΠΩΝ “..και όλοι μας πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας , να ξεφύγει ο τόπος μας απ’ αυτή την..αρρωστημένη , τη..σάπια κατάσταση..

   Καιρό τώρα , φωνάζαμε , για τον..επερχόμενο..” ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ “ , κι’ όμως , καμιά ενημέρωση , καμιά κίνηση , ΑΠΟ  ΚΑΝΕΝΑ , όλοι ..σιωπούσν ..”καιροσκοπούντες “ και..” ελπίζοντες “ πως το…ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ  ΣΤΑ..ΔΙΚΑ  ΤΟΥΣ.. ΜΕΤΡΑ..και ω.. του θαύματος !! Μόλις πήραμε τα..μαύρα ..μαντάτα , αρχίσαμε να..κινούμαστε , ας ελπίσουμε πως , η , έστω και καθυστερημένη , κινητοποίησή μας , θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα ..ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΙΠΟΤΑ  ΑΛΛΟ  ΑΠ’ ΤΟ…

    Α  Υ  Τ  Ο  Ν  Ο  Η  Τ  Ο

Αλλά , και το οποίο το..” θυμίζουμε “ όχι στο  παρα..πέντε , αλλά στο..και..πέντε ..

  Παραθέτουμε το φήφισμα της Επιτροπής αγώνος , για το θέμα της παραμονής του Δήμου στο Λιδορίκι . Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε έχει τα ακόλουθα  μέλη :

  Πρόεδρος   :   Παναγ. Παπαγεωργίου   

                         Δημ. Σύμβουλος                    Αμυγδαλιά

Μέλη          :  Ιωαν . Κρικέλας

                         Πρ. Δημ. Σύμβουλίου             Λιδορίκι

                         Ιωαν. Μέρης

                         Πρ. τοπ. Συμβουλίου              Λιδορίκι

                         Γεωργ. Καραχάλιος

                         Εργολάβος                             Παλαιόκαστρο

                         Αφρ. Λακαφώση

                         Αρχιτέκτων                            Λιδορίκι

                       Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Μετά απ’ την ανακοίνωση του Σχεδίου «Καλλικράτης» απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αναρτήθηκε το απόγευμα της 28ης Απριλίου 2010 στο διαδίκτυο για διαβούλευση, σύμφωνα με το οποίο καταργείται ο Δήμος Λιδωρικίου και συγχωνεύεται με τους Δήμους Ευπαλίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνας σε νέο Δήμο με το όνομα Δήμος Δωρίδας και έδρα το Ευπάλιο

εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του σχεδίου αυτού διότι αντιστρατεύεται το πολιτικό σκεπτικό του σχεδίου Καλλικράτης όπως ανέπτυξε ο υπουργός, κ. Ραγκούσης στο υπουργικό συμβούλιο όταν το παρουσίασε, για τους εξής λόγους:

● Τοποθετεί γεωγραφικά την έδρα στο άκρο του νέου Δήμου και του Νομού, σε απόσταση κάτω των 10 χλμ.( 5 λεπτά) από τον Δ. Ναυπάκτου (μεγάλο διοικητικό και εμπορικό κέντρο), γεγονός που θα οδηγήσει στη ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα στο μαρασμό του Δήμου Δωρίδας (ιστορική επαρχία Δωρίδας). Σημειωτέον, ο Δ. Ευπαλίου επιθυμούσε να συνενωθεί με τη Ναύπακτο (βλέπε απόφαση Δ.Σ. του Δ. Ευπαλίου) , αφού στην ουσία αποτελεί προάστιο της.

● Έρχεται σε αντίθεση με τη σχετική μελέτη του Ι.Τ.Α. για την περιοχή μας, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες, αποτελεί και τη βάση για το χωροταξικό σχεδιασμό των νέων Δήμων, καθώς είναι η μόνη επιστημονική αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με βάση αντικειμενικά κριτήρια.

● Η έδρα στο Λιδωρίκι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους γύρω καταργούμενους δήμους λόγω της κεντρικής θέσεως που κατέχει στο νέο Δήμο, του ορεινού ανάγλυφου της περιοχής (100% ορεινός όγκος με πληθυσμό άνω των 2.000 κατ. ) και της έκτασης (409 τ. χλμ. ανήκουν στον υπάρχοντα Δήμο Λιδωρικίου από τα 2.112 τ. χλμ. του Ν. Φωκίδας).

● Επίσης η έδρα στο Λιδωρίκι εξασφαλίζει πόρους από τη δημιουργία νέων υπηρεσιών καθότι, σε αντίθεση με το Ευπάλιο που στερείται υποδομών, (μέχρι σήμερα εξυπηρετείται από το γειτονικό Δ. Ναυπάκτου) το Λιδωρίκι αποτελεί ήδη το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής των νυν Δήμων Βαρδουσίων, Τολοφώνας και Καλλιέων, και έχει οργανωμένη διοίκηση όπως : Δημαρχείο, Δασαρχείο, Αστυνομικό Τμήμα (εποπτεύει και τις φυλακές Μαλανδρίνου), Αγροτική Τράπεζα, Κέντρο Υγείας, Κτηνιατρείο, ΔΕΗ, ΟΤΕ όλα σε ιδιόκτητα κτίρια και μερικά μάλιστα νεόδμητα. Υπάρχει ΔΟΥ που συστεγάζεται η ταμιακή υπηρεσία του Δ. Λιδωρικίου, από τις οποίες εξυπηρετούνται οι παραπάνω Δήμοι, ΚΕΠ, ΕΛΤΑ, Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Εθνική τράπεζα και Ειρηνοδικείο για το οποίο οι διαδικασίες για ανέγερση σύγχρονου δικαστικού κτιρίου σε οικόπεδο που διέθεσε ο Δήμος βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Επίσης διαθέτει ιδιόκτητο Αρχαιολογικό Μουσείο με απόφαση της αξέχαστης Μελίνας. Ακόμη οι παραπάνω Δήμοι έχουν από κοινού συστήσει το Σύνδεσμο Διαχ/σης Σφαγείων και η κατασκευή του κτιρίου έγινε σε περιοχή του Δ. Λιδωρικίου. Επίσης υπάρχει 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός σε ιδιόκτητα κτίρια πλήρως εξοπλισμένα, των οποίων οι μαθητές συνεχώς αυξάνονται.

● Οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού για το Νομό μας, αδιαφόρησαν και περιφρόνησαν την ιστορία της Δωρίδας, που από συστάσεως της χώρας μας το Λιδωρίκι ήταν το Διοικητικό Κέντρο και η Πρωτεύουσα της επαρχίας (ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ).

● Άλλωστε το Λιδωρίκι ανακηρύχτηκε Δήμος για ιστορικούς λόγους πριν τον ΄΄Καποδίστρια΄΄ με τον οποίο παρέμεινε Δήμος με έδρα το Λιδωρίκι συνενωμένος με 17 ορεινές κοινότητες. Επίσης, ο Δήμος Λιδωρικίου ανήκει στο Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων. Τώρα δεχόμαστε το τελευταίο πλήγμα με την μεταφορά της ιστορικής έδρας της Δωρίδας. Αντίθετα το Δίστομο, στη γειτονική Βοιωτία, που με το ίδιο ΦΕΚ με το Λιδωρίκι, αναγνωρίστηκε ως ιστορικός Δήμος, συνενώνεται με την Αράχοβα και διατηρεί την έδρα του. Η πολιτεία με την απόφαση αυτή οδηγεί το Δ. Λιδωρικίου και την ευρύτερη περιοχή σε πλήρη αφανισμό.

● Δεν σεβάστηκαν το γεγονός ότι η περιοχή μας, προσέφερε το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό (τεχνητή λίμνη Μόρνου), για την υδροδότηση του μισού πληθυσμού της χώρας χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος. Επίσης, δεν εκτίμησαν ότι η περιοχή μας, δέχτηκε την κατασκευή και λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και ανέχτηκε την εξόρυξη του Βωξίτη χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Για όλα τα παραπάνω, που έχει προσφέρει το Λιδωρίκι, είναι άραγε το ευχαριστώ της πολιτείας να μεταθέσει προκλητικά την έδρα του νέου Δήμου στο Ευπάλιο;

Είναι απορίας άξιο αν όχι ύποπτο, να εγκαταλείπεται μία πόλη με πλήρη διοικητική υποδομή, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος -μέσα στη δύνη της οικονομικής κρίσης-, προκειμένου να βρεθούν πόροι για την διοικητική υποδομή της νέας προτεινόμενης έδρας του Δήμου.

Πιστεύουμε πως ο νέος Δήμος Δωρίδας με έδρα το Λιδωρίκι, πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι προφανές ότι πρέπει να εξακολουθήσει να υφίσταται, ως ενισχυμένη αυτοδιοικούμενη οντότητα, διευρυμένος με τους άλλους όμορους Δήμους κατά την νέα διοικητική μεταρρύθμιση, προστιθέμενου και του Δήμου Καλλιέων που λόγω της γεωγραφικής του θέσης θα συντελούσε σε ορθότερη πληθυσμιακή κατανομή του νομού.

Ο σχεδιασμός που ανακοινώθηκε, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έχει ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων στον τοπικό πληθυσμό. Για τον κατευνασμό των δημοτών και το «χρύσωμα του χαπιού», ορίσατε το Λιδωρίκι ως ιστορική έδρα του υπό σύσταση νέου Δήμου Δωρίδας.

Είμαστε αποφασισμένοι ν’ αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή μας προς στην πολιτεία, καθώς και σε όσους συνέργησαν στην απόφαση αυτή, που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της περιοχής μας και παραχαράζει απροκάλυπτα την ιστορία μας.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε να παραμείνει η έδρα του νέου Δήμου στο ιστορικό Λιδωρίκι.

Λιδωρίκι, 30 Απριλίου 2010

   Από την επιτροπή αγώνα

Και  μερικές φωτογραφίες απ’ τις κινητοποιήσεις , που έγιναν , για τον..” ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ “ , στην διασταύρωση Ερατεινής , 3 Μαίου 2010 και στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στις 9  Μαίου 2010 .

DSC04877

DSC04886

DSC04925

DSC04934

DSC04949

DSC04962

Είναι ολοφάνερο , αδέρφια , πως μπήκαμε σε μιά..” άλλη..εποχή “ , που δεν επιτρέπει , πια , τα ίδια , με το παρελθόν , λάθη , πολλά τα Ελληνικά προβλήματα , και τα..Δωρικά , ακόμα περισσότερα , ΔΕΝ  ΜΑΣ  ΠΑΙΡΝΕΙ  ΠΙΑ , να συνεχίσουμε με την ..” Παλιά..καλή , βολική , για ..πολλούς , αναπαυτική ..συνταγή “, αν δεν ..συνέλθουμε κι’ αν δεν ..αλλάξουμε , αργά  ή..γρήγορα , θα …χαθούμε , θα μας..ξεπεράσουν τα..γεγονότα…

                Καλό  σας  ξημέρωμα ….Κ.-

ΣΗΜ : Οι όμορφες φωτογραφίες , είναι..ευγενική προσφορά , του φίλου και ..γείτονα , βεβαίως..βεβαίως , Αρχιτέκτονα και..καλλιτέχνη φωτογράφου , Θαν. Κολοκυθά , τον ευχαριστούμε ..

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ…ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ !!

  Όλο και καινούρια ..σχόλια – μηνύματα , έρχονατι γιά το..” Δημοτικόν…έκτρωμα “ , έτσι για να..δασκεδάσετε , ολίγον , τα δημοσιεύουμε , που ξέρετε , κάποια  απ’ αυτά , μπορεί να ..κρύβουν και…θησαυρό !!!  ( Λέτε ; )…

Anonymous Anonymous said...

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ (Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ)

May 8, 2010 6:43 PM

Delete

Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 23:53 0 σχόλια

Ο ΑΓΩΝΑΣ..ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

DSC04962

Ένα πανέμορφο νησάκι , μέσα στη λίμνη του Μόρνου , αντί , να αναπτύξουν την παραδεισένια αυτή περιοχή , με τις άπειρες ομορφιές , και να την κάνουν τόπο προορισμού επισκεπτών , αφού την εγκατέλειψαν , τώρα θέλουν να τη..θαψουν ..

   Σύντροφοι , δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχετε κατά νού σας , αλλά να γνωρίζετε , πως δεν μένουν όλα τα ..εγκλήματα στη ζωή…ατιμώρητα , κι΄αν δεν λογικευτείτε , θα μας βρείτε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΔΩΡΙΕΙΣ …ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΑΣ…

  Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις , των Δωρικών χωριών , για το..” σχεδιαζόμενο ..έγκλημα “ , της ..εκτόπισης  του Δήμου Λιδορικίου , που θα σημάνει όχι το ..μαρασμό , αλλά την εξαφάνιση της ορεινής Δωρίδας , χωρίς , βεβαίως , να ..προσφέρει (..πλην ..μικροκομματικών ..κερδών , ίσως , ) στη Δωρίδα , ΑΛΛΑ ..ΠΟΙΟΣ  ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ; ΦΥΣΙΚΑ ..ΚΑΝΕΝΑΣ …

image

DSC04933

imageimage

DSC04934

DSC04940

DSC04941

DSC04947

DSC04949

Αψυχολόγητη , απολύτως ,  και  “ λογικά “ ..ανεξήγητη , αυτή η απόφαση , δεν ξέρουμε ποιών , αφήνει πολλά..περίεργα ερωτήματα  , που ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ   ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ , πριν να είναι πολύ..αργά ..

   Το Λιδορίκι , κι’ όλα τα γύρω χωριά του , ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ  ΠΟΛΛΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , παραχωρώντας ολόκληρο το ζωτικό του χώρο , για να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης , των Αθηνών , και όχι..μόνον , και τώρα ΜΑΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ , ΜΕ  ΤΗ  ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ..ΒΟΛΗ ;

    Ε..όχι σύντροφοι , τα ..γραμμάτια δεν θα τα..πληρώσουμε εμείς , ούτε θα δεχτούμε ..ρεβανσιστικές ..συμπεριφορές , ΑΝ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ , ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ  ΕΊΝΑΙ  Η…ΔΩΡΙΔΑ , ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ , ΟΧΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ  ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ , ΑΠ’ ΤΑ…ΓΡΑΦΕΙΑ …

   Δωρίδα χωρίς..Λιδορίκι , δεν νοείται , όπως επίσης δεν νοείται  Δήμος  Δωρίδος , στην..ΑΥΛΗ  ΤΗΣ…ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ , ΤΑ..ΣΗΜΕΙΑ  ΚΑ ΤΑ ..ΤΕΡΑΤΑ , ΟΧΙ  ΣΤΗ  ΔΩΡΙΔΑ …

DSC04336

Συμβολική φωτογραφία του Λιδορικιώτικου κοιμητηρίου , κάτι τέτοιο , φαίνεται , επιφυλάσσουν οι “ εγκέφαλοι “ για τη…Δωρίδα ..είπαμε βρε σύντροφοι , να κάνουμε ..δωράκια στους εαυτούς μας και τους..ημετέρους , αλλά όχι και..ΟΛΟΚΛΗΡΗ  ΕΠΑΡΧΙΑ ;  Πολύ δεν..πάει ;

  Θα επανέλθουμε φυσικά ,  στο θέμα και με εκτενέστερα ρεπορτάζ , αλλά γι’ απόψε νομίζουμε πως είναι  αρκετά , θα πρέπει όμως να ευχαριστήσουμε το αγαπητό μας φίλο , Αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη φωτορεπόρτερ , Θανάση Κολοκυθά , γιά τις όμορφες φωτογραφίες που μας έστειλε , καλύπτοντας το..δημιουργηθέν κενό..

    Καλό  σας  βράδυ …….Κ.-

 

6.5.10

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ…” ΧΑΡΗ “ ;..

oxi

           Σ Τ Ο ….

Κ Ο Μ Μ Α Τ Ι Α Σ Μ Α

                                                        Τ Η Σ

      Δ Ω Ρ Ι Δ Α Σ

΄Σήμερα το πρωί , στις 10 , η Επιτροπή Αγώνα , για το θέμα της παραμονής του Δήμου στο Λιδορίκι , είχε , συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό , μέχρι στιγμής , δεν έχουμε κάτι νέο , αν και πιστεύουμε , πως δεν θα προκύψει , άμεσα , κάποιο αποτέλεσμα , πάντως ήταν ένα βήμα θετικό , ασχέτως αποτελέσματος .

   Βέβαια , τέτοιες μέρες ..τέτοια λόγια , που λέει κι’ ο λαός μας , εδώ..” χανόμαστε “ ..σβύνουμε , καιγόμαστε , θα μας πουν κάποιοι , και σεις έχετε το μυαλό σας στην..” ΈΔΡΑ ΤΟΥ..ΔΗΜΟΥ “ ; όΧΙ , ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΙ ΜΑς ΦΊΛΟΙ , δεν έχουμε εμείς στο μυαλό μας την έδρα του Δήμου , όοοχι , άλλοι την είχαν , από..καιρό ως..φαίνεται , και εξακολουθούν να την έχουν , προκαλώντας με τις..” χαρούλες και τα..καλωσορίσματά τους “..γέλια , μα και..θλίψη ..

   Δεν μπορούμε , αδέρφια , να καταλάβουμε τι ακριβώς , έχει συμβεί και τι..συμβαίνει , γιατί το.¨..” συμβάν “ είναι..διαρκές , αλλά δεν σας κρύβουμε , πως επειδή το θέμα ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ , τους Δωριείς εννοούμε , συζητήσαμε με κάποιους αθρώπους της..” κάτω..μεριάς “ , όχι..απ’ τους ..” αλαλάζοντες “ , αλλά απ’ τους μετριοπαθείς και..σώφρονες , οι οποίοι , ευθέως και..ευθαρσώς , δηλώνουν πως : “ Το..αποφασισθέν “ έκτρωμα “ δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ , ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ  ΚΑΙ..ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ . Τους ήρθε , μας είπαν μάλιστα , ΤΑΜΠΛΑΣ , μάλιστα , Ταμπλάς , ΜΕ ΤΟ..” ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ  ΔΩΡΟ “..που ΠΟΤΕ  ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ..ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ  ΤΟΥΣ..” ΔΟΘΗΚΕ “ , γιατί ας μη..κρυβόμαστε , ΠΕΡΙ  “ ΔΩΡΟΥ “ πρόκειται ,  Κ  Α  Θ  Α  Ρ  Α ..

   Τώρα , δεν απομένει πια , να μάθουμε και τα..” ανταλλάγματα “ , γιατί δεν μπορεί..θα υπάρχουν κι’ απ’ αυτά , ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ  ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ..ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ..

  Βέβαια , η..περιρρέουσα ..φημολογία , περιλαμβάνει πολλά και διάφορα , “ απ’ όλα έχει ο…μπαξές “ , όπως λέμε , αυτά όμως εν…καιρώ , αυτό όμως που είναι πια ..σίγουρο , είναι το ότι , μετά απ’ την  “ καταιγίδα “ , που..περνάμε , και φυσικά αν  την περάσουμε , πολλά θα αλλάξουν στη ζωή μας , τίποτα δεν θα ‘ναι όπως παλιά , και πρώτα – πρώτα , τα κομματικο..αυτοδιοικητικά πράγματα , τα τελευταία χρόνια , ανέδειξαν σε όλο της το..” μεγαλείο “ , την ανεπάρκεια και , φυσικά , την αδυναμία του συστήματος να δώσει λύσεις και κυρίως να..” εξυπηρετήσει “ τις ανάγκες της κοινωνίας .

   Οι κλασσικές πια , συνταγές και μεθοδολογίες , οι “ ριζωμένες “ ..αντιπαροχικές “ πρακτικές , των συγγενολογιών , των κομματικοαλισβερισιών και της ρουσφετοανταλλαγής , που οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα , αφού είχαμε ΑΠΟΛΥΤΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΤΗΣ..ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ , δεν πιστεύουμε πως θα έχουν πια , καμια δυνατότητα επιβίωσης και  συνέχισης ,άφήστε , που , μέσα στο γενικό αίτημα της ΚΑΘΑΡΣΗΣ  ΚΑΙ  ΤΙΜΩΡΙΑΣ , περιλαμβάνονται και οι…περίφημοι ..ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ , μάλιστα , υπάρχει κι’ αυτή η κατηγορία , που ΜΝΗΜΟΜΕΥΕΤΑΙ  ΚΑΘΕ  ΧΡΟΝΟ , ΜΕΤ’ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΑΙ..ΕΚΤΕΤΑΜΈΝΩΣ , στις ετήσιες εκθέσεις των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησις , και φυσικά , δεν μνημονεύονται περι δια…ΚΑΛΟΥ , ΟΟΟΧΙ , βέβαια , ΠΑΝΤΑ  ΠΕΡΙ..ΔΙΑ  ΚΑΚΟΥ , ΚΑΙ  , ΒΕΒΑΙΩΣ , ΟΧΙ…ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .

  Υπάρχει όμως και μια μερίδα Ελλήνων , που απο..μεγαλοψυχία η..βαρεμάρα , λέει το περίφημο :  “ ..τώρα ό,τι έγινε..έγινε “, να τραβήξουμε γραμμή και να τα διαγράψουμε , λάθος , λάθος μεγάλο , αδέρφια , γιατί ; Γιατί απλούστατα , αυτή η αντίληψη , ακι φυσικά η..σκόπιμη , εφαρμογή της , έφεραν τον τόπο στο σημερινό χάλι , γιατί αν το περίφημο σλόγκαν “ ε..είπαμε να κάνουμε στον εαυτό μας ένα δωράκι , αλλά όχι και “ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!” δεν το είχαμε  “ καλαμπουροποιήσει “ βολεύοντας , έτσι , μια ..κατάσταση , αλλά το είχαμε σαν ενθύμιο μιας  ΧΟΝΤΡΗΣ  ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ , εκείνου που  “ ΑΥΤΟ..ΔΩΡΟΔΟΚΉΘΗΚΕ “ , πολλά , και ίσως και όλα , τα μετέπειτα δωράκια , γιατί έγιναν και γίνονται ακόμα , ΔΕΝ  ΘΑ…ΓΙΝΟΝΤΑΝ …ΚΑΙ  ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ  ΗΜΑΣΤΑΝ  ΣΤΟ  ΣΗΜΕΡΙΝΟ..ΧΑΛΙ…

   Ενα όμως είναι..βέβαιο , πως η συντριπτική πλειονότητα , ΟΛΩΝ  ΟΣΩΝ ΑΝΕΜΕΙΧΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ..ΚΟΙΝΑ , ΟΥΧΙ ΕΚ..ΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ..ΕΡΩΤΟΣ , ΑΛΛΑ ..” ΠΡΟΙΚΟΣ “..ΕΝΕΚΕΝ , δεν θα έχουν , ασχέτως  ευθυνών και..επιπτώσεων κλπ..κλπ , ΚΑΜΙΑ  ΜΑ..ΚΑΜΙΑ  ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ  ΣΤΟ  ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ..ΣΚΗΝΙΚΌ ..

  Οι επόμενες εκλογές , με αρχή τις Δημοτικές , ασχέτως Καλλικράτη κλπ , θα έχουν τελείως άλλη όψη και..ταυτότητα , αυτό είναι πια , σίγουρο , και φαίνεται καθημερινά απ’ τις..διαθέσεις του κόσμου , που είναι αποφασισμένος , να ..ΣΑΡΩΣΕΙ  ΜΕ ΤΗ..” ΣΚΟΥΠΑ “ ΤΟΥ ΟΛΑ  ΤΑ…ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ..ΑΠ’ ΤΗΝ…” ΑΥΛΗ  ΤΟΥ “…..Κ.-

 

“ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ “…ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ…” ΔΗΜΟΥ “ ΜΑΣ…

IMG0007

image

image

image

image

ΕικόναΦΩΤΟ 051

ΕικόναΦΩΤΟ 008

εικονες μου 036

ΕικόναΦΩΤΟ 037

Πολύτιμο , μαργαριταρένιο περιδέραιο , η ορεινή μας Δωρίδα , και μάλιστα “ από ΑΛΗΘΙΝΑ ..μαργαριτάρια και..διαμαντόπετρες , ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ..

    Αύριο το βράδυ , στις 7 μμ , στην αίθουσα της Δωρικής Αδελφότητας , οι Σύλλογοι των Δωρικών χωριών , θα συνεδριάσουν εκτάκτως , για το θέμα της μεταφοράς του Δήμου μας .

   Για την ίδια τη ..Δ.Α , δεν γνωρίζουμε και πολλά , πάντως απ’ όσα μάθαμε , μάλλον..ψυχικο..σωματικά θα..απουσιάζει , “ κτιριακή “ μόνον , μάλλον , θα είναι η παρουσία της , το δημοσιεύουμε με κάθε..επιφύλαξη , αλλά αν αυτό ισχύει , τότε….το λόγο έχει , πάλι , η λαϊκή ..σοφία ..

        “  ..Εδώ ο κόσμος..καίγεται

           κι’ η …Δωρική ..χτενίζεται…”

  Όσοι Δωριείς , μπορείτε , καλό θα ήταν να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση αυτή ..στην αίθουσα της Δ.Α στη οδό Ιέρωνος , στο τέρμα Παγκρατίου .

Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 14:57 0 σχόλια

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΩΡΑ 9 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ “ ΕΙΡΗΝΙΚΗ “ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ .

    ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΔΩΡΙΕΙΣ

ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ 

             Ε  Κ  Ε  Ι

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του ο “  ΔΩΡΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ “, προγραμμάτισε την παραπάνω κινητοποίηση – εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ΔΙΟΡΘΩΣΗ  ΤΩΝ  ΤΡΑΓΙΚΩΝ  ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ  ΦΩΣ  ΤΗΣ…ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ..

       “   Ο Ι    Κ Α Ι Ρ Ο Ι “

         Α  Δ  Ε  Ρ  Φ  Ι  Α

             “  Δ Ε Ν ..

Π  Ε

      Ρ  Ι

            Μ  Ε

                    Ν  Ο  Υ  Ν !!.."

Ι

    ΑΛΛΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 

               ΣΤΗ    ΔΩΡΙΔΑ ..

Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 14:06 0 σχόλια

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ…ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ..

Χρήσιμο , πιστεύουμε , είναι να έχουμε όλοι “ γνώση “ των όσων λέγονται κι’ ακούγονται , και αφορούν σε θέματα που μας..” καίνε “ , ευπρόσδεχτα τα σχόλια , φτ’ανει να μη..ξεπερνάνε , τα..εσκαμμένα , εμείς θα τα φιλοξενούμε , σχολιάζοντάς τας , και καμιά φορά , καλοπροαίρετα ..

Anonymous said...

Κάθε έννοια λογικής παραβίαζε κάποτε και η αλλαγή του ονόματος από Πλέσσα σε 'Αμυγδαλιά', αλλά αυτό φαίνεται πια να έχει ξεχασθεί. Για να δούμε εάν θα γίνει κάτι παρόμοιο και με την με την έδρα του δήμου...

May 5, 2010 9:51 AM

  Αγαπητέ  “ ανώνυμε “ φίλε , καλά μεν , αλλά..είτε Πλέσσα , είτε..Αμυγδαλιά , έμεινε εκεί που ήταν , δεν την..” μετακόμισαν…άρο..άρον..” ….Κ.-

ΑΝΕΚΔΟΤΟ..ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ !!!

Μκάκα

Τι σου είναι , αδέρφια , αυτή η..κυρα-τεχνολογία  !!

Δεν προλάβαμε να βάλουμε το..ανεκδοτάκι μας , και έφτασε η πρώτη..” συμπλήρωση “ , παρμένη απ’ τη..” θλιβερή  μας..πραγματικότητα “..

  ΤΟ  ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ..” ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΈΝΟ “…

ΓΙΑ  ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ  Η ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΚΟΜΠΛΕ..

    ΕΧΕΙ…

image

…ΣΑΜΑΡΑ…

image

….ΠΕΤΑΛΩΤΗ….

image

….ΔΆΣΚΑΛΟ..ΙΠΠΑΣΙΑΣ ..

. ..ΚΑΙ  298….ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...!!!

   Απ’ ό,τι , ελέχθη σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή , η Βουλή μας , προσέλαβε και..” Γυμναστή “ με ειδικότητα στην..” ιππασία “ , και μάλιστα , σαν χώρος ..” εκπαίδευσης “ θα χρησιμοποιείται ο..” Εθνικός μας Κήπος “..όπου , θα..απογορευτεί η “ κυκλοφορία “…πεζών..και..οχημάτων..

  Όσο για  τα εργαστήρια ..” πεταλώματος “ και..” σαμαριών “ , όοοχι , αυτά θα εξακολουθήσουν να στεγάζονται στο..κεντρικό κτίριο…

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

Ι

ΑΛΛΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 

                  ΣΤΗ  ΔΩΡΙΔΑ

Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα Ελλάδα , Athens , Thessaloniki , Patrai , Mesa , Nicosia , Kallithea , Kozani , Iraklion , Norman , Amfissa , Chicago Ridge , London , Sparti , Frederiksberg , Volos , Xanthi , Villa Park , Nea Ionia , Huntley , Los Angeles , Lefkadia , Mitilini , Strovolos , Ioannina , Garden City , Wurselen , Bucharest , Great Lakes , Bern , Boras , Larisa , Chalandri , Oak Lawn , Kavala , Edinburgh , Lamia , καλημέρα στους ξενητεμένους μας και τους φίλους του χωριού μας , σ’ όλο τον κόσμο , να είστε όλοι καλά..

         ΤΕΤΑΡΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ  5  ΜΑΪΟΥ  2010

  125η  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  -  18η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ειρήνης μεγαλομάρτυρος , Ευθυμίου  Μαδύτου , Νεοφύτου

                 ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ   ΣΗΜΕΡΑ

Ειρήνη , Ρένα , Ρηνιώ , Ρήνα

Τις πιό θερμες ευχές μας , σε όσους και όσες γιορτάζουν ή έχουν γενέθλια ..ΧΡΟΝΙΑ  ΤΟΥΣ   ΠΟΛΛΑ…

Ανατολή  ηλίου..Ο6:24’…

Γλυκοχάραμα

Δλυση..  20:19’…

Δύση

   Δωρικός..” ξεσηκωμός “ αδέρφια , όλοι οι Σύλλογοι  των “ προγραμμένων “ χωριών μας , αντιδρούν στην “ πολύ..περίεργη “ μα και..τελείως αψυχολόγητη και..αδικαιολόγητη , Καλλικρατική απόφαση , αν τελικά είναι..απόφαση , και δεν είναι , ακόμα ένα..” πολιτικό..πυροτέχνημα…θα..δείξει..

   Ό,τι και να ‘ναι όμως , θα πρέπει να επανεξεταστεί , και να “ ΑΠΟΔΟΘΕΙ¨”…ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , σκοπιμότητες..” περίεργες “ και ..ρεβανσιστικές πρακτικές , δεν πρέπει να..επικρατήσουν , κάποτε πρέπει , πέρα απ’ τα όποια..συμφέροντα , να κοιτάξουμε κατάματα ΤΟΥΣ…ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , κάτι που οι αρμοδιοϋπεύθυνοι , έχουν ..ξεχάσει ..χρόνια  τώρα ..

  Δεν θα ‘ταν άσχημο , να θυμηθούμε και κάποια πράγματα , που όλοι τα γνωρίζουμε , και..καλά..καλά , μάλιστα , εύκολο είναι να..διαγράφεις..μονοκοντυλιά , ΤΟ  ΠΑΡΕΛΘΟΝ , το δύσκολο όμως είναι να κάνεις αυτό που πρέπει , ΤΟ  ΣΩΣΤΟ , με σύνεση , σκέψη και χωρίς τερτίπια , περίεργα και..μυρωδάτα ..

   Ας κάνουν μιά..” εναέρια βόλτα “ οι..σύντροφοι , ας σταθούν ΠΑΝΩ  ΑΠ’ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ , και να ΔΟΥΝ ΤΙ  ΠΑΝΕ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ , αλλά και τι ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΚΑΝΕΙ , ΤΟΣΑ  ΧΡΟΝΙΑ . Που είναι αδέρφια , τα ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ  ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ “ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ; Που είναι ο..” ΔΩΡΙΚΟΣ..ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ “ γύρω απ’ τη λίμνη ; Που είναι η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ; ΑΦΑΝΤΟ…αντί  για όλα αυτά , ΜΙΑ  ΑΠΕΡΑΝΤΗ..ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ …

   Φαντάζεσθε  τον..Κονιακίτη , τον ..Καρουτιανό , τον Συκιώτη , να θέλει κάτι απ’ το..Δήμο του ; Θα πρέπει να…ξενητευτεί , και γιατί και ..πως δημιουργήθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ; Αναρωτήθηκαν άραγε , οι ..λεβέντες μας ; Ε..όχι σύντροφοι , μας ..” ακρωτηριάσατε “ τη Δωρίδα , την..πετσοκόψατε , τώρα τί θέλετε ; ΝΑ ΤΗΣ  ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ…” ΚΑΡΔΙΑ “ ; Πολλές θυσίες δεν μας..ζητάτε ; Όχι όλα στο “ βωμό “ της σκοπιμότητας ..

   ΚΑΛΆ  ΤΑ…ΦΗΦΙΑ , ΑΛΛΆ..

      ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ  ΟΙ…ΑΝΘΡΩΠΟΙ …

                   Καλή  σας  μέρα ….Κ.-

 

ΦΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ .

Πρωτοπόρος ο Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Δωρίδος  “ Ο Κουτσουρός “, αντέδρασε άμεσα στον επιχειρούμενο “ διαμελισμό “ της Επαρχίας μας .

   Μόλις λάβαμε το ψήφισμα του Δ.Σ του Συλλόγου , και το δημοσιέυουμε , ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους φίλους Αμυγδαλιώτες , για την άμεση αντίδρασή τους .

IMG_0001

Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Δωρίδος «Ο Κουτσουρός»
        ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
                       αποσπασμα
        Α/Α 17    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2/5/2010
             ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΗΛΘΕ ΣΗΜΕΡΑ 2/5/2010 ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙΣΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
                           ΨΗΦΙΣΜΑ
Η ανακοινωθείσα στο Σχέδιο Καλλικράτης δημιουργία Δήμου Δωρίδας , με έδρα το Ευπάλιο και ιστορική έδρα το Λιδωρίκι, μας δημιούργησε συναισθήματα έκπληξης , οργής και αγανάκτησης , αφού παραβιάζει κατάφωρα , κάθε έννοια λογικής , αγνοώντας την γεωγραφία , αλλά κυρίως αγνοώντας προκλητικά την ιστορική και κοινωνική προσφορά του στην πατρίδα μας.
Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο , ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης των ηρωικών κατοίκων στη μαρτυρική έδρα του Δήμου και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Δωρίδος «Ο Κουτσουρός» , διατρανώνει την πλήρη αντίθεση του στην μεταφορά της φυσικής έδρας της Δωρίδας οπουδήποτε αλλού πλην του Λιδωρικίου και εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα του Δήμου και των κατοίκων του για την διατήρηση του αναφαίρετου δικαιώματος παραμονής της έδρας εκεί που πραγματικά ανήκει. Στο Λιδωρίκι.
                                 ΓΙΑ   ΤΟ     Δ.Σ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ          ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΟΥΛΑΚΟΣ

 

ψε ο Κώστας Καψάλης στις 13:45 0 σχόλια

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

oxi

    ΣΤΟ… “ ΛΙΑΝΙΣΜΑ “  ΤΗΣ   ΔΩΡΙΔΑΣ …

ΕικόναΦΩΤΟ 037

Καλημέρα Λιδορικιώτες …

Καλημέρα Ελλάδα ,  Athens , Thessaloniki , Patrai , Larisa , Nicosia , Chicago Ridge , Norman , Chalandri , Amfissa , Xanthi , Kallithea , New York , Iraklion , Brussels , Huntley , Cedar Rapids , Helsingor , Kavala , Veroia , Zurich , Kozani , Mokena , Milan , Skopje , Leinfelden-Echterdingen , Yiannitsa , Mesa , Larnax , Thames Ditton , Ayia Paraskevi , Serrai ,  καλημέρα στους ξενητεμένους μας , στους φίλους μας , σ’ όλο τον κόσμο , να είστε όλοι καλά..

   ΤΡΙΤΗ   ΣΗΜΕΡΑ  4   ΜΑΙΟΥ  2010

124η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ -  18η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  Πελαγίας μάρτυρος , Ιλαρίου οσίου θαυματουργού .

  Ανατολή  ηλίου…

Πένθος

…Αναβάλλεται  επ’ αόριστον , λόγω ..” λήψης μέτρων “…

        Σάμπως και δεν..πάμε ..καλάααα…

   Εδώ ο κόσμος καίγεται , και η βουλή…χτενίζεται , μήπως δεν έχουν οι σύντροφοι καταλάβει , τι ακριβώς “ συνέβη “ ; Πρώτα – πρώτα , να ..” αλλάξουν “ κασέτα , στο..κασετόφωνο του κυβερνητικού εκπροσώπου , εντάξει και τα..καλαμπόυρια , έχουν τον…τελειωμό τους ..και να πάψουν ΟΛΟΙ  ΤΟΥΣ να συνδέουν το ΑΙΤΗΜΑ  ΚΑΘΑΡΣΗΣ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  , ΤΟΥ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥ  ΛΑΟΥ , ΜΕ ΤΙΣ..ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ , Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΘΕΛΕΙ   ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  , ΟΧΙ…ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ …

   Φοβούμαστε , πως η “ διαχειριστική..θητεία “ της Κυβέρνησης , έληξε , ΚΑΘΟΛΙΚΗ  ΠΙΑ  ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ , είναι ΜΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ , και μάλιστα , όχι μετά από…ΕΞΙ   ΜΗΝΕΣ , ΟΠΩΣ  ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ…ΠΑΡΕΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ Η…ΜΗΧΑΝΗ , ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ  ΦΤΑΣΑΜΕ , ΓΙΑΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΛΕΜΕ ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ , και η αλήθεια , δυστυχώς , είναι πικρή για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΕΧΟΥΝ  ΜΕΓΑΛΗ  ΕΥΘΥΝΗ , ΓΙΑ ΤΟ  ΧΑΛΙ  ΜΑΣ , ΑΦΟΥ  ΓΙΑ  ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ..ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ , ΤΙ ; ΕΔΩ  ΤΟ..  “ ΠΤΩΜΑ..” μύριζε..

    Αν δεν αλλάξετε  “ ρυθμούς “ και..ανθρώπους , απ’ το κακό στο χειρότερο θα πάμε , και ο κόσμος…' “ ΑΓΡΙΕΥΕΙ “…επικίνδυνα , αλλά..δικαιολογημένα , με το..ζόρι  κρατιέται ..αυτό , ελπίζουμε να το ‘εχετε καταλάβει…

    Καλή  σας  μέρα , να περνάτε καλά…..Κ.-

 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ …

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας , με παρουσία πλήθους Δωριέων , που διαδήλωσαν κόσμια αλλά ..αποφασιστικά , την ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ..” ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ  ΤΗΣ  ΔΩΡΙΔΑΣ “ και , φυσικά , τις διάφορες σχεδιαζόμενες ..” ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΕΙΣ “  και…ΠΑΡΑ..ΦΥΣΗ  ΕΔΡΕΣ , η …ΔΩΡΙΚΗ..ΔΩΡΙΔΑ , έδωσε το πρώτο της.. ΠΑΡΩΝ , σήμερα το πρωί , στη διασταύρωση Ερατεινής ..

DSC04879

DSC04870

DSC04862

DSC04876

DSC04886

DSC04881

DSC04868

   Προσωπικοί λόγοι , δυστυχώς , δεν μας επέτρεψαν να παρευρεθούμε στη σημαντική αυτή πρώτη κινητοποίηση – εκδήλωση της αντίθεσης των Δωριέων , σε αποφάσεις παρμένες στο…” γόνατο “ , και δεν ξέρουμε κάτω από ποιές.. ”..πιεστικές..συνθήκες ..”.

   Ευτυχώς όμως που ο αγαπητός μας φίλος , γείτονας και χωριανός , ο Αρχιτέκτονας και..διακεκριμένος καλλιτέχνης - φωτογράφος , βεβαίως..βεβαίως , Θανάσης Κολοκυθάς , φρόντισε να καλύψει ..φωτογραφικά την εκδήλωση , στέλνοντάς μας , άμεσα το παραπάνω υλικό .

   Η εκδήλωση αυτή , είναι η πρώτη της ..σειράς , και οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες , για τις οιποίες θα ενημερωθεί ΕΓΚΑΙΡΑ  ΚΑΙ..ΕΓΚΥΡΑ , ο Δωρικός λαός , για να μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται…

   Οι φωτογραφίες αγαπημένοι μας φίλοι , μας ήρθαν πριν από λίγη ώρα , περισσότερα στοιχέι και λεπτομέρειες , δεν έχουμε , προς το παρόν , ελπίζουμε όμως να σας έχουμε εκτενέστερο ..ρεπορτάζ…

            Καλό  σας  βράδυ …..Κ.-

Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 22:46 0 σχόλια

“ ΜΕΤΑ ΤΗΝ…ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ !! …”

Εν μέσω…του…Καλλικράτειου ” κυκλώνος “ , που , σύμφωνα με… έγκυρους πολιτικο..αναλυτές , σκόπιμα  “ έπεσε “ , όπως έπεσε ,  και στο..” κατάλληλο …τάϊμινγκ “ , που.. λέμε και στα..Ελληνικά , για συγκεκριμένους λόγους , και ενώ , μετά από..πολύμηνες πρόβες , επι ..τέλους ( !! )έγινε και η..πρεμιέρα του έργου , ( “ Η ..Ελλάς εν  τάφω “ ) , και αφού..” στόχος “ επετεύχθη ..μερικώς , θα πρέπει , έστω και μέσα στην πολύ..” βαριά “ ατμόσφαιρα , που δυστυχώς διαμορφώθηκε , να ξαναβρούμε τις..” ισορροπίες “ , τα…ζύγια μας , όπως λέει ο σοφός μας λαός , γιατί αλλιώς ..δεν μας βλέπω καλά..

   Να πάψουν λοιπόν , τα “ Τύμπανα ..πολέμου “ , και πρώτα – πρώτα , πρέπει , αυτοί που πήραν τις όποιες αποφάσεις , προφανώς μέσα από..κάποια γραφεία , και οι οποίοι , ενδεχομένως , να μη..γνωρίζουν , ούτε που…πέφτει η…Δωρίδα , αλλά και πολλές άλλες “ εμπόλεμες “ περιοχές , γιατί μη φαντασθείτε , πως είμαστε η..Ελληνική μοναδικότητα , όοοχι φυσικά , ΄σε πολλά μέρη της Πατρίδας μας.. “ …σφάζονται “ ..Καλλικρατικά , οι αποφασίζοντες λοιπόν , να καταλάβουν , πως ΤΟ  ΛΟΓΟ  ΠΡΕΠΕΙ  ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ , ΝΑ  ΕΧΟΥΝ  ΟΙ…” ΑΝΘΡΩΠΟΙ “ , και πως είτε καινούρια , είτε παλιά είναι τα..Δημαρχεία , άμα είναι…ΑΔΕΙΑ , είναι ένα και το…ΑΥΤΟ…

   Εκείνο που μας όργισε , κακώς βέβαια γιατί είναι ..εξαπανέκαθεν..γνωστό , είναι το ότι , απ’ όσα γράφει στην επιστολή του ο φίλος Γιώργος Παπαλεξίου , υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , στη Φωκίδα , και εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος , ΚΑΝΕΝΑ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ  ΔΕΝ  ΡΩΤΗΘΗΚΕ , και το πιστεύουμε , γιατί υπάρχει το..” παλιά μου τέχνη…κόσκινο “ , και φυσικά αφού δεν ρώτησαν τα “ δικά “ τους στελέχη ..καταλαβαίνετε για τα..παραπέρα , ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ , ΛΟΙΠΟΝ  , ΑΠ’ ΤΟ  ΕΠΙΣΗΜΟ  ΚΡΑΤΟΣ , ΝΑ  ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ , ΩΣ..ΟΦΕΙΛΕ , ΝΑ..” ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΘΕΙ “ , ΌΠΩΣ ΜΑΣ..ΛΈΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ..ΜΑΤΑΞΑΝΑΛΕΝΕ , ΤΟΥΣ  ΚΑΫΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΠΟΘΟΥΣ  ΜΑΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ..” ΔΗΜΟΤΙΚΑ “ ΘΕΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΑΛΛΑ ΠΟΥ..” ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙΡΟ “ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΟΜΩΣ  ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ  ΚΑΤΙ..ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟ “ ΝΟΙΩΣΑΜΕ “ ΤΗΝ  ΑΠΟΛΥΤΗ  ΚΡΑΤΙΚΗ..ΑΠΟΥΣΙΑ ..

  Απ’ τον Οκτώβριο του 2009 , τρέχουμε να “ περισώσουμε “ ό,τι απόμεινε ..αμόλευτο , απ’ την ..έρμη τη..Γκιώνα μας , που την έχουν κάνει ' “ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ..ΤΟΠΙΟ “ , μα  ΚΑΝΕΝΑΣ  , όπως το..διαβάζετε -  Κ Α Ν Ε Ν  Α Σ – δεν εμφανίστηκε να μας πει ΤΗΝ  ΚΡΑΤΙΚΗ  ΘΕΣΗ ,  ΕΥΘΕΩΣ   ΚΑΙ…ΕΥΘΑΡΣΩΣ , ΓΙΑΤΊ ; ΤΙ  ΤΟΥΣ  ΕΜΠΟΔΙΖΕ ; ΤΙ ;…..

   Η τακτική , ..” σφαχτείτε “ ..κι’ όποιος…νικήσει να περάσει να πάρει το…” ΕΠΑΘΛΟ “ ..ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ !! Δεν ..περοποιεί “ τμή “ σε..κανένα..και φυσικά , σ’ αυτούς που την…εφαρμόζουν …

   Ακούσαμε , στην Πρωθυπουργική  ανακοίνωση των “ μέτρων “ πολλές , πάρα πολλές φορές , το :  “ Δεν μας νοιάζει το..πολιτικό κόστος “ , βέβαια , δεν είναι η πρώτη φορά , διαχρονικά πάντα , που το ακούμε , εδώ θα θυμίσουμε ένα όμορφο ..” λογοπαίγνιο “ , που αναφέρεται βέβαια, στη..Δημοκρατία αλλά ..ταιριάζει κι’ εδώ: Πως : “  Πολλοί την…προφέρουν , μα , δυστυχώς , ..ελάχιστοι την..” ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ “…

   Ενώ το παραπάνω σχόλιό μας , αγαπημένοι μας φίλοι , βρισκόταν..” καθ’ οδόν..” πήραμε το παρακάτω σχόλιο-μήνυμα του κ. Σωτ. Πανουργιά , Γραμ. της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου , το οποίο  δημοσιεύουμε , με..διπλή  χαρά , πρώτα γιατί  “ αποπνέει..“..μετριοπάθεια , και δεύτερο , έστω κι’ από …ευγένεια , δείχνει τον ..πρέποντα “ σεβασμό “ στον…” αντίπαλο “ (..προς Θεού , σχήμα λόγου είναι…) .

   Τελειώνοντας το σχόλιό μας , θα θέλαμε ΄, και πάλι , να εκφράσουμε , προς όλες τις κατευθύνσεις , ΤΗ  ΒΑΘΙΆ ΜΑς ΕΠΙΘΥΜΊΑ  , να μην υπάρξουν “ χτυπήματα κάτω απ’ τη..ζώνη “ , όπως επίσης να θυμίσουμε  το…

     ΜΗ  ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ   ΚΑΙ  ΜΗ…ΟΜΙΛΕΙΤΕ

                  Α  Σ  Κ  Ο  Π  Ω  Σ…

Anonymous          Anonymous said...

Αγαπητοι Λιδωρικιώτες
Θα ήθελα να σας απευθύνω δύο λόγια με την ευκαιρία των εξελίξεων στον Καλλικράτη. Το Ευπάλιο και οι δημότες του ποτέ δεν ζήτησαν την δημιουργία αυτού του Δήμου, αλλά δύο Δήμων στην Δωρίδα έναν παραλιακό και έναν ορεινό, που θα οικοδομούνταν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον. Αυτή ήταν και η τοποθέτηση της ΤΕΔΚ Φβκίδας Και της ΚΕΔΚΕ αλλά και της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας. Μόνον κάποιοι δεξιοί κύκλοι απο το 2008, είχαν προκαλέσει με τις δηλώσεις τους (Μπούγας κ.α.), με σκοπό να δημιουργήσουν σύνχυση και να εκμεταλευτούν τοπικιστικά ασθήματα, προς όφελός τους. Τελικά ο κόσμος τους τημώρησε. Τοπικοί παράγοντες του Λιδωρικίου, ανπαράγοντας αυτές τις τοποθετήσεις, ΄΄κρέμασαν΄΄ κυριολεκτικά έναν περήφανο λαό τους Λιδωρικιώτες, στην ανέξοδη γι` αυτούς αλλά αδιέξοδη για τον κόσμο προπαγάνδα, ότι εδω θα ρθει η έδρα που αλλού να πάει. Πιστεύω ότι η παρέμβασή μου θα αρχίσει να θέτει ερωτήματα έστω και εάν δεν γίνει πλήρως αποδεκτή. Δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή να καλλιεργούνται αισθήματα αντιπαλότητας και να λέγονται πράγματα που απορέουν από την πίκρα των στιγμών που ζούμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με αίσθημα ισότητας και κατανόησης, Έχω πολλά να πω σε επόμενη επικοινωνία ενδεχομένως. Μέχρι τότε τις θερμές ευχές μου και μην ακούτε κάποιους ανεγκέφαλους, που σας στέλνουν φωτογραφίες του δημαρχείου Ευπαλίου, γιατί και για αυτό έχουν ειπωθεί και πιθανόν θα ειπωθούν περισσότερα.
Με εκτίμηση
Πανουργιάς Σωτήρης
Γραμματέας ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου

May 3, 2010 11:47 AM

ΣΗΜ : Αγαπητέ κ. Πανουργιά , με χαρά μας θα φιλοξενήσουμε απόψεις σας , τις οποίες και περιμένουμε

                        Φιλικά  Κ.-

 

Η ΔΩΡΙΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑ..

oxi

        ΣΤΗ   ΔΙΑΛΥΣΗ   ΤΗΣ   ΔΩΡΙΔΑΣ …

Μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία , για τα..Καλλικρατικά..τερτίπια , πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Λιδορίκι , με την ευκαιρία της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας .

   Παρευρέθηκαν , επίσημοι , εκπρόσωποι Συλλόγων των γύρω χωριών , αλλά και Συλλόγων των Αθηνών και φυσικά πλήθος “ αγανακτισμένων “ ( δικαίως.. ) Δωριέων ..

   Εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας , και προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις , με πρώτη το αυριανό , στις 6 π.μ της Δευτέρας , συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Αμφίσσης – Λιδορικίου , στο ύψος της διαστάυρωσης Ερατεινής .

   Δεν ξέρουμε , τι ακριβώς έχει ..” συμβεί “ , αλλά αυτό που πιστεύαμε , πως δηλαδή , όλα αποφασίστηκαν στο..” γόνατο “ και μάλιστα  “ ερήμην “ του..ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ  ΔΩΡΙΚΟΎ  ΛΑΟΥ , αρχίζει να ..επιβεβαιώνεται περίτρανα .

   Χθες φιλοξενήσαμε επιστολή του αγαπητού φίλου , υποψήφιου Βουλευτού Φωκίδας , με το ΠΑΣΟΚ , του Γιώργου Παπαλεξίου , προς τον κ. Ραγκούση και άλλα κορυφαία Κυβερνητικά , και όχι μόνο , στελέχη του κόμματός του , στην οποία , ούτε λίγο ..ούτε πολύ , αναφέρει , ΠΩΣ   ΔΕΝ  ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ , ΚΑΝ , ΤΑ  ΣΤΕΛΕΧΗ  ΤΗΣ  ΦΩΚΙΔΑΣ , και με τη σειρά μας ρωτάμε και μεις : Ο  ΚΟΣΜΟΣ , ΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ , ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ , αφού ΚΑΝΕΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ  ΜΕ  ΜΑΣ , ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ , ΤΟΤΕ ΜΕ..ΠΟΙΟΥΣ…ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΗΚΑΝ ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ…ΜΕΤΑΞΥ  ΤΟΥΣ ..

   Μα τότε σύντροφοι , αυτό δεν λέγεται…ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ , ΟΟΟΟΧΙ  ΒΕΒΑΙΑ , ΑΥΤΟ..ΛΕΓΕΤΑΙ , ΣΤΟ…ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ..ΑΠΛΑ …ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΗ…ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ , και βέβαια , θέματα σοβαρά , όπως  Ο  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ , δεν είναι για κουβέντα…καφενείου , έτσι νομίζουμε …

   Πολλά βέβαια , όσον αφορά στο..” χρόνο “ που έσκασε το..θέμα , λέγονται , και ίσως κάποια να έχουν και…βάση , αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ,  συνήθως ..ενεργούν ..αντιπερισπασματικά , όταν ..υπάρχει “ μείζον “ και..” οξύ “ ..κοινωνικόν..πρόβλημα στην..περιρρέουσα..ατμόσφαιρα , κοντολογίς , όταν το..κλίμα είναι ..βαρύ , όπως λέμε..χαμηλό..βαρομετρικό , και προβλέπονται…μποφόρια ..μπόλικα , πετάμε και..μια..” μολότωφ “ , ε..όλο και κάποιοι θα..γυρίσουν προς τα εκεί…οπότε  βλέποντας και..κάμοντας , π’ λένι…

   Ο αγώνας , πάντως , θα συνεχίστεί , μέχρι , να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργούν στον τόπο μας , με παρόμοιες ..επι..γονάτιες αποφάσεις ..

               Καλό  σας  βράδυ ….

 

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

IMG0003

Καλημέρα  Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα Ελλάδα , Athens , Thessaloniki , Patrai , Chicago Ridge , Chalandri , Frederiksberg , Nicosia , Kozani , Veliko Tarnovo , Limassol , Helsingor , Norman , Nea Ionia , Huntley , Edinburgh , Mokena , Kavala , Stuttgart , Los Angeles , New York , Kallithea , Khania , Ioannina , Mesa , Elmhurst , Munich , Allentown , καλή Κυριακή να περάσετε .

        ΚΥΡΙΑΚΗ   ΣΗΜΕΡΑ  2  ΜΑΪΟΥ  2010

122η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ – 17η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ανατολή  ηλίου   06:28’…

Aνατολή

Δύση   20:16’..

Ηλιοβασίλεμα 1

Σήμερα στις 11 το πρωί , όλοι οι Λιδορικιώτες θα “ θυμίσουν “ στους λεβέντες του Καλλικράτη , και την ανθρώπινη πλευρά της Δωρίδας , τονίζοντας στους “ ψυχρούς “ εκτελεστές , των..” επι..χάρτου “ σχεδίων και..ασκήσεων “ πως η..ομαδική εκτέλεση των κατοίκων της ηρωικής  “ ορεινής “ Δωρίδας , που επιχειρείται , “ ελαφρά τη..καρδία “ θα είναι άλλο ένα έγκλημα στα τόσα που έχουν γίνει , εν ονόματι  “ περίεργων “ σκοπιμοτήτων και αντιλήψεων..

   Πολλά λάθη , δεκαετιών , μας έφεραν στη σημερινή  “ δεινή “ θέση , αναδεικνύοντας περίτρανα , όσα , καιρό τώρα , φωνάζουμε , λέμε και ματαξαναλέμε , αφήσαμε , με την αδιαφορία μας , “ βολεμένοι “ στη..προσωρινή μας καλοπέραση , στα χέρια “ ανεπαρκών “ τις τύχες του τόπου μας , στα χέρια ανθρώπων δίχως  όραμα και όνειρα για τον τόπο μας , πληρώνοντας τώρα τα ..επίχειρα των λαθών και παραλείψεών μας..άξιος ο…” μισθός “ μας …

   Έστω και τώρα , έστω , ας συνέλθουμε , καλά τα..” κοντοσούβλια “ και τα ..” σπληνάντερα “ , καλά και τα..τζερτζελοπανήγυρα , αλλά ξεχάσαμε τους ..ανθρώπους και τη ζωή τους …

IMG

Προπολεμική Λιδορικιώτικη ζωή , χειροπιαστή απόδειξη του υπάρχοντος , τότε , “ κοινωνικού ιστού “ , εικόνες ανύπαρκτες, πια , γιατί ;

IMG_0006

Δεκαετία του ‘60 , η “ κοινωνική..ζεστασιά “ υπάρχει ακόμα ..το αποδεικνύει , η όμορφη σύναξη , μετά ..φαγοποτίου , στου Δελενίκα το μαγαζί..

ι

Παρακάτω , στις Λάκκες , στο παλιό στέκι του μπάρμπα Λουκά Παπαπαναγιώτου , μια όμορφη παρέα των..Δυτικών προαστείων του χωριού μας , απολαμβάνει το..κρασάκι της στη λιακάδα ..

   Καλή Κυριακή να περάσετε αδέρφια

          Απ’ το “ Λιδωρίκι “ με αγάπη….Κ.-

 

ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ..ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ..

   Μακριά απ’ το “ ..αλαλάζον “ πλήθος , τις..άναρθρες κραυγές και τα..φτερωμένα ..άδεια λόγια , μακριά απ’ τους ερασιτέχνες “ μαιευτές “ των..τερατογεννήσεων , και τους πλανόδιους “ φωτογράφους ¨των..” άψυχων “ νεόχτιστων Δημοτικο..μεγάρων , προβάλλει “ αστραφτερή “ η σίγουρη , η ..ήρεμη , η σταθερή αξία της “ ΑΛΗΘΕΙΑΣ “ , που πάντα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ..δυστυχώς για κάποιους…

   Ήρεμα , με ..γνώση , σύνεση , υπευθυνότητα και..σωφροσύνη η..” άλλη “ ..όψη του νομίσματος , η “ άλλη “ ..Δωρίδα , των πολλών..αιώνων , και των πολλών “ αγώνων “ , βεβαίως..βεβαίως , σεμνά και ταπεινά , αρθρώνει το συνετό της λόγο..θυμίζοντας , σε όσους τα..” αγνοούν “ ή..σκόπιμα ξεχνούν '..” ΤΑ…ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ “…

   Ο πάνσοφος Ελληνικός λαός , έχει “ χτυπήσει “ ..φλέβα χρυσού , με τις σοφές του παροιμίες , δίνοντας τις …” χρυσές του συνταγές “ , για τη θεραπεία διάφορων..” επιδημικών ..λοιμώξεων “ που καταταλαιπωρούν , δυστυχώς , τον τόπο μας , υπάρχουν πάρα πολλές , δεν θα τις..επαναλάβουμε , υποθέτοντας πως όλοι μας τις γνωρίζουμε , το μόνο που έχουμε να πούμε , είναι πως , πριν πυροβολήσει , κάποιος , θα πρέπει να έχει..” καλοσκεφτεί “ , γιατί , δυστυχώς , οι..σφαίρες και τα λόγια , όταν..φύγουν , πίσω δεν…γυρνάνε , κι’ ακόμα , οι…συγγνώμες , δεν θεραπεύουν τις πληγές , τα..τραύματα , απλά τα…” κουκουλώνουν “…

   Πολλά , είδαμε , ακούσαμε και ζήσαμε , τις τελευταίες μέρες , γέμισαν τα blogs , με ..πολεμικές ανακοινώσεις και ..” διαγγέλματα ..μεγαλοψυχίας “ των κατακτητών , που , επιστρατεύοντας  δημοσιογράφους ..πανεπιστήμονες , κοινωνιολόγους , συγκοινωνιολόγους , ανθρωπολόγους , μετεωρολόγους ΄και.. οικονομολόγους , όχι..σεισμολόγους και..γυναικολόγους , δεν είδαμε , και περιφερόμενοι..κραδαίνοντας , τη φωτοτογραφία της..” προίκας “ , το..” Καινούριο Δημαρχείο “ , παρακαλώ , τι μας θύμισαν ; Τον έρμο το γονιό , που  θέλοντας να ..παντρέψει την..άχαρη..μεγαλοκόρη του , πήρε σβάρνα , μαχαλάδες και σοκάκια , κρατώντας και ..κουνώντας , τη φωτογραφία του “ καινούριου “ διαμερίσματος , που της πήρε για..προίκα , μη υπάρχοντος άλλου…” χαρίσματος “…

   Δεν γνωρίζουμε , που , γιατί , και  από  ποιούς …υποστηρίζεται , όλη αυτή η “ περίεργη “ κίνηση , μετακίνησης της Δωρίδας , προς συγκεκριμένη παρα..Ναυπάκτια περιοχή , κάτι που “ απαιτούν “ αρκετές χιλιάδες (!!!) Δημοτών του Δήμου Ευπαλίου κλπ..κλπ , ούτε μπορούμε να ..φαντασθούμε τη..μετακόμιση του Δήμου Δωρίδας , στην…” ξώπορτα “ της Ναυπάκτου , συμπληρώνοντας , πως , ακόμα και η..φτώχεια , έχει την..” ποιότητά “ της..

   Τέλος πάντων , εμείς άλλα είχαμε καταλάβει , πιστεύαμε , πως το καινούριο Δημαρχείο , έγινε , με σκοπό να..στεγάσει κάποιο, ίσως , Δήμο , της ..Δυτικής Περιφέρειας , αφού οι κάτοικοι (..αρκετές , πάντα , χιλιάδες ) επιμόνως..επίμονα , καιρό τώρα , το..ζητάνε ,και έιμαστε ..σχεδόν βέβαιοι , πως θα τους γινόταν το…χατίρι ,  πέσαμε όμως έξω , γιατί τελικά , έγινε , για ό,τι ήθελεν..προκύψει…

    Θαυμάσαμε , ακόμα , τις..προσεγμένες αναλύσεις (..πλην..ούρων ) που δημοσιεύτηκαν και κάλυπταν όοοολο το επιστημονικό και όχι μόνον ..φάσμα , μέχρι..μετεωρολογικά δελτία , περιλάμβαναν (..χειμαζόμενος..Δήμος ..Λιδορικίου κλπ..) , ελπίζω όλα αυτά , που είδαν το φως της δημοσιότητας , και φυσικά αποτελούν..σοβαρές μελέτες του προβλήματος , να αξιοποιηθούν , μετά ..καταλλήλως..

   Βέβαια , όπως προείπαμε , πουθενά σε όλες τις αναφορές , δεν αναφέρονται συγκεκριμένα άλλα στοιχεία , πλην του..” καινούριου κτιρίου ¨, και υπάρχουν πολλά , κοινωνικοπολιτιστικο..ιστορικά  στοιχεία , κάποια μάλιστα , εύστοχα , αναφέρει ο φίλος Γιώργος Παπαλεξίου στην επιστολή του , δεν θα ήταν ..άσχημο να ρίξουν μιά ματιά οι φίλοι μας  , πολλά θα είχαν να μάθουν…

    Καλό  σας  βράδυ ….Κ.-

 

 

 

1.5.10

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ…” ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ “…

Μακριά απ’ το “ ..αλαλάζον “ πλήθος , τις..άναρθρες κραυγές και τα..φτερωμένα ..άδεια λόγια , μακριά απ’ τους ερασιτέχνες “ μαιευτές “ των..τερατογεννήσεων , και τους πλανόδιους “ φωτογράφους ¨των..” άψυχων “ νεόχτιστων Δημοτικο..μεγάρων , προβάλλει “ αστραφτερή “ η σίγουρη , η ..ήρεμη , η σταθερή αξία της “ ΑΛΗΘΕΙΑΣ “ , που πάντα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ..δυστυχώς για κάποιους…

Ήρεμα , με ..γνώση , σύνεση , υπευθυνότητα και..σωφροσύνη η..” άλλη “ ..όψη του νομίσματος , η “ άλλη “ ..Δωρίδα , των πολλών..αιώνων , και των πολλών “ αγώνων “ , βεβαίως..βεβαίως , σεμνά και ταπεινά , αρθρώνει το συνετό της λόγο..θυμίζοντας , σε όσους τα..” αγνοούν “ ή..σκόπιμα ξεχνούν '..” ΤΑ…ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ “…

Ο πάνσοφος Ελληνικός λαός , έχει “ χτυπήσει “ ..φλέβα χρυσού , με τις σοφές του παροιμίες , δίνοντας τις …” χρυσές του συνταγές “ , για τη θεραπεία διάφορων..” επιδημικών ..λοιμώξεων “ που καταταλαιπωρούν , δυστυχώς , τον τόπο μας , υπάρχουν πάρα πολλές , δεν θα τις..επαναλάβουμε , υποθέτοντας πως όλοι μας τις γνωρίζουμε , το μόνο που έχουμε να πούμε , είναι πως , πριν πυροβολήσει , κάποιος , θα πρέπει να έχει..” καλοσκεφτεί “ , γιατί , δυστυχώς , οι..σφαίρες και τα λόγια , όταν..φύγουν , πίσω δεν…γυρνάνε , κι’ ακόμα , οι…συγγνώμες , δεν θεραπεύουν τις πληγές , τα..τραύματα , απλά τα…” κουκουλώνουν “…

Έτσι , ξεκίναγε , αδέρφια , το σημερινό , σχετικό με τα..” περιρρέοντα “ ..Δημοτικά μας θέματα , σχόλιό μας , αλλά “ μας..πρόκαναν τα..γεγονότα “ , όπως θα ‘λεγε κι’ ο αξέχαστος Χαρίλαος Φλωράκης , γιατί…

Με μεγάλη μας χαρά , πήραμε , απ’ τον αγαπητό φίλο Γιώργο Παπαλεξίου , πολιτευτή Φωκίδας , με το ΠΑΣΟΚ , την παρακάτω επιστολή , που απευθύνεται στον κ. Ραγκούση , με κοινοποίηση σε πολλά Κυβερνητικά και μη στελέχη , και λέμε με “ μεγάλη χαρά “ , γιατί , δεν σας κρύβουμε , ότι ο παραπάνω πρόλογος , είχε γραφτεί , πριν λάβουμε την επιστολή , που μόλις έφτασε , σε..ανύποπτο , δηλαδή , χρόνο , χωρίς καν να γνωρίζουμε την ύπαρξή της , και όπως θα διαπιστώσετε , είναι η..ενσάρκωση των ..γραφομένων μας , προφητικά ;…ποιός το..ξέρει ..

Δημοσιεύουμε την επιστολή , ευχαριστώντας το φίλο Γιώργο , που μας τίμησε , με την αποστολή της , με μιά..ταπεινή μας παραίνεση , διαβάστε τη , με προσοχή , “ προχωρώντας “ και..πίσω απ’ τα..γράμματα , μπείτε στο..” μεδούλι “ της , και αν σας είναι μπορετό , έχετε δίπλα σας , και διαβάστε παράλληλα , ΟΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ…ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ , που..κυκλοφορεί , δυστυχώς , τελευταία , και μάλιστα..” επισήμως “ και..ανεξέλεγκτα , και…βγάλτε τα..ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ…ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ…ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ , και πείτε μας , με το χέρι στην..καρδιά , είναι απ’ το..ίδιο..υλικό φκιαγμένες ; Απ’ το..ίδιο…ΥΦΑΣΜΑ ;

Επειδή , όπως προείπαμε , απρόσμενα ..προέκυψε , η πολύ σημαντική , για μας τουλάχιστον , επιστολή του Γιώργου Παπαλεξίου , το σχόλιο , που είχαμε ..ξεκινήσει , θα αναρτηθεί αργότερα , με τον..ίδιο πρόλογο , και , φυσικά , με τις προσωπικές μας απόψεις , που θα θέσουμε υπόψη σας..

…Και μια..διευκρίνιση , προς αποφυγή λανθασμένων ..συμπερασμάτων , με τον κ. Παπαλεξίου , δεν μας ..συνδέει , πολιτική..σχέση , αλλά ΄σχέση “ βαθειάς “ εκτίμησης , απ’ την πλευρά μας τουλάχιστον , που ελπίζουμε πως είναι..αμοιβαία ..

Καλό σας μεσημέρι …Κ.-


Γιώργος Παπαλεξίου 30/4/2010

Φυσικός, MSc

Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας 2007, 2009

Νομαρχιακός Σύμβουλος

Τηλ: 6973032446

E mail: papalex@otenet.gr

Επιστολή

Προς:

τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

κ. Γ. Ραγκούση

Κοιν:

κ. Σ. Ξυνίδη, κ. Γιάννη Μίχα, κ. Λάμπρο Μίχο, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

ΘΕΜΑ : Καλλικράτης, Φωκίδα, Δήμος Δωρίδας

Σύντροφε Ραγκούση,

Γνωρίζετε και γνωρίζω, ότι για να ξεφύγει η χώρα μας, από τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να φτιάξουμε ένα κράτος σύγχρονο, λειτουργικό, δίκαιο, παραγωγικό, ένα κράτος που να μην είναι σπάταλο. Οι ελπίδες μας για αυτό, στηρίζονται στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Στην κατεύθυνση αυτή ήμουν και είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις και χωρίς να περιμένω ανταλλάγματα, με ήθος όπως μέχρι σήμερα έχω αποδείξει.

Όμως σύντροφε Ραγκούση, κατά την προσωπική μου άποψη, έγινε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος στη Φωκίδα, στο Δήμο Δωρίδας.

Πιο συγκεκριμένα,

Οι δύο Δήμοι που προτείνετε, είναι στα όρια των δύο πρώην επαρχιών, της επαρχίας Παρνασσίδας με έδρα την Άμφισσα που ήταν και έδρα του Νομού και η επαρχίας Δωρίδας που είχε έδρα το Λιδωρίκι.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ποιούς λόγους, ποιες πρακτικές ή ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η τοποθέτηση της έδρας του Δήμου Δωρίδας στο Ευπάλιο. Δεν καταλαβαίνω, για ποιους λόγους γίνεται παραγραφή της Ιστορίας.

Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι η απόσταση Λιδωρικίου – Ευπαλίου είναι μεγάλη και θα δημιουργούσε προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής Ευπαλίου σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτησή τους.

Για τον λόγο αυτό, σε τηλεφωνική συζήτηση που είχα, μια εβδομάδα περίπου πριν την ανακοίνωση του “Καλλικράτη”, με την συνυποψήφιά μου και βουλευτή του Νομού, κα Α. Παπαθανάση, της είχα πει: «Αν γίνουν δυο Δήμοι στη Φωκίδα, με έδρες αντίστοιχα την Άμφισσα και το Λιδωρίκι, να διεκδικήσουμε το Ευπάλιο να γίνει δεύτερο διοικητικό κέντρο του Δήμου, για να έχει τις υπηρεσίες εκείνες που είναι απαραίτητες, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να μην χρειάζεται να διανύσουν απόσταση 100Km, για να έρθουν από το Ευπάλιο στο Λιδωρίκι.»

Αυτό το πρότεινα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι είναι δίκαιο, αλλά και για να προλάβουμε τις αντιδράσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς το Ευπάλιο βρίσκεται στα όρια του νομού και απέχει μόλις 10 λεπτά από τη Ναύπακτο.

Σύντροφε Ραγκούση, μπορεί το Ευπάλιο να έχει νέο δημοτικό κατάστημα, όμως αγνοήθηκε:

· Η ιστορία της περιοχής, το Λιδωρίκι ήταν πρωτεύουσα της Επαρχίας Δωρίδας από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.

· Η ύπαρξη σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή Λιδορικίου, στο χωριό Μαλανδρίνο, 10Km από το Λιδωρίκι, με περίπου 450 κρατούμενους και άλλους τόσους υπαλλήλους. Προς τούτο, χρειάζεται να υπάρχει στο Λιδορίκι τουλάχιστον ισχυρή αστυνομική δύναμη και κέντρο υγείας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

· Η ύπαρξη της λίμνης του Μόρνου. Η υπηρεσία ΕΥΔΑΠ στο Λιδορίκι έχει μεγάλη σημασία για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, οι οποίοι υδροδοτούν και την Αθήνα. Δυστυχώς η κατασκευή της λίμνης δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή και συνέβαλλε στην ερήμωσή της, αντί να λειτουργήσει αναπτυξιακά όπως εγώ πιστεύω.

· Η ύπαρξη πολλών υπηρεσιών στο Λιδωρίκι ως πρωτεύουσα επαρχίας επί πολλά χρόνια, όπως Αστυνομικό τμήμα, τράπεζες Εθνική και Αγροτική, ειρηνοδικείο, πυροσβεστική, δασαρχείο και φυσικά εμπορικά καταστήματα που στηρίζονται στην ύπαρξη των υπηρεσιών. Γιατί αγνοήθηκαν όλα αυτά;

· Η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Γιατί σύντροφε Ραγκούση καταδικάζετε σε μαρασμό την ορεινή Δωρίδα, με την τεράστια έκταση που καταλαμβάνει; Είναι μια περιοχή πράγματι πολύ αραιοκατοικημένη, αλλά με πολλές προοπτικές ανάπτυξης.

Τέλος γιατί δεν ρωτήθηκε κανένα στέλεχος από την περιοχή; Προφανώς γνωρίζετε ότι από τους τρεις υποψήφιους του Νομού Φωκίδας, οι δύο υποψήφιοι είμαστε από το Λιδωρίκι, ο Γιώργος Πήτας και εγώ. Από το Λιδωρίκι είναι και ο Γραμματέας ο κ. Νίκος Πέτρου. Καλούμαστε όμως να σηκώσουμε όλο το βάρος. Σας ενημερώνω ότι η «ζημιά» που έγινε είναι μεγάλη…

Σύντροφε Ραγκούση,

ο κόσμος στην περιοχή είναι πολύ “αναστατωμένος” και οι αντιδράσεις όπως και οι συνέπειες της απόφασης αυτής, θα είναι πολύ μεγάλες. Κανείς στην περιοχή αυτή δεν φανταζόταν ότι θα πάρετε μια τέτοια «ανιστόρητη» απόφαση.

Σημείωση: Έγιναν ήρωες οι δεξιοί Δήμαρχοι. Ο Δήμαρχος Ευπαλίου γιατί «προέβλεψε» να φτιάξει το Δημαρχείο και ο Δήμαρχος Λιδορικίου ισχυρίζεται ότι, αν ήταν η δεξιά αυτό δεν επρόκειτο να γίνει, τουλάχιστον η δεξιά σέβεται την ιστορία...

Σύντροφε Ραγκούση,

εκτιμώ ότι οφείλω να σας ενημερώσω για την κατάσταση, αλλά και να σας παρακαλέσω να επανεξετάσετε το θέμα με ακόμα μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευθύνη. Στο σημείο αυτό θέλω να δηλώσω ότι εκτιμώ τις προσπάθειές σας και σέβομαι το μεγάλο έργο που παρουσιάσατε, φυσικό είναι να έχουν γίνει και κάποια λάθη.

Πρόταση

Α. Δήμος Δωρίδας με έδρα το Λιδωρίκι και δεύτερο διοικητικό κέντρο στο Ευπάλιο, θεσμοθετημένο.

Β. Από την περιοχή Ευπαλίου να ορίζεται αντιδήμαρχος, ο οποίος να έχει στην αρμοδιότητά του, όλη την περιοχή και να εδρεύει στο Ευπάλιο, ανεξάρτητα από ποια περιοχή είναι ο Δήμαρχος. (ίσως να μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον ας τεθεί στο τραπέζι…)

Γ. Να δοθεί υπόσχεση ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο δρόμος από το Ευπάλιο μέχρι το Λιδωρίκι. (Για το έργο αυτό έχω πιο συγκεκριμένη πρόταση, είναι έργο καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη όλης της Δωρίδας, αλλά και της Αποδοτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας). Επίσης, ότι θα βελτιωθεί ο δρόμος από Λιδωρίκι προς Ερατεινή. Επόμενο βήμα να είναι οι κάθετοι οδικοί άξονες που θα συνδέουν τους ορεινούς όγκους με τους κεντρικούς αυτούς οδικούς άξονες.

Με εκτίμηση και συντροφικούς χαιρετισμούς

Παπαλεξίου Γιώργος,

Email info@ypes.gr

Τηλ. Κέντρο: 210 3744000

Σταδίου 27, τ.κ. 10183, Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ 210-3393537

fax 210-3393530 210-3636429

e-mail: press_office_ypes@ypes.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ τηλ. 2131313502, φαξ 2103641048,

Email ypourgos@ypes.gov.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

2131364931

2131364932

2131364933

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

2131364904

2131364905

2131364906

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

2131364902

2131364903

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

2131364947

2131364948

2131364949

 

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

  Η     Δ  Ω  Ρ  Ι  Δ  Α

Ε  Χ  Ε  Ι     

  (…Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ  ..)

Καρδια

  Τ  Ο ..

IMG0007

ΜΕΤΑ Μ Ο Σ Χ Ε Υ Σ Ε Ι Σ

         Δ  Ε  Ν…..

   Θ  Ε  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε …

Καλημέρα αδέρφια  Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα Ελλάδα , καλημέρα Δωρίδα..ξεχασμένη τόσα χρόνια , που τώρα σε..” θυμούνται “ , καλημέρα  Athens , Patrai , Thessaloniki , Chalandri , Iraklion , Nicosia , Nea Ionia , Chicago Ridge , Kallithea , Huntley , Dubayy , Ioannina , Mesa , Amfissa , Mokena , Lombard , Kavala , Oakland , Hillerod , Vienna , Brno , Larisa , Helsingor , Norman , καλημέρα στα ξενητεμένα μας αδέρφια και τους φίλους μας , σε όλο τον κόσμο ..

            Κ Α Λ Ο         Μ Η Ν Α

Κ Α Ι

Κ Α Λ Ο      Σ Α Β Β Α Τ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο

5901739-md

   Πρωτομαγιά , σήμερα , αδέρφια , γιορτή των..λουλουδιών , ας είναι η ζωή μας ένα απέραντο ανθισμένο…ΠΕΡΒΟΛΙ…

Στεφάνι

Κρεμάστε όλοι , στην πόρτα του σπιτιού σας , ένα στεφάνι με λουλούδια , κομμένα απ’ τον κήπο σας..δώστε ευωδιά και..χρώμα στη ζωή σας…και μην ..ανησυχείτε , το επιτρέπει και το..Δ.Ν.Τ και η…Κ.Ε.Τ , αλλά και η…ΚΟΜΙΣΙΟΝ …

   Πολλά και..σημαντικά , θα πούμε σήμερα , θα θυμηθούμε παλιές όμορφες μέρες , μακριά απ’ τους ..” αλαλαγμούς “ του..αγριεμένου..πλήθους ..

       Κάντε το ..διαλειμματάκι σας και πάλι..εδώ..

         Απ’ την..

Καρδια

…της..Δωρίδας

                  Με  αγάπη ……Κ.-

Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 11:25 0 σχόλια

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ – ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ .

Η       Α Π Α Ν Τ Η Σ Η          Μ Α Σ     Ε Ι Ν Α Ι …

oxi

Κανένας μας , δεν πρέπει να λείψει , απ’ την Κυριακάτικη Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου , θα συζητηθει το “..ΠΕΡΊΦΗΜΟ “ πια θέμα – ανέκδοτο , της μεταφοράς της έδρας του Δήμου μας στο…” Ευπάλιο “ .

   Η συνεδρίαση αυτή , είναι η πρώτη , από σειρά ενεργειών , που θα ακολουθήσουν , και η παρουσία μας είναι απαραίτητη , γιατί αυτή η…” αστεία “ υπόθεση , πρέπει να πάρει τέλος , εντάξει , ακούσαμε ..γελάσαμε , αλλά κάπου το πράγμα ..παρατράβηξε ..τα..ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ…ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ …

       Ο    Χ    Ι

         Π Α Ζ Α Ρ Ε Μ Α Τ Α                 

     Μ Ε         Τ  Η

  Δ   Ω   Ρ    Ι    Δ   Α

 

 

 

:34 0 σχόλια

Η…ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ ..ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ..

Πάντα , δίνει το..” ΠΑΡΩΝ “ στα τοπικά μας προβλήματα η…

IMG_0001

Δείτε , τις κυριότερες ειδήσεις και σχόλια απ’ την ιστοσελίδα της ..

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΑΝΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Κατ αρχήν καλοσωρίσματα στο νέο ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ που θα ενώσει τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ !!!!!!!! και ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα αλλά λίγο παρακάτω διαβάζουμε σε αρθρο με τίτλο ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ότι με επιστολή τους στο aftodioikisi.gr πολίτες του Δήμου Ευπαλίου ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Τελικά τι γίνεται θέλουν ή δεν θέλουν? Ποιοί θέλουν και ποιοι δεν θέλουν? Αν δεν θέλουν γιατί τους κάνουν έδρα Δήμου Δωρίδας? Αν θέλουν τότε ποιοί και γιατί στέλνουν επαναδιατυπώσεις καθολικού αιτήματος? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτούμε το αύριο. Το γεγονός ότι πιθανόν να γίνει πραγματικότητα αυτό που όλοι απευχόμαστε, δηλαδή την μεταφορά της έδρας του Δήμου στο Ευπάλιο με ιστορική έδρα !!!!!!!!!!!!!!!! το Λιδωρίκι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλαίμε τη μοίρα μας, ούτε να το βάλουμε κάτω,(το βάλουμε εντός εισαγωγικών μια και τον πρώτο λόγο τον έχουν οι αιχμές του δόρατος, εκείνοι δηλαδή που είναι μόνιμοι κάτοικοι και που θα νιώσουν στο πετσί τους τα αποτέλέσματα αυτής της δραματικής αλλαγής.

Εμείς λοιπόν σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιώσουμε τον ίδιο μας τον τόπο, επειδή κούφια η ώρα το Λιδωρίκι δεν θα είναι πρωτεύουσα. Προσωπικά τίποτε δεν θα μου αλλάξει αυτό που κάνω τώρα. Όπως πήγαινα θα πηγαίνω όπως πέρναγα θα περνάω όσο κι αν η Τρόικα .......... χωρίς σάλιο.

Ούτε το χωριο θα απαξιώσω. Ίσως μάλιστα τώρα που η τρόϊκα .....χωρίς σάλιο, ίσως τώρα να είμαι και συχνότερα και για περισσότερο διάστημα. Γιατί για ξενοδοχεία, ακροθαλασσιές και μπητς πάρτυ ούτε λόγος.

Υπάρχει και Ερατεινή και Αγιος Νικόλαος και Τολοφώνα και Κίσσελη και Βίδαβη και Γαλαξίδι κι άμα λάχει και Ναύπακτος και Μοναστηράκι και ένα σωρό άλλα.

Αντε να κάψουμε παραπάνω βενζίνη. Το σπίτι μου σπίτι μου, και να ψήσω και να μαγειρέψω μπορώ.

Μη μας πάρει απο κάτω

Ούτε η πιθανολογούμενη μεταφορά της έδρας, ούτε η Τρόικα που ........... χωρίς σάλιο.

Δεν κολώσαμε ποτέ σα λαός. Ούτε τώρα θα κολώσουμε ούτε ποτέ.

Θα ζοριστούμε θα ιδρώσουμε θα στεναχωρηθούμε αλλά δεν θα κολώσουμε

Μασάει η κατσίκα ταραμά?

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Από τον Περικλή Ν.Λουκόπουλο, Δημοσιογράφο
Ο ‘Καλλικράτης’ είναι μια σοβαρή μεταρρύθμιση για την κοινωνία μας και την ανάπτυξη του τόπου.
Σίγουρα θα σφραγίσει την πορεία της χώρας στα διοικητικά και αποκεντρωτικά θέματα για τις επόμενες δεκαετίες
Οι αρχές και η φιλοσοφία του έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση.
Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί και η χωροταξική του διάρθρωση είναι το ζητούμενο
και γι αυτό πριν γίνει Νόμος του Κράτους , γίνονται σειρά συζητήσεων , τοποθετήσεων και προτάσεων από αρμόδιους φορείς , φυσικά πρόσωπα ,
πολιτικούς , και εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Στη Φωκίδα έγιναν και γίνονται πολλές συζητήσεις . Ακουστηκαν και ακούγονται διάφορες προτάσεις και θέσεις και κύρια από τους πολίτες που ασχολούνται με τα
αυτοδιοικητικα .Πολλές από τις προτάσεις αυτές έχουν υιοθετηθεί από πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων των σημερινών 12 Δήμων της Φωκίδας. Επίσης υπάρχει πρόταση εδώ και αρκετό καιρό από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,ενώ είναι εκπεφρασμένη θέση και βούληση της κυβέρνησης για μη αλλαγή των σημερινών ορίων σε Νομαρχίες και Περιφέρειες.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΜΗ
Μελετώντας διεξοδικά όλες αυτές τις εισηγήσεις και προτάσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια βιώσιμη συνισταμένη λύση, που να δίνει προοπτική , ανάπτυξη ,και σωστή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών στη Φωκίδα, όπως αυτές έχουν σήμερα δομηθεί και διαμορφωθεί από την ίδια τη ζωή, χωρίς αναχρονιστικές παραπομπές, ξεπερασμένες διοικητικές αναφορές και μικροτοπικιστικές ιδιοτέλειες, κάνω πρόταση που πιστεύω θα έχει την συντριπτική αποδοχή των πολιτών και φορέων της Φωκίδας, αφού ουσιαστικά ,όπως προανέφερα, είναι η συνισταμένη των δικών τους προτάσεων. Επίσης και οι πληθυσμοί των νέων Δήμων διαμορφώνονται σε μια ισόρροπη κατανομή.
1.ΔΗΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ( 13.279 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΑΜΦΙΣΣΑ
Συνένωση των Δήμων Άμφισσας και Λιδορικίου
2. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (13.289 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΙΤΕΑ
Συνένωση Δήμων Ιτέας , Δελφών, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας
3.ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ (6.257 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΓΡΑΒΙΑ
Συνένωση Δήμων Καλιέων, Γραβιάς. Παρνασσού
4. ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΕΩΝ (10.294 κάτοικοι)
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΕΥΠΑΛΙΟ
Συνένωση Δήμων Ευπαλίου , Τολοφώνας , Βαρδουσίων
ΛΥΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Η πρόταση αυτή γίνεται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργούνται και αντιδράσεις μεταξύ των ήδη υφιστάμενων Δήμων στη Φωκίδα, στη διαδικασία υλοποίησης του ¨Καλλικράτη¨.
Έχουν μελετηθεί περίπου 80 εισηγήσεις – προτάσεις που έγιναν μέχρι τώρα ,πολλές μάλιστα έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω συνεντεύξεων σε τοπικές εφημερίδες, από Δημάρχους , Αντιδημάρχους , Δημοτικούς Συμβούλους , Νομαρχιακούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων , κομματικά στελέχη κ.ά.
Είναι λύση ρεαλιστική και αναπτυξιακή αφού προέρχεται ουσιαστικά από τον ίδιο τον πολίτη της Φωκίδας , τον παραγωγικό ιστό , την ίδια την κοινωνία.
Είναι λύση ουσιαστικά που καταξιώνει την καθημερινότητα και την λειτουργία των τοπικών κοινωνιών , όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες , και δεν έρχεται ¨καπέλλο¨ από τα πάνω προς τα κάτω για να εξυπηρετήσει κάθε λογής
μικροσυμφέροντα , τοπικιστικά και παραγοντίστικα ,ούτε παμπάλαιες διοικητικές
διαιρέσεις που δεν υφίστανται με οποιονδήποτε τρόπο ,εδώ και δεκαετίες.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ
Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Απαραίτητο στοιχείο , εκτός άλλων , είναι η άμεση δημιουργία του οδικού άξονα
Άμφισσας – Λιδορικίου σε επίπεδο εθνικής οδού , όπου θα δώσει ουσιαστική
τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη :
-στο χειμαζόμενο σήμερα Δήμο Λιδορικίου
-στην παραλίμνια ζώνη και την ίδια τη λίμνη
-στους ορεινούς όγκους της περιοχής
-σε σημαντικά χωριά πάνω στον άξονα ,όπως Αγία Ευθυμία , Βουνιχώρα, Μαλανδρίνο , Αμυγδαλιά και Πεντάπολη .
Θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μεταξύ Άμφισσας , Λιδορικίου και των 5 αυτών χωριών ένας ενιαίος κοινωνικός , εμπορικός ,τουριστικός , πολιτισμικός άξονας-ιστός ανάπτυξης, με σημαντική εξέλιξη και προοπτική μέσα από έναν ενιαίο Δημοτικό προγραμματισμό .
Το έργο αυτό , υψηλού κόστους , θα πρέπει να συμφωνηθεί και αποφασισθεί εκ των προτέρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια , Νομαρχία ,Δήμους (κλπ) γιατί ίσως στερήσει κάποια χρήματα από άλλα έργα στη Φωκίδα , και γι αυτό θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των άλλων Δημοτικών Αρχών. Διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κι αν γίνει θα είναι εξωραϊσμός του ήδη υπάρχοντος .
Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σε ότι αφορά το Λιδορίκι θα λειτουργεί όπως σήμερα με Αντιδήμαρχο Φωκίδας με όλες τις αρμοδιότητες της Δημαρχίας .
Τα πολλαπλά λειτουργικά και κοινωνικά οφέλη των δύο πόλων, Άμφισσα και Λιδορίκι της Δημαρχίας Φωκίδας ,όπως θα διαμορφωθεί , είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού , για κάθε ανιδιοτελή και καλοπροαίρετο. .
Τέλος όσον αφορά τους άλλους Δήμους, δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση στην χωροταξική , κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική τους μια και οι εκπρόσωποί τους αυτές τις κατευθύνσεις , προτάσεις και λύσεις έχουν δώσει.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ??????????

Στην Φωκίδα δύο Δήμοι

α. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Με έδρα την Aμφισσα και ιστορική εδρα τους Δελφούς

περιλαμβάνει τους Δήμους ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΛΦΩΝ ΙΤΕΑΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ, ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΓΡΑΒΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΕΩΝ που καταργούνται

β. ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

Με έδρα το Ευπάλιο !!!!!!!! και ιστορική έδρα το Λιδωρίκι

περιλαμβάνει τους Δήμους ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ, ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ, ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ   που καταργούνται.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ       Π  Ε  Θ  Α  Ν  Ε . !!!!!!!!!!!!!!

 

 

30.4.10

ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ..ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ..ΠΟΛΙΤΩΝ ;

ΚΑΝΤΕ  ΤΟΥΣ 

                 ΤΗ…ΧΑΡΗ…

Δημοσιεύθηκε στο ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ | Leave a Comment »

Το Ευπάλιο ζητά προσάρτηση στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΤΟ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΏΝΟΥΝ

Δημοσιεύθηκε από efpalio στο 29/04/2010

Με επιστολή τους στο aftodioikisi.gr, πολίτες του Δήμου Ευπαλίου επαναδιατυπώνουν το καθολικό αίτημα για προσάρτηση του Δήμου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ολόκληρο το δημοσίευμα έχει ως εξής Την διοικητική ένταξη του δήμου Ευπαλίου Φωκίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητούν οι πολίτες της περιοχής, δεδομένου, ότι, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ, η περιοχή της νοτιοδυτικής Δωρίδας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή της Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα εμπορίου, ανάπτυξης, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άλλα κοινωνικά θέματα.

Η πολύπλευρη αυτή σχέση έχει ιδιαίτερα ενταθεί μετά τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, αφού η Πάτρα απέχει μόλις μισή ώρα (20-25 χλμ) με ευνοϊκές συγκοινωνιακές συνθήκες, έναντι των τριών ωρών (περίπου 200 χλμ κακού οδικού δικτύου με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο) που απέχει η Λαμία, χωρίς ουσιαστική και λειτουργική συγκοινωνιακή σύνδεση, υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Δεδομένο αποτελεί επίσης ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ζουν και δραστηριοποιούνται αρκετές χιλιάδες δημότες του δήμου Ευπαλίου, σχεδόν όσος και ο μόνιμος πληθυσμός του δήμου. Δηλαδή, υπάρχει καθημερινή αμφίδρομη κοινωνικο-οικονομική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο περιοχές κάτι που δεν συμβαίνει με αυτή της Λαμίας.

“ Είναι επομένως απολύτως λογικό αλλά και επιβεβλημένο από τις επιταγές του Συντάγματος, η περιοχή αυτή να ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια από την οποία επηρεάζεται, δηλαδή αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Θα είναι εντελώς παράλογο αλλά και σε βάρος του συμφέροντος και του βιώσιμου μέλλοντος της περιοχής, να ενταχθεί στους σχεδιασμούς άλλης διοικητικής περιφέρειας (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και όχι σε αυτήν που οι γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν» αναφέρουν στην επιστολή τους.-

Δημοσιεύθηκε στο ΔΩΡΙΔΑ | Leave a Comment »

   Εμείς , οι..υπόλοιποι Δωριείς , δεν είπαμε ΠΟΤΕ  ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ  Ο ΚΑΘΕ..ΔΗΜΟΣ , αντίθετα , με τα..” ( ριζο )σπαστικά “ καμώματα  -  προτάσεις των..άλλων Δωριέων , που αποφάσιζαν και..διέτασσαν , τρομάρα τους…, πως να διαμορφωθεί , ο διοικητικός χάρης της Φωκίδας , αλλά όμως , δεν ανεχόμαστε , αυτές τις..αστείες..” κωλοτούμπες “ απ’ τη μια στιγμή στην..άλλη ..

   Δυστυχώς , αδέρφια της..άλλης Δωρίδας , ατυχήσατε , καταφέρατε να..βγάλετε τα ..μάτια σας , με τα .΄χέρια σας , ή μάλλον με τα..πολλά-πολλά..γραπτά σας , κι’ όπως ξέρετε καλά..καλά , τα λόγια..φεύγουν , ποιός τα …θυμάται , τα ..έρμα τα γραφτά όμως  …

   Τελικά τι..ακριβώς θέλετε ; Να μείνετε εσείς στη..Στερεοελλαδίτικη ..Φωκίδα  ή..μήπως να..μετακομίσουμε τη..Φωκίδα κάτ’ απ’ τ’ αυλάκι ;

  Πάντως και τα δυο..μαζί , δεν…γίνονται , Η  ΤΟ  ΕΝΑ , Η…ΤΟ.΄..ΑΛΛΟ , ΔΙΑΛΛΈΞΤΕ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ…ΠΕΙΤΕ ΤΟ

  Ξ  Ε  Κ  Α  Θ  Α  Ρ  Α

     …ΕΜΕΙΣ   ΕΙΜΑΣΤΕ…ΜΑΖΙ  ΣΑΣ …

DSC_0296

Απ’ το  “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη ……Κ.-

 

ΕΔΩ.. ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

Ι

Σ Τ Η   Δ Ι Α Λ Υ Σ Η

              ΤΗΣ   

      Δ  Ω  Ρ  Ι  Δ  Α  Σ

10-7-08 017

Η    Κ Α Ρ Δ Ι Α   Τ Η Σ    Δ Ω Ρ Ι Δ Α Σ    

Ε Ι Ν Α Ι     Σ Τ Ο …..Σ Τ Η Θ Ο Σ    Τ Η Σ

  Ο Χ Ι    Σ Τ Α ….Π Ο Δ Α Ρ Ι Α     Τ Η Σ …

Καλησπέρα αδέρφια Λιδορικιώτες ..

Καλησπέρα Ελλάδα , Athens , Thessaloniki , Patrai , Iraklion , Chicago Ridge , Nicosia , Kozani , Ioannina , Kallithea , Larisa , Mesa , London , Norman , Alexandroupolis , Frederiksberg , Edhessa , Champaign , Neuwied , Chalandri , Bern , Kavala , Paris , Nea Ionia , Komotini , Mokena , Ayia Paraskevi , Lombard , Huntley , Erfurt , Brussels ,καλησπέρα στους ξενητεμένους μας αλλά και τους φίλους μας , σ’όλο τον κόσμο .

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΣΗΜΕΡΑ  30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2010

120η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  -  17η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

IMG0002

  Περίεργα    παιχνίδια , παίζονται με τον Καλλικράτη αδέρφια , κάποιοι..ξεχασμένοι “ βρυκόλακες “ ΄διψάνε , φαίνεται , για..εκδίκηση ..και μέσα στην “ προχειρότητα“ με την οπόια , αντιμετώσπισε και αντιμετωπίζει , η Κυβέρνηση , το σοβαρότατο θέμα της αναμόρφωσης του Διοικητικού χάρτη της χώρας , και ενώ η Πατρίδα μας , κυριολεκτικά ..καίγεται , κάποιοι ..αητοί , “ Βάζουν τα..σκυλιά σ’ αγγάρια “, πρωτόγνωρα , δυστυχώς , πράγματα…

   Κάνουν όμως λάθος , όποιοι πιστεύουν , πως στην..” αναμπουμπούλα χαίρεται ο..λύκος “ , οι Δωριείς , δεν είναι..” γιδοπρόβατα “ να τα..” στρουγκιάσουν “ όπου θέλουν κάποιοι , τα ..” ανθρωπο..τσελιγκάτα “, αποτελούν πια , ΠΑΡΕΛΘΟΝ…ας μη..ράβουν κουστούμια , γατί θα τους..μείνουν στις…ντουλάπες  !!

   Δεν έχουμε με κανένα τίποτα , δεν διεκδικούμε ΤΙΠΟΤΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΤΑ ..ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ..θα θέλαμε όμως να ξέρουμε , αυτοί που έβγαλαν αυτή την..” αστεία “ απόφαση , δεν το ‘ξεραν πως η..ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ; Α..και κάτι ακόμα , ξέρουν , άραγε , που ακριβώς πέφτει το…Ντορίντα ; και πως είναι , περίπου , στο…χάρτη ; Γιατί αν ήξεραν , δεν θα..εκτίθονταν..γιατί εκτίθονατι κυριολεκτικά , όταν θέλουν να “ φυτέψουν “ την έδρα του Δήμου της Δωρίδας στα ..προάστεια της ..Ναυπάκτου ..

   Μπορείτε να φαντασθείτε το…Μακάκα μόλις τα ‘κουσε ;

Μκάκα

..ξεράθηκε στα γέλια , κι’ άϊντε να τον…συμμαζέψεις…

   Βέβαια , υπάρχει ..λύση , στο γεωγραφικό πρόβλημα , να ..μετακομίσουν και τη…Ναύπακτο , να την πάνε παραπερούλια , κάπου στη..Γαβρολίμνη , όπότε ταχτοποιούνται τα πράματα ..

  Τελειώνοντας , ξαναματαβάζουμε , το..σεμνό και..ταπεινό καλωσόρισμα , που κάνουν   οι  συμπατριώτες μας   Δωριείς  του Ευπαλίου , στους..άλλους Δωριείς , είναι..” συλλεκτικό “ κομμάτι   που.. εκθέτει διάπλατα μια..πραγματικότητα …εκθέτοντας ταυτόχρονα και τους..συντάκτες του..που όμως έχουν και το…” γνώθι  σ’ αυτόν “ τους , αναφερόμενοι σε ό,τι ..καλύτερο έχουν , ποιάείναι αυτά;  Μα τα..εξής ..” ένα “ το…Δημαρχείο , άλλο τίποτα δεν έχετε βρε παιδιά..τίποτα ..

http://efpalio.wordpress.com/

TO EYΠΑΛΙΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ

Δημοσιεύθηκε από efpalio στο 29/04/2010

*TO EYΠΑΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ , ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ ΚΑΙ  ΤΟΛΟΦΩΝΑ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ.

Ευχαριστούμε λοιπόν για το καλωσόρισμα , αντευχόμενοι..” περαστικά “ …

                    Καλό  σας  βράδυ….Κ.-

 

 

ο έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 18:30 0 σχόλια

29.4.10

ΤΟΥ Κ..ΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΑ…ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ..
   Ιστορικές στιγμές , ζει η..Δωρίδα μας αδέρφια..

Σενάρια , που θα ..ζήλευαν και οι..ιδρυτές  του “ Θεάτρου του…παραλόγου “ , Ιονέσκο , Αραμπάλ κλπ..κλπ , όχι μόνο εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο , τελευταία , αλλά και…” αμοίφθηκαν “ ..πλουσιοπάροχα , απ’ το επίσημο ..Κράτος , τυχαία ..άραγε ;

    Ποιά..” ..Φαλακρή  τραγουδίστρια “ και ποιό…” Νεκροταφείο..αυτοκινήτων “ , τύφλα ..να ‘χουν μπροστά σ’ αυτά που..ζούμε τώρα , εδώ έχουμε καινούρια..έργα , πολύ..σημαντικότερα , τα : “…Χάσαμε τη..Δωρίδα ..στοπ “  και  “…Η..Δωρίς εν…τάφω !! “..και πού ‘σαι ακόμα..

   Οι..” μερικές χιλιάδες !! “, που , όπως λέει , παρακάτω , το..μανιφέστο , που δραστηριοποιούνται στη Πάτρα κλπ..κλπ..επιθυμούν σφοδρώς και..διακαώς , ΝΑ..ΦΥΓΟΥΝ  ΑΠ’ ΤΗ..ΔΩΡΙΔΑ , και να πάνε…καλιά τους αφού τόσο το..θέλουν , ας..πάνε…

   Αντί , όμως αυτού , κάνουν..αμέσως ..μεταβολή , και ..ματαξαναγυρνάνε , στη Δωριδούλα μας , που..δεν θέλανε , μάλιστα , ματαξαναγυρνάνε , μας κάνουν τη χάρη , ας είναι..καλά οι άνθρωποι οι..μεγαλόψυχοι , αλλά πως γυρνάνε ; Απλά..απλά , σεμνά και..ταπεινά , παίρνοντας όμως το..κάτι τις τους , “ Το..πανωπροίκι “ , π’ λέγαν παλιότερα , ποιό είναι το..πανωπροίκι ; Ε..τώρα , την…” ΠΑΡΑ  ΦΥΣΙΝ..ΕΔΡΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ “…

   Πολλές , πάρα πολλές , σχετικές ανακοινώσεις , δίκην…χαρτοπολέμου..αποκριάτικου , έχουν γίνει , για το θέμα αυτό , εμείς δημοσιεύσαμε , νωρίτερα , τις δυο αυτές , μόνο που τώρα κάνουμε και λίγο…κριτική στο Παραλογοθέατρο..

   Τελικά οι φίλοι  και συμπατριώτες Δωριείς του Ευπαλίου , ΤΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΘΕΛΟΥΝ ; ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ..ΑΡΑΓΕ ; Και το λέμε αυτό , γιατί διαβάζοντας τις παρακάτω ανακοινώσεις , που φυσικά ..προσυπογράφονται και από κάποιες απ’ τις..” αρκετές “ χιλιάδες ( ..αλήθεια , πόσες είναι ; ) των Δημοτών του Δήμου Ευπαλίου , σφίγγεται η…ψυχή μας , πονάμε , να βλέπουμε τα αδέρφια μας , να τα ..κρατάνε ..σκλάβους στη..Δωρίδα , αφού αυτοί..ποθάνε , και το.. ΛΕΝΕ  ΕΥΘΕΩΣ  ..ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ…ΚΑΤΑΚΑΘΑΡΑ , πως δεν την..αντέχουν τη..Δωριδο..σκλαβιά και θέλουν να πάρουν τα..μάτια τους και να πάνε .. αλλού , υπάρχει και σχετική..παγωτοδιαφήμιση , και όλα αυτά τον Ιανουάριο του 2010 ..

   Έλα , όμως , που από κοντά ..έρχεται κι’ αυτός ο…” άθλιος “ ο…Μάρτης , μάλιστα ο Μάρτης με τα…ριζοσπαστικά του ; Κι’ αλλάζουμε..τροπάρι .. Βέβαια , τότε ήταν..χειμώνας , τώρα όμως , το..Μάρτιο δηλαδής , μπήκαμε στην ..Άνοιξη , και φυσικό το..πράμα , να..σκεφτούμε κι’ άλλα…κι’ άλλα , πράματα , ρίχνεις , π’ λένε οι..ψαράδες , μπόλικα δολώματα , κι’ ό,τι..πιάσεις , απ’ το..λότελα , καλή κι’ η..Παναϊώταινα (..σοφόν ;) ..

   Περάσαμε , το..λοιπόν , απ’ την “ πρώτη φάση “ της..δημόσιας ..διαβούλευσης , στη δεύτερη ..φάση , ή μάλλον στην..” πλήρη..αφασία “ , γιατί ..καλμάροντας λίγο , τον..αγώνα για απελευθέρωση , απ’ τη..Δωρική…σκλαβιά , συμβιβάζονται και με..λιγότερα , αρκεί , πάλι , να πάρουν..” παρα φύσιν..έδρα “ , να γίνουν πάλι..δηλαδής , “ Χαλίφηδες , στο θρόνο του…Χαλίφη “ , σεμνά , όμως , πάντα και…ταπεινά , γίνεται ο..απελευθερωτικός αγώνας τους .

   Εδώ , πάντως , οι στιγμές είναι..ιδιαζόντως ..πατριωτικές , στο ..βάθος , της ..μάζωξης , λίγες , απ’ τις ..αρκετές χιλιάδες , κρατώντας το…λάβαρο του απελευθερωτικού ..αγώνα ..

image_thumb

τραγουδάνε , το.. “ πότε θα κάνει…ξαστεριά “ ..και  φωνάζοντας συνθήματα ..” ..Λευτεριά..ή  θάνατος “, ζητάνε το..δίκιο τους , ποιό απ’ όλα όμως ;΄

   Εδώ , αδέρφια , το..έργο κάνει..” κοιλιά “, όπως λένε στη θεατρική γλώσσα , και έρχεται η…κάθαρση , εμφανίζεται εντελώς..ξαφνικά και..αιφνιδίως , ο από μηχανής ..Θεός , συνηθίζόταν αυτό ..παλιότερα , και..δίνεται η..πρέπουσα λύση….απ’ τον…έρμο τον…” Καλλικράτη “ , που..ανάθεμα κι’ αν είχε ..ιδέα , για όλα αυτά τα..τερτίπια ..

   Και πριν..ο..παπάς , πει το : ΚΑΙ  ΤΟ..ΟΝΟΜΑ  ΑΥΤΟΥ …

Να ‘σου , πάντα ..σεμνά και..ταπεινά , βγήκαν οι,,φωτογραφίες απ’ τα…βαφτίσια , το ..όνομα  , δείτε..οι άνθρωποι είναι..” ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ “ , διαβάστε παρακάτω και θα το..δείτε , μιλάνε για το..ΝΕΟ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ , ΓΙΑ ΤΟ  “ ΝΕΟ  ΔΗΜΟ…ΔΩΡΙΔΟΣ “ , πάντα όμως..σεμνά και..ταπεινά , α…το σωστό να..λέγεται …

   Ηθικά κλπ..διδάγματα και..παρατηρήσεις μας : καλογραμμένο το ..έργο , και οι..σεναριακές ανακοινώσεις , μας έρεσαν πολύ ..με κάποιες..μικροελλείψεις βεβαίως..βεβαίως , γι’ αυτό ..

          Πολύ το..διασκεδάσαμε ,

                           και όλα ήταν… τρέλλα..

           μα λείπει , απ’ το..σενάριο :

                          “ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΚΟΡΦΗ…ΚΑΝΕΛΛΑ !!! “

     Και..τώρα..ήρθε η μεγάλη στιγμή..  

Καθίστε στον καναπέ σας , αναπαυτικά..αναπαυτικά , ΄βάλτε ένα..ποτό , ανάψτε και το..τσιγαράκι σας , να’ ναι σέρτικο , θα σας ..χρειαστεί , α..πάρτε και ένα δυο κουτιά..χαρομάντιλα , διαβάστε και…κλάψτε…ελεύθερα..

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε από efpalio στο 29/04/2010

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ-ΛΙΔΩΡΙΚΙ & ΤΟΛΟΦΩΝΑ

*ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΕΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ.

ΘΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΩΡΙΔΑ.

****ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ Η ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ***

Θαν. Παπαχαρ

(..μήπως στο τελευταιο ..σλόγκαν , υπάρχει τυπογραφικό λάθος , κι΄αντί για..Γραβιέρα , γράφει..Ριβιέρα ; Γιατί..Βαρδούσια με..Ριβιέρα , κομμάτι…δύσκολο ..να..κολλήσει , να’ ταν , ψιμοτύρι τουλάχιστον..)

Ευπάλιο, Ιανουάριος 2010
Δημόσια παρέμβαση – Πρωτοβουλία πολιτών/δημοτών του Δήμου Ευπαλίου Φωκίδας,
για την Περιφερειακή Διοικητική ένταξη του Δήμου


Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της δημόσιας διαβούλευσης για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας - πρόγραμμα «Καλλικράτης – και με διαφαινόμενη την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, ανεξάρτητα με το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας μας ως προς την αναγκαιότητα ή την κατεύθυνση της κυβερνητικής πρότασης, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να παρέμβουμε προκειμένου να διαμορφωθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση για την περιοχή μας, με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ένα βιώσιμο μέλλον της.
Θεωρούμε εξ αρχής σημαντικό να επισημάνουμε το σημείο 96 του «κειμένου δημόσιας διαβούλευσης» που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση: «96. Το Σύνταγμα (101 παρ.2) αναφέρει: «Η διοικητική διαίρεση της Χώρας διαμορφώνεται με βάση τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες». Η αναφορά στις τρεις αυτές επιμέρους ενότητες αποτελεί τον οδηγό στην εξειδίκευση των κριτηρίων και στην περιγραφή διαδικασίας αναζήτησης λύσης».
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο δεδομένο που καθημερινά επιβεβαιώνεται από την πράξη, ότι, η περιοχή της νοτιοδυτικής Δωρίδας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή της Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα εμπορίου, ανάπτυξης, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άλλα κοινωνικά θέματα. Η πολύπλευρη αυτή σχέση έχει ιδιαίτερα ενταθεί μετά τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, αφού η Πάτρα απέχει μόλις μισή ώρα (20-25 χλμ) με ευνοϊκές συγκοινωνιακές συνθήκες, έναντι των τριών ωρών (περίπου 200 χλμ κακού οδικού δικτύου με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο) που απέχει η Λαμία, χωρίς ουσιαστική και λειτουργική συγκοινωνιακή σύνδεση.

Δεδομένο αποτελεί επίσης ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ζουν και δραστηριοποιούνται αρκετές χιλιάδες πολίτες/δημότες του Δήμου Ευπαλίου, σχεδόν όσος και ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου. Δηλαδή, υπάρχει καθημερινή αμφίδρομη κοινωνικο-οικονομική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο περιοχές κάτι που ουδόλως συμβαίνει με αυτή της Λαμίας.
Είναι επομένως απολύτως λογικό αλλά και επιβεβλημένο από τις επιταγές του Συντάγματος, η περιοχή αυτή να ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια από την οποία επηρεάζεται, δηλαδή αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Θα είναι εντελώς παράλογο αλλά και σε βάρος του συμφέροντος και του βιώσιμου μέλλοντος της περιοχής, να ενταχθεί στους σχεδιασμούς άλλης διοικητικής περιφέρειας (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και όχι σε αυτήν που οι γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν.
Με βάση τα παραπάνω, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, πολίτες - δημότες του Δήμου Ευπαλίου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρότασή μας αυτή, από δε τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Δήμο Ευπαλίου, ΤΕΔΚ Φωκίδας και ΚΕΔΚΕ - και τα πολιτικά κόμματα να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας αυτή.

Οι υπογράφοντες

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Από τον Περικλή Ν.Λουκόπουλο, Δημοσιογράφο
Ο ‘Καλλικράτης’ είναι μια σοβαρή μεταρρύθμιση για την κοινωνία μας και την ανάπτυξη του τόπου.
Σίγουρα θα σφραγίσει την πορεία της χώρας στα διοικητικά και αποκεντρωτικά θέματα για τις επόμενες δεκαετίες
Οι αρχές και η φιλοσοφία του έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση.
Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί και η χωροταξική του διάρθρωση είναι το ζητούμενο
και γι αυτό πριν γίνει Νόμος του Κράτους , γίνονται σειρά συζητήσεων , τοποθετήσεων και προτάσεων από αρμόδιους φορείς , φυσικά πρόσωπα ,
πολιτικούς , και εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Στη Φωκίδα έγιναν και γίνονται πολλές συζητήσεις . Ακουστηκαν και ακούγονται διάφορες προτάσεις και θέσεις και κύρια από τους πολίτες που ασχολούνται με τα
αυτοδιοικητικα .Πολλές από τις προτάσεις αυτές έχουν υιοθετηθεί από πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων των σημερινών 12 Δήμων της Φωκίδας. Επίσης υπάρχει πρόταση εδώ και αρκετό καιρό από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,ενώ είναι εκπεφρασμένη θέση και βούληση της κυβέρνησης για μη αλλαγή των σημερινών ορίων σε Νομαρχίες και Περιφέρειες.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΜΗ
Μελετώντας διεξοδικά όλες αυτές τις εισηγήσεις και προτάσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια βιώσιμη συνισταμένη λύση, που να δίνει προοπτική , ανάπτυξη ,και σωστή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών στη Φωκίδα, όπως αυτές έχουν σήμερα δομηθεί και διαμορφωθεί από την ίδια τη ζωή, χωρίς αναχρονιστικές παραπομπές, ξεπερασμένες διοικητικές αναφορές και μικροτοπικιστικές ιδιοτέλειες, κάνω πρόταση που πιστεύω θα έχει την συντριπτική αποδοχή των πολιτών και φορέων της Φωκίδας, αφού ουσιαστικά ,όπως προανέφερα, είναι η συνισταμένη των δικών τους προτάσεων. Επίσης και οι πληθυσμοί των νέων Δήμων διαμορφώνονται σε μια ισόρροπη κατανομή.
1.ΔΗΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ( 13.279 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΑΜΦΙΣΣΑ
Συνένωση των Δήμων Άμφισσας και Λιδορικίου
2. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (13.289 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΙΤΕΑ
Συνένωση Δήμων Ιτέας , Δελφών, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας
3.ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ (6.257 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΓΡΑΒΙΑ
Συνένωση Δήμων Καλιέων, Γραβιάς. Παρνασσού
4. ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΕΩΝ (10.294 κάτοικοι)
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΕΥΠΑΛΙΟ
Συνένωση Δήμων Ευπαλίου , Τολοφώνας , Βαρδουσίων
ΛΥΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Η πρόταση αυτή γίνεται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργούνται και αντιδράσεις μεταξύ των ήδη υφιστάμενων Δήμων στη Φωκίδα, στη διαδικασία υλοποίησης του ¨Καλλικράτη¨.
Έχουν μελετηθεί περίπου 80 εισηγήσεις – προτάσεις που έγιναν μέχρι τώρα ,πολλές μάλιστα έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω συνεντεύξεων σε τοπικές εφημερίδες, από Δημάρχους , Αντιδημάρχους , Δημοτικούς Συμβούλους , Νομαρχιακούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων , κομματικά στελέχη κ.ά.
Είναι λύση ρεαλιστική και αναπτυξιακή αφού προέρχεται ουσιαστικά από τον ίδιο τον πολίτη της Φωκίδας , τον παραγωγικό ιστό , την ίδια την κοινωνία.
Είναι λύση ουσιαστικά που καταξιώνει την καθημερινότητα και την λειτουργία των τοπικών κοινωνιών , όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες , και δεν έρχεται ¨καπέλλο¨ από τα πάνω προς τα κάτω για να εξυπηρετήσει κάθε λογής
μικροσυμφέροντα , τοπικιστικά και παραγοντίστικα ,ούτε παμπάλαιες διοικητικές
διαιρέσεις που δεν υφίστανται με οποιονδήποτε τρόπο ,εδώ και δεκαετίες.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ
Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Απαραίτητο στοιχείο , εκτός άλλων , είναι η άμεση δημιουργία του οδικού άξονα
Άμφισσας – Λιδορικίου σε επίπεδο εθνικής οδού , όπου θα δώσει ουσιαστική
τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη :
-στο χειμαζόμενο σήμερα Δήμο Λιδορικίου
-στην παραλίμνια ζώνη και την ίδια τη λίμνη
-στους ορεινούς όγκους της περιοχής
-σε σημαντικά χωριά πάνω στον άξονα ,όπως Αγία Ευθυμία , Βουνιχώρα, Μαλανδρίνο , Αμυγδαλιά και Πεντάπολη .
Θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μεταξύ Άμφισσας , Λιδορικίου και των 5 αυτών χωριών ένας ενιαίος κοινωνικός , εμπορικός ,τουριστικός , πολιτισμικός άξονας-ιστός ανάπτυξης, με σημαντική εξέλιξη και προοπτική μέσα από έναν ενιαίο Δημοτικό προγραμματισμό .
Το έργο αυτό , υψηλού κόστους , θα πρέπει να συμφωνηθεί και αποφασισθεί εκ των προτέρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια , Νομαρχία ,Δήμους (κλπ) γιατί ίσως στερήσει κάποια χρήματα από άλλα έργα στη Φωκίδα , και γι αυτό θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των άλλων Δημοτικών Αρχών. Διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κι αν γίνει θα είναι εξωραϊσμός του ήδη υπάρχοντος .
Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σε ότι αφορά το Λιδορίκι θα λειτουργεί όπως σήμερα με Αντιδήμαρχο Φωκίδας με όλες τις αρμοδιότητες της Δημαρχίας .
Τα πολλαπλά λειτουργικά και κοινωνικά οφέλη των δύο πόλων, Άμφισσα και Λιδορίκι της Δημαρχίας Φωκίδας ,όπως θα διαμορφωθεί , είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού , για κάθε ανιδιοτελή και καλοπροαίρετο. .
Τέλος όσον αφορά τους άλλους Δήμους, δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση στην χωροταξική , κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική τους μια και οι εκπρόσωποί τους αυτές τις κατευθύνσεις , προτάσεις και λύσεις έχουν δώσει.
.Αναρτήθηκε από ΕΥΠΑΛΙΟ στις 9:52 π.μ. clip_image001
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων η απόσχιση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, και η προσάρτηση σε αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Αυτά αποτελούν και τα βασικότερα συμπεράσματα που εξήχθησαν από το δημοτικό συμβούλιο- διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο το πρωί του περασμένου Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου με θέμα τον Καλλικράτη, χωρίς όμως να παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση, καθώς όλοι επιφυλάχθηκαν για τη δημοσιοποίηση των σχεδίων από το υπουργείο.
Εδώ η έδρα λέει ο δήμαρχος
Πρώτος εξέφρασε την άποψή του ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης, ο οποίος στην πρότασή του κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με την τοποθέτηση που είχε κάνει όταν είχε ανοίξει η συζήτηση για τον Καποδίστρια ΙΙ… κλπ....

Τελειώνοντας ..τελειωτικά , τα αποψινά μας..” Καλλικράτεια “ , κάνουμε και μια..πρόταση , σεμνά και..ταπεινά , και..μεις :

  Επειδή , σας..νοιώθουμε , ζούμε το..δράμα σας , να θέλετε να ..φύγετε , να πάτε στην..ξενητειά , για μια καλύτερη ..τύχη , και να μη ..μπορείτε , να μη σας αφήνουν , και να σας ..κρατάνε..” στανικά “ , που ‘λεγε κι’ ο Μακρυγιάννης , αιχμάλωτους , εντώ στο…Ντορίντα , ενώ η δικιά σας η..ψυχή (..μερικών απ’ τις..μερικές ..χιλιάδες ) ποθάει να..περάσει τ’ αυλάκι , έστω και..κολυμπώντας , ξαναμαζευτείτε , όσες τελικά χιλιάδες μπορείτε , ας μην είναι και..όλες , ματαξαναδιαβουλευτείτε , αποφασίστε , τι τελικά  θέλετε , και ..πείτε το και σε μας..να κανονιστούμε και μεις , γιατί , κακά τα..ψέματα , ίδιος..καϋμός και ίδια μοίρα μας ..ενώνει , δεν έχει πλοίο δεν έχει οδό , σκλάβοι και σεις , σκλάβοι και μεις στον τόπο τούτο…

   Καλό  σας  βράδυ …..Κ.-

 

ΚΙ’ Η..ΜΥΛΩΝΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ , ΜΕ ΤΟΥΣ…ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ !!!
  Δημοσιεύουμε ασχολίαστες , προς το παρόν , δημοσιεύσεις , “ Δημόσιες παρεμβάσεις –Πρωτοβουλίες , πολιτών Δημοτών του Δήμου Ευπαλίου Φωκίδας , που  , επιφυλασσόμενοι , και να ..σχολιάσουμε , αλλά και να..επισημάνουμε , τα όσα ο …” κοινός νους “ εύκολα…καταλαβαίνει ..

Ευχαριστούμε , δε , τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Αμυγδαλιωτών “ Ο Κουτσουρός “, Αλέκο Παπανδρέου , που είχε την καλοσύνη να μας τα στείλει .

Ευπάλιο, Ιανουάριος 2010
Δημόσια παρέμβαση – Πρωτοβουλία πολιτών/δημοτών του Δήμου Ευπαλίου Φωκίδας,
για την Περιφερειακή Διοικητική ένταξη του Δήμου


Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της δημόσιας διαβούλευσης για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας - πρόγραμμα «Καλλικράτης – και με διαφαινόμενη την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, ανεξάρτητα με το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας μας ως προς την αναγκαιότητα ή την κατεύθυνση της κυβερνητικής πρότασης, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να παρέμβουμε προκειμένου να διαμορφωθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση για την περιοχή μας, με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ένα βιώσιμο μέλλον της.
Θεωρούμε εξ αρχής σημαντικό να επισημάνουμε το σημείο 96 του «κειμένου δημόσιας διαβούλευσης» που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση: «96. Το Σύνταγμα (101 παρ.2) αναφέρει: «Η διοικητική διαίρεση της Χώρας διαμορφώνεται με βάση τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες». Η αναφορά στις τρεις αυτές επιμέρους ενότητες αποτελεί τον οδηγό στην εξειδίκευση των κριτηρίων και στην περιγραφή διαδικασίας αναζήτησης λύσης».
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο δεδομένο που καθημερινά επιβεβαιώνεται από την πράξη, ότι, η περιοχή της νοτιοδυτικής Δωρίδας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή της Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα εμπορίου, ανάπτυξης, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άλλα κοινωνικά θέματα. Η πολύπλευρη αυτή σχέση έχει ιδιαίτερα ενταθεί μετά τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, αφού η Πάτρα απέχει μόλις μισή ώρα (20-25 χλμ) με ευνοϊκές συγκοινωνιακές συνθήκες, έναντι των τριών ωρών (περίπου 200 χλμ κακού οδικού δικτύου με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο) που απέχει η Λαμία, χωρίς ουσιαστική και λειτουργική συγκοινωνιακή σύνδεση.
Δεδομένο αποτελεί επίσης ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ζουν και δραστηριοποιούνται αρκετές χιλιάδες πολίτες/δημότες του Δήμου Ευπαλίου, σχεδόν όσος και ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου. Δηλαδή, υπάρχει καθημερινή αμφίδρομη κοινωνικο-οικονομική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο περιοχές κάτι που ουδόλως συμβαίνει με αυτή της Λαμίας.
Είναι επομένως απολύτως λογικό αλλά και επιβεβλημένο από τις επιταγές του Συντάγματος, η περιοχή αυτή να ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια από την οποία επηρεάζεται, δηλαδή αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Θα είναι εντελώς παράλογο αλλά και σε βάρος του συμφέροντος και του βιώσιμου μέλλοντος της περιοχής, να ενταχθεί στους σχεδιασμούς άλλης διοικητικής περιφέρειας (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και όχι σε αυτήν που οι γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν.
Με βάση τα παραπάνω, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, πολίτες - δημότες του Δήμου Ευπαλίου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρότασή μας αυτή, από δε τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Δήμο Ευπαλίου, ΤΕΔΚ Φωκίδας και ΚΕΔΚΕ - και τα πολιτικά κόμματα να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας αυτή.

Οι υπογράφοντες

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Από τον Περικλή Ν.Λουκόπουλο, Δημοσιογράφο
Ο ‘Καλλικράτης’ είναι μια σοβαρή μεταρρύθμιση για την κοινωνία μας και την ανάπτυξη του τόπου.
Σίγουρα θα σφραγίσει την πορεία της χώρας στα διοικητικά και αποκεντρωτικά θέματα για τις επόμενες δεκαετίες
Οι αρχές και η φιλοσοφία του έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση.
Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί και η χωροταξική του διάρθρωση είναι το ζητούμενο
και γι αυτό πριν γίνει Νόμος του Κράτους , γίνονται σειρά συζητήσεων , τοποθετήσεων και προτάσεων από αρμόδιους φορείς , φυσικά πρόσωπα ,
πολιτικούς , και εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Στη Φωκίδα έγιναν και γίνονται πολλές συζητήσεις . Ακουστηκαν και ακούγονται διάφορες προτάσεις και θέσεις και κύρια από τους πολίτες που ασχολούνται με τα
αυτοδιοικητικα .Πολλές από τις προτάσεις αυτές έχουν υιοθετηθεί από πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων των σημερινών 12 Δήμων της Φωκίδας. Επίσης υπάρχει πρόταση εδώ και αρκετό καιρό από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,ενώ είναι εκπεφρασμένη θέση και βούληση της κυβέρνησης για μη αλλαγή των σημερινών ορίων σε Νομαρχίες και Περιφέρειες.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΜΗ
Μελετώντας διεξοδικά όλες αυτές τις εισηγήσεις και προτάσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια βιώσιμη συνισταμένη λύση, που να δίνει προοπτική , ανάπτυξη ,και σωστή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών στη Φωκίδα, όπως αυτές έχουν σήμερα δομηθεί και διαμορφωθεί από την ίδια τη ζωή, χωρίς αναχρονιστικές παραπομπές, ξεπερασμένες διοικητικές αναφορές και μικροτοπικιστικές ιδιοτέλειες, κάνω πρόταση που πιστεύω θα έχει την συντριπτική αποδοχή των πολιτών και φορέων της Φωκίδας, αφού ουσιαστικά ,όπως προανέφερα, είναι η συνισταμένη των δικών τους προτάσεων. Επίσης και οι πληθυσμοί των νέων Δήμων διαμορφώνονται σε μια ισόρροπη κατανομή.
1.ΔΗΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ( 13.279 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΑΜΦΙΣΣΑ
Συνένωση των Δήμων Άμφισσας και Λιδορικίου
2. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (13.289 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΙΤΕΑ
Συνένωση Δήμων Ιτέας , Δελφών, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας
3.ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ (6.257 κάτοικοι) ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΓΡΑΒΙΑ
Συνένωση Δήμων Καλιέων, Γραβιάς. Παρνασσού
4. ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΕΩΝ (10.294 κάτοικοι)
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΕΥΠΑΛΙΟ
Συνένωση Δήμων Ευπαλίου , Τολοφώνας , Βαρδουσίων
ΛΥΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Η πρόταση αυτή γίνεται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργούνται και αντιδράσεις μεταξύ των ήδη υφιστάμενων Δήμων στη Φωκίδα, στη διαδικασία υλοποίησης του ¨Καλλικράτη¨.
Έχουν μελετηθεί περίπου 80 εισηγήσεις – προτάσεις που έγιναν μέχρι τώρα ,πολλές μάλιστα έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω συνεντεύξεων σε τοπικές εφημερίδες, από Δημάρχους , Αντιδημάρχους , Δημοτικούς Συμβούλους , Νομαρχιακούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων , κομματικά στελέχη κ.ά.
Είναι λύση ρεαλιστική και αναπτυξιακή αφού προέρχεται ουσιαστικά από τον ίδιο τον πολίτη της Φωκίδας , τον παραγωγικό ιστό , την ίδια την κοινωνία.
Είναι λύση ουσιαστικά που καταξιώνει την καθημερινότητα και την λειτουργία των τοπικών κοινωνιών , όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες , και δεν έρχεται ¨καπέλλο¨ από τα πάνω προς τα κάτω για να εξυπηρετήσει κάθε λογής
μικροσυμφέροντα , τοπικιστικά και παραγοντίστικα ,ούτε παμπάλαιες διοικητικές
διαιρέσεις που δεν υφίστανται με οποιονδήποτε τρόπο ,εδώ και δεκαετίες.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ
Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Απαραίτητο στοιχείο , εκτός άλλων , είναι η άμεση δημιουργία του οδικού άξονα
Άμφισσας – Λιδορικίου σε επίπεδο εθνικής οδού , όπου θα δώσει ουσιαστική
τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη :
-στο χειμαζόμενο σήμερα Δήμο Λιδορικίου
-στην παραλίμνια ζώνη και την ίδια τη λίμνη
-στους ορεινούς όγκους της περιοχής
-σε σημαντικά χωριά πάνω στον άξονα ,όπως Αγία Ευθυμία , Βουνιχώρα, Μαλανδρίνο , Αμυγδαλιά και Πεντάπολη .
Θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μεταξύ Άμφισσας , Λιδορικίου και των 5 αυτών χωριών ένας ενιαίος κοινωνικός , εμπορικός ,τουριστικός , πολιτισμικός άξονας-ιστός ανάπτυξης, με σημαντική εξέλιξη και προοπτική μέσα από έναν ενιαίο Δημοτικό προγραμματισμό .
Το έργο αυτό , υψηλού κόστους , θα πρέπει να συμφωνηθεί και αποφασισθεί εκ των προτέρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια , Νομαρχία ,Δήμους (κλπ) γιατί ίσως στερήσει κάποια χρήματα από άλλα έργα στη Φωκίδα , και γι αυτό θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των άλλων Δημοτικών Αρχών. Διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κι αν γίνει θα είναι εξωραϊσμός του ήδη υπάρχοντος .
Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σε ότι αφορά το Λιδορίκι θα λειτουργεί όπως σήμερα με Αντιδήμαρχο Φωκίδας με όλες τις αρμοδιότητες της Δημαρχίας .
Τα πολλαπλά λειτουργικά και κοινωνικά οφέλη των δύο πόλων, Άμφισσα και Λιδορίκι της Δημαρχίας Φωκίδας ,όπως θα διαμορφωθεί , είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού , για κάθε ανιδιοτελή και καλοπροαίρετο. .
Τέλος όσον αφορά τους άλλους Δήμους, δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση στην χωροταξική , κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική τους μια και οι εκπρόσωποί τους αυτές τις κατευθύνσεις , προτάσεις και λύσεις έχουν δώσει.
.Αναρτήθηκε από ΕΥΠΑΛΙΟ στις 9:52 π.μ. clip_image001
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων η απόσχιση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, και η προσάρτηση σε αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Αυτά αποτελούν και τα βασικότερα συμπεράσματα που εξήχθησαν από το δημοτικό συμβούλιο- διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο το πρωί του περασμένου Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου με θέμα τον Καλλικράτη, χωρίς όμως να παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση, καθώς όλοι επιφυλάχθηκαν για τη δημοσιοποίηση των σχεδίων από το υπουργείο.
Εδώ η έδρα λέει ο δήμαρχος
Πρώτος εξέφρασε την άποψή του ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης, ο οποίος στην πρότασή του κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με την τοποθέτηση που είχε κάνει όταν είχε ανοίξει η συζήτηση για τον Καποδίστρια ΙΙ… κλπ....

Καλό σας  απόγευμα ……Κ.-

Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 14:40 2 σχόλια

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

oxi

        Σ  Τ  Η  Ν               Κ  Α  Τ  Α  Ρ  Γ  Η  Σ  Η

Τ  Ο  Υ         Δ  Η  Μ  Ο  Υ         Μ  Α  Σ

IMG0007

Καλημέρα  αδέρφια Λιδορικιώτες..

Καλημέρα Ελλάδα , καλημέρα  στους χθεσινούς μας επισκέπτες από : Athens , Thessaloniki , Patrai , Mesa , Larisa , Kozani , Nicosia , Norman , Frederiksberg , Chalandri , Huntley , Iraklion , Sparti , Ioannina , Edhessa , Johvi , Zurich , Grenoble , Oak Brook , Belgrade , Amfissa , Grevena , Villa Park , Nea Ionia , Xanthi , Komotini , Mokena , Kallithea , Alsip , Paris , Chicago Ridge , καλημέρα στους ξενητεμένους μας και σ’ όλους τους φίλους μας που εξακολουθούν να σκέφτονται Ελληνολιδορικιώτικα .

        ΠΕΜΠΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ  29  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2010

    119η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ -  17η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

     Ιάσωνος και  Σωσιπάτρου αποστόλων

  Ανατολή  ηλίου   06:31’…

Γλυκοχάραμα 1

Δύση  ηλίου..  20:13’…

IMG0019

  Το ‘καναν και πάλι το..” θαύμα “ τους , οι ..μαθητευόμενοι  μάγοι !!! Κατάφεραν και..” πετάλωσαν “ τον…ψύλλο !!

   Ποιό..” Σάμαινα “ και ποιός..” Τιτανικός “ , εδώ το καράβι ..βυθίζεται..αύτανδρο , κι’αυτοί..δυναμιτίζουν τα…αμπάρια !! Τι να πει  κανείς…

   Το μόνο που δεν περιμέναμε ν’ ακούσουμε , ήταν αυτή η..” Καλλικράτειος “..πρόταση , έδρα του Δήμου Δωρίδος το…” Ευπάλιο “..γιατί βρε σύντροφοι , δεν ανοίγατε ένα χάρτη ; Να πάρετε μια..εικόνα της Δωρίδας ;

   Πάλι καλά , θα μου πείτε , που δεν έβαλαν την έδρα του Δήμου Δωρίδας στην….Κλεπά , ..ξέρετε , πάνω στα Κραββαρτοχώρια ..πάλι καλά..

   Που να το ‘ξερε , ο έρμος ο Καλλικράτης , πως θα τον “ χρησιμοποιούσαν “ σαν..πολιορκητική μηχανή , το μελέτησαν καλά ..καλά το ..θέμα , και τη βρήκαν τη..λύση , το ξέρετε εκείνο που λέει ο σοφός μας λαός : Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις ένα..βιασμό , τι κάνεις ; Χαλαρώνεις κι’ απολαμβάνεις , ε..έτσι και εδώ , δεν μπορείς να..” αλώσεις “ ένα ..Δήμο ; Ε..τότε , απλά..απλά , τον…” εξαφανίζεις “…

   Δεν ξέρουμε , το σκεπτικό αυτής της απόφασης , αλλά όποιο κι’ αν είναι , δεν αντέχει , φυσικά , σε..κριτική και..συζήτηση , φέρνει..φουρτούνες και..μποφόρια , στην , ήδη , ταραγμένη , από πολλά και διάφορα , ατμόσφαιρα του τόπου μας , και ως γνωστόν : Οι..σπέρνοντες..ανέμους , θερίζουν…ΘΥΕΛΛΕΣ  !!! Ας το ‘χουν υπόψη τους οι..σύντροφοι …

   Καλή  σας  μέρα αδέρφια , και…” εστέ..έτοιμοι “ , γιατί προβλέπεται..μακρύς ο δρόμος…

       Απ’ την…” Ιστορική “ ..έδρα του Δήμου Λιδορικίου !!!

                               Με..αγάπη  …..Κ.-

 

στας Καψάλης στις 22:43 0 σχόλια

ΩΔΥΝΕΝ ..ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΝ ΚΑΙ..ΕΤΕΚΕΝ.. “ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΝ “ !!!!

Ε..καλά , οι άνθρωποι δεν…παίζονται , και χρυσό να πιάσουν …..τά γίνεται , σκέφτηκαν , αυτο..διαβουλεύτηκαν κι’ αποφάσισαν : “ Δήμος  Δωρίδος “ με (..παρα  φύσιν )..έδρα , άκουσον..άκουσον , το Ευπάλιο !!!

   Το  τρωκτικό , δημοσίευσε , την “ απόφαση “ , που πάρθηκε μετά από…” διαβούλευση “ με τους..κοινωνικούς εταίρους ( ποιοί ..είναι αυτοί ;) , που ..” λύνει “ τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας , ένα πράγμα μόνο , δεν μάθαμε , ποιός ..εξήγγειλε το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο , φαντάζεστε να το έκανε ο κ. Πεταλωτής ; Με το..σπιρτόζο βλέμμα και το…εκφραστικό του ύφος ; ΜΕΓΑΛΕΙΟΝΝΝΝ  !!! Και μεις οι ..έρμοι , αναρωτιόμαστε , γιατί..πάμε κατά..διαόλου ….χωριό που φαίνεται..θέλει..κολαούζο ; Φυσικά  και..όχι..

   Η..εκδίκηση , λέει μια σοφή λαϊκιά παροιμία , είναι πιάτο , που..΄σερβίρεται..κρύο…

   Ασχετο..σχετικότατον , αλλά…καλόοοοοο (!!! ) μη μου..πείτε..

   Σκέφτεστε , αδέρφια , τους..Σ’κιώτες και τους ..Κονιακίτες , και τους Λιδορικιώτες , βεβαίως..βεβαίως , να πηγαίνουν για τις..ανάγκες τους στο..Ευπάλιο ;

   Ο  Καλλικράτης αγαπημένοι μας φίλοι , ήταν..’ “ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ “ , και μέγας δημιουργός , και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα “ εκτρώματα “ , των..συντρόφων , που αν θέλουν το..όνομα , να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει με τα…έργα , καλύτερα να τον πούνε…ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ..

    Για την ..ιστορία , και για ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν τι είναι και που..βρίσκεται το Ευπάλιο , απλά αναφέρουμε , πως είναι, σχεδόν , προάστειο της…Ναυπάκτου , κοντολογίς , είναι ακριβώς  στο..ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ…ΔΩΡΙΔΑΣ  !! ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ..ΑΠΛΑΑΑ..

  Αλήθεια !! Οι ( πάντα..απόντες ..) “ πατριώτες “ των ..Λιδορικιώτικων..Συλλόγων και Οργανώσεων , έχουν μήπως κάτι να..πουν ; Απορούμε πως δεν το είχαν…” προβλέψει “…όταν σχεδίαζαν το..” λύσιμο “ των προβλημάτων μας..

   Δεν γνωρίζουμε , με ποιό σκεπτικό , οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση , όπως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , τι ακριβώς , έχουν στο ..πίσω μέρος του μυαλού τους οι..λεβέντες μας , γιατί πολλά..λέγονται , αλλά οι Λιδορικιώτες , έχουν την ευκαιρία και τον τρόπο , να..κόψουν και τις..ορέξεις , αλλά και τον βήχα τους..

   Καλό  σας  βράδυ ….Κ.-

 

 

 

22:48 0 σχόλια

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΣ ( ΑΝΕΜΟ ) ..ΜΥΛΟΣ !!

ΥΠΟ  ΤΗΝ …ΑΚΑΚΙΑΝ …ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..

Bαθειά , μπάντα , ανακοίνωση 15-9-09 001

Αφήσαμε , αγαπημένοι μας φίλοι , τελευταίο το..” σοβαρότερο “ θέμα , που κουβεντιάστηκε το μεσημεράκι , στη Βαθιά , απ’ την όμορφη , όπως είπαμε , παρέα , Δημ . Παναγιωτόπουλος , Μαλανδρίνο , Αριστ. Κολοβός , γαμπρός του χωριού μας , από Αρτοτίνα , Γιώργος Φωτόπουλος , Λιδορίκι , Νίκος Πέτρου και Μπάμπης Πέτρου , Λιδορίκι , και η ταπεινότης μας , όπως καταλάβατε , το θέμα μας ήταν ο , προ των..πυλών  “ Καλλικράτης “ , και φυσικά έγινε μιά άκρως ..Ελληνική συζήτηση , και ακούστηκαν πολλές και διάφορες απόψεις..

  Θα πρέπει να διευκρινίσουμε , για όσους ίσως δεν γνωρίζουν , πως απ’ τη συντροφιά μας , ο Νικ. Πέτρου , είναι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας , και ο Μπάμπης Πέτρου , σύμβουλος του τοπικού συμβουλίου Λιδορικίου , και είναι αδέρφια .

   Η συζήτησή μας , κράτησε πολλή ώρα , όλοι , λίγο – πολύ , εκφράσανε τις απόψεις τους  και βέβαια , μάθαμε και τις επίσημες προτάσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων , σχετικά , με τον αριθμό των Φωκικών Δήμων , θέμα που μας ..καίει όλους ιδιαίτερα..

   Βέβαια , έν γνώσει των όσων , και πολλών ..μάλιστα , έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό , από Κομματικά , αλλά και αυτοδιοικητικά στελέχη του Νομού μας , μάλλον μπερδευτήκαμε , παρά πήραμε ..ξεκάθαρη εικόνα . Και είναι , βέβαιο , πως ακόμα πιό μπερδεμένοι , θα είναι οι Δωριείς , αφού , υπάρχουν ΄πολλές εκδοχές και προτάσεις , στο μοίρασμα , της αυτοδιοικητικής ..πίτας του Νομού μας .

  Δεν έχουμε όμως ακούσει , τις επίσημες εκτιμήσεις και απόψεις των Κομμάτων , της Βουλευτού , των πολιτευτών και των κομματικών στελεχών του Νομού μας , και δεν σας κρύβουμε , πως περιμέναμε και ..εξακολουθούμε να περιμένουμε , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ..ΑΠΟΨΕΙΣ , γιατί , μέχρι σήμερα , κανένας απολύτως , δεν έκανε μια προσπάθεια , έτσω , ενημέρωσης των πολιτών , του Δωρικού λαού δηλαδή , αν και πιστεύουμε πως ούτε και στην Παρνασσίδα έγινε κάτι τέτοιο .

   Κοντολογίς , αυτές οι..περίφημες “ διαβουλεύσεις “ , που ακούμε πως έγιναν , γίνονται και θα..γίνονται , ποιός ξέρει για πόσο καιρό ακόμα , δεν έγινα με τους πολίτες , στους βοποίους αφορά το θέμα , αλλά έγιναν και γίνονται αποκλειστικά , από..” κομματικά “ και..” αυτοδιοικητικά “ στελέχη , που..κόπτονται για τη μια ή την άλλη ..λύση , ανάλογα με το πως ..βολεύει το ..κόμμα τους , αλλά και τους ίδιους ..

   Έχουμε ακούσει , για δυο , τρεις και ..τέσσερις Δήμους , έχουμε ακούσει για..αποχωρήσεις απ’ τη Δωρίδα και..επιθυμίες προσχώρησης , κάποιων Δωρικών Δήμων , στη..Ναυπακτία , και ένα σωρό άλλες , πιθανές και απίθανες εκδοχές , μέχρι που ακούσαμε και το..απίθανο σενάριο , όλη η Δωρίδα , να είναι ένας Δήμος , με έδρα το…Ευπάλιο , το Ευπάλιο , που είναι δίπλα στη…Ναύπακτο , στο έσχατο σημείο δηλαδή της Δωρίδας , προς την Αιτωλοακαρνανία , έλεος  !!! Και όλα αυτά , ερήμην ημών των…υπηκόων της Δωρίδας , τι να πει κανείς…

   Ηθικόν (;) ..δίδαγμα , μετά τα όσα ζήσαμε και ..ζούμε , με τον τρόπο που λειτουργούν οι Δήμοι μας , και τα γράφουν κάθε χρόνο , στις εκθέσεις τους οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης , καταλαβαίνετε αδέρφια , τι έχουν ν’ακούσουν τ’ αυτάκια μας και να..ιδούνε τα ..έρμα τα ματάκια μας ..

   Βέβαια , μη ξεγελιούνται κάποιοι , μερικοί..μερικοί , πως στις εκλογές που έρχονται , πως τα πράγματα θα είναι όπως ..πριν , όπως..παλιά , θα ..πέσουν πολύ έξω , γιατί αν και τώρα , με το ..περιρρέον…χάλιον , οικονομικόν , κοινωνικόν , ηθικόν , και δεν..συμμαζεύεται  ( κδσ ) δεν βάλουμε μυαλό , δεν..στείλουμε από κει που ήρθαν , κάποιους , επαγγελματίες  “ αυτοδιοικητικούς “ διαγράφοντάς τους , οριστικά και..αμετάκλητα , απ’ τα..αυτοδιοικητικά..μητρώα , τότε ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ…ΤΥΧΗΣ  ΜΑΣ ..

    Και κάτι , που θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ  ΠΑΝΤΙ  ΜΕΣΩ  ΚΑΙ  ΤΡΟΠΩ : Να μη υποδείξουν , κοινώς να μη ..δώσουν ΧΡΙΣΜΑ ΣΕ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ , αρκετά μας έχουν ταλαιπωρήσει , νισάφι….

                         Καλό  σας  ξημέρωμα …..Κ.-

25-3-2010

Κανένας , δεν γνωρίζει , τι πρόκειται να γίνει στη Δωρίδα , αλλά και τη Φωκίδα γενικότερα , με τον Καλλικράτη , ξενητεμένε χωριανέ , Β.Π , κι’ όταν λέμε ,,κανένας , εννοούμε ..κανένας ..Ούτε κάποια ενημέρωση , σχετική , έχει γίνει στον κόσμο , που θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι στην ενημέρωση , βέβαια , όλα γίνονται..εν κρυπτώ , και..εν τάχει , οπότε το πιθανότερο , είναι πως θα βρεθούμε , ως..συνήθως , προ..τετελεσμένων..γεγονότων..

*

 

 

EΝΑ “ΕΠΙΚΑΙΡΟ” ΜΗΝΥΜΑ…”ΤΡΙΑΝΤΑ ..ΧΡΟΝΩΝ “…

Παρακολουθώντας , αγαπημένοι μας φίλοι , τις..Καλλικρατικές ..εξελίξεις , ή μάλλον ..μαντεύοντά τες , γιατί κανένας μας , δυστυχώς , δεν ξέρει τίποτα για το θέμα αυτό , για το οποίο , ως..συνήθως , ενεργούνται , ..συγγνώμη , ενεργούν , ήθελα να πώ , οι ..διάφοροι..κομματοπαρατρεχάμενοι και..κομματοβολεμένοι , για το..καλό μας , πάντα , και διαβάζοντας και..μαθαίνοντας τα..διάφορα Δωρικά..χαμπέρια , που ΄δεν έχουν ούτε …αρχή ούτε..τέλος , να..κλαις και να γελάς μαζί , δηλαδή , έπεσα πάνω σε ένα γράμμα , ενός κοντοπατριώτη μας , Πλεσσιώτη , ξενητεμένου στην Αυστραλία , που..προφητικά είπε , εδώ και..τριάντα , περίπου χρόνια , κάποια..πράγματα , σχετικά με το..μέλλον της Επαρχίας μας ..

Μιας ..ταλαίπωρης Επαρχίας , που έχει γίνει , από χρόνια τώρα , ..κεμπάπ , απ’ το ..καλαμοκαβαλίκεμα , κάποιων , που ήθελαν να..ηγηθούν , καλά και..ντε , έστω κι’αν ξεθεμέλιωναν τα ..πάντα .

Έτσι , λοιπόν , “..φάγαμε “ στη..μούρη , κατά ..καιρούς ..Ομοσπονδίες , Συνομοσπονδίες και..Συμπολιτείες ..Δωρικές , που οδήγησαν , που ; Στο..πουθενά ..και τώρα ; Τώρα τι..γίνεται ;

Άλλοι τραβάν για… Κράβαρα

κι’ άλλοι για…Ναυπακτία ,

και για τη…Δωριδούλα μας ,

κανείς δεν δίνει…μία …

Βέβαια , δεν θα προσπαθήσουμε να..αιτιολογήσουμε τα..τερτίπια των κοντοχωριανών μας , αυτά τα..ανέδειξε ο χρόνος , και κατάκαλα , μάλιστα , μα θα σταθούμε στα ..τωρινά , αφού , όπως δηλώνουν δεν ..επιθυμούν να είναι στη..Δωρίδα , γιατί μη μας πουν πως θέλουν μεν , να υπαχθούν σε..Κραβαρίτικους Δήμους , αλλά να είναι και..Δωριείς , γιατί..θα αποτρελαθούμε , αφού λοιπόν θέλουν δικό τους..γκουνβέρνο , ας κάνουν ένα Δήμο , όλη η Β.Δ Δωρίδα , έτσι κι’ αλλοιώς έχουν…ξεκοπεί , και να λυθεί το..πρόβλημά τους , αλλά φαίνεται , πως το πρόβλημα είναι ..άλλο , ποιός θα κάτσει..στην Δημαρχο…καρέκλα , γι’ αυτό γίνεται ο…καβγάς , περί δια το…πάπλωμα …

Πάντως , χωρίς να είμαστε και..ειδικοί..επί των..αυτοδιοικητικών θεμάτων , θέλουμε όμως να πιστεύουμε , πως δεν ..πολυ..κέρδισαν με το να..αποσχιστούν απ’ τη..μαμά Δωρίδα , μάλλον το..αντίστροφο συνέβη , εκτός βέβαια , αν το ζητούμενο ήταν , μόνο και μόνο , κάποιοι να το..παίζουν Δημαρχαίοι ..

Τέλος πάντων , είδαμε και τα δικά τους τα..χαίρια , και τώρα ας δούμε τι έγραφε ο φίλος μας ο Πλεσσιώτης στην επιστολή του , που δημοσιεύτηκε στο “ Λιδωρίκι “ τον Απρίλιο 1984 , αρ.φυλ.29 .

IMG

Αυτά τα ολίγα , με μιά και μόνη..υπενθύμιση , προς πάντες τους..κομματο..αυτοδιοικητικο..ονειρευομένους.. : καλή η..κομματική..προώθηση , σύντροφοι , και το,,κομματοβόλεμα , αλλά καμιά φορά…σώνονται τα..ρημάδια , και τότε….τι γίνεται ;

Να περνάτε καλά…..Κ.-

 

  ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΗΜΕΡΑ  7  ΜΑΡΤΙΟΥ  2010

   66η  ΜΕΡΑ  -  9η  ΕΒΔΟΝΑΔΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ

      Γ’ Νηστειών , Σταυροπροσκυνήσεως

Χ'άραμα

                   Ανατολή  ηλίου    06:48’

Δύση

                           Δύση     18:24’

    Μπήκαμε στην τελική ευθεία , αδέρφια , για τη Λαμπρή , και φυσικά μπήκαμε κατάκαλα και στην..Άνοιξη , αλλά απ’ ό,τι ακούμε , απ’ την ΕΜΥ , έρχονται..μέρες ..δύσκολες , χιόνια κλπ , αυτό όμως δεν μας εμποδίζει ν’ αρχίσουμε να ..μαζεύουμε τα μπαγκάζια μας για το χωριό μας , είναι που είναι όλα μαύρα ..κι’ άραχνα , ας ζήσουμε , τουλάχιστον , τις Άγιες αυτές μέρες στην ομορφιά της Δωρικής φύσης..

DSC00180-1

   Σε εκκρεμότητα , ακόμα , το θέμα των εξορύξεων ,στο “ Κόκκινο χούμα “ ,  δεν μάθαμε , τι απόγινε με τα ασφαλιστικά μέτρα , που έκανε ο Δήμος μας στην εταιρεία , όπως επιίσης , ακόμα δεν έχει ..εκφρασθεί η άποψη των Δωριέων , και των Λιδορικιωτών φυσικά , για τον…Καλλικράτη ..επτασφράγιστο μυστικό κρατιέται …και να μη ξεχνάμε , πως σε μερικούς μήνες , έχουμε Δημοτικές εκλογές , και θα πρέπει , οι Λιδορικιώτες τουλάχιστον , να έχουμε μια ..εικόνα του τοπίου , γιατί , κάποτε , επι..τέλους !! , θα πρέπει να σκεφτούμε , πέρα απ’ τα..συγγενολοϊκο..κομματικά , το μέλλον και το συμφέρον του χωριού μας …

   Εκείνο όμως που θα πρέπει να..ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ , απ’ όλα τα κόμματα , είναι να μη δοθεί..ΧΡΙΣΜΑ , σε υποψηφίους , και να κατέβει ένα ψηφοδέλτιο , με ανθρώπους , που μένουν στο χωριό μας και μπορούν και, φυσικά , θέλουν να..προσφέρουν , κάτι που μέχρι τώρα δεν το ‘χουμε δει..άμποτε να το δούμε …

No comments: