14.5.10

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ , ΕΙΝΑΙ " ΜΙΑ ΚΑΙ...ΜΟΝΑΔΙΚΗ " ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ !!!

 

IMG0007

 

    Στις 25  Αυγούστου 1992 , με το υπ' αριθ.265 Προεδρικό Διάταγμα , το ηρωϊκό Λιδορίκι έγινε  Δήμος ! Επι τέλους !!

IMG

     Ο αξέχαστος Λιδορικιώτης Γιώργος Καψάλης , που είχε  " παλέψει " σκληρά , για το σκοπό αυτό , έβγαλε ένα.." πανηγυρικό " δελτάριο , ΜΕ ΔΙΚΆ ΤΟΥ..ΕΞΟΔΑ , να τα λέμε κι' αυτά , και χωρίς..επιδοτήσεις και..επιχορηγήσεις , και το μοίρασε στους Λιδορικιώτες και όχι μόνον...

   Ιστορική η στιγμή αυτή αδέρφια , η λαχτάρα των Λιδορικιωτών ..έγινε πραγματικότητα , στο δελτάριο αυτό , περιέχονται τα κυριότερα ιστορικά στοιχεία του χωριού μας , που πάλι ο ίδιος , με κόπους.. χρόνων και..δαπάνες , δικές του , έφερε στην επιφάνεια , κάνοντάς τες , κτήμα των Λιδορικιωτών . Ποιός , απ' τους..σινάμενους..κουνάμενους , γνώριζαν για την επισκοπή Λιδορικίου ; Κανένας μας δεν γνώριζε , και φυσικά οι..σημερινοί  " ανασκαφείς " , της στοάς των.." εγγραμμάτων " , που το μόνο που κατάφεραν με κάποιες ..ενέργειές τους ήταν απλά να..γελοιοποιηθούν ...

   Σήμερα λοιπόν , θα δημοσιεύσουμε τα ιστορικά αυτά κομμάτια - στοιχεία , έτσι , για να διαβάσουν κάποιοι , και δικοί μας , αλλά και της ..παραλιακής Δωρίδας , που θέλουν σαν .." πανωπροίκι " το Δήμο μας , και αύριο θα δημοσιεύσουμε και τα αντίστοιχα στοιχεία , αν..υπάρχουν και όποια ..υπάρχουν , και για την .." επίδοξη " , την..." παρα..φύση " έδρα , του Δήμου Δωρίδος .

    Τα διαβάζετε , τα ..συγκρίνετε  και ..φυσικά...γελάτε αβίαστα και...ξεκαρδιστικά...

IMG_0001

IMG_0002

 

IMG_0003IMG_0004

 

IMG_0005

 

 

IMG_0007

 

IMG_0004

  IMG_0008

 

IMG_0009

IMG

IMG_0001

IMG_0002

IMG_0003 

 

Για την..ιστορία , σας δίνουμε την περιγραφή του Σουλέ , έτσι λεγόταν το Ευπάλιο στα 1851 , απ' το βιβλίο του Γιώργου Καψάλη  " Η Δωρίδα  στα 1851 ". Περισσότερα  αύριο .

 

Ο ΣΟΥΛΕΣ

 

Ο Σουλές είναι μικρό χωριό , δίπλα σ’ ένα ποτάμι , στο οποίο υπάρχουν δυό μύλοι που εξυπηρετούν τα γύρω . Κοντά ξαπλώνονται τα ερείπια του Μοναστηριού τ’ Αι Γιάννη , που λένε πως ανήκουν στην παλιά πόλη Ευπάλιο .

 

         Καλό σας  βράδυ ......Κ.-

No comments: