14.7.11

ΤΑ ΕΝ..ΔΗΜΩ..

Δίνει τα σκουπίδια σε ιδιώτες ο Καπετζώνης

Αναρτήθηκε από iteanet

Τα μικρο-Δωρικά ... του Δωριάδη !

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Μέχρι 25 Ιουλίου δόθηκε παράταση για υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Δωρίδας, όσων θέλουν να προσληφθούν με 8μηνη σύμβαση για διάφορες ειδικότητες γύρω από το θέμα καθαριότητας. Θα προσληφθούν συνολικά 28 άτομα και λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό υπάρχουν σε προηγούμενο ρεπορτάζ του DORIDA NEWS. Πληροφορίες από τις Υπηρεσίες του Δήμου αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αιτήσεις πάνω από 300 άτομα.
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
Άλλο ένα βήμα έγινε από τον Δήμο Δωρίδας για την ...
αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της συγκομιδής των σκουπιδιών. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα δοθούν με διαγωνισμό σε ιδιώτες η συγκομιδή για ένα μεγάλο μέρος του Δήμου. Ειδικότερα ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο, θα συγκεντρώνει τα σκουπίδια από την περιφέρεια του πρώην Δήμου Ευπαλίου καθώς και από τα χωριά Γλυφάδα, Τριζόνια, Σπηλιά , Χάνια , Ελαία και θα τα εναποθέτει στη χωματερή της Βλαχομάνδρας , στο χώρο που έχει συμφωνήσει με τον Δήμο Ναυπάκτου. Τα σκουπίδια από τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου θα τα συγκεντρώνουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου όπως γινόταν μέχρι τώρα.

(Σημείωση Ιτεανετ)

Η δική μας άποψη βέβαια είναι διαφορετική μιας και αν ο ιδιώτης τα κάνει καλύτερα με τα ίδια χρήματα αυτό σημαίνει οτι δεν είναι άξιος ο Δημοτικός Άρχοντας.

Αυτό που θα συμβεί στην πραγματικότητα θα είναι ότι οι υπηρεσίες να γίνουν χειρότερες και ο λογαριασμός μεγαλύτερος..

Αν είναι να τα δώσουμε όλα στους ιδιώτες δεν χρειάζόμαστε Δημάρχους σε ρόλους μεσάζοντα να κάνουν διαγωνισμούς για το ποιός θα πάρει τις δουλειές. Χρειαζόμαστε Δημάρχους που να οργανώνουν οι ίδιοι την δουλειά του Δήμου και να φροντίζουν για τα οικονομικά του.

( ΔΕΥΤΕΡΟ..ΣΗΜΕΙΩΣΗ  " ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ " )

   Συμφωνώντας απόλυτα με το σχόλιο των΄αγαπητών φίλων του  " ΙΤΕΑΝΕΤ " , θα  θέλαμε και μείς απ' την πλευρά μας να σχολιάσουμε κάποια  πράγματα .

   Πρώτα - πρώτα , αν δεν κάνουμε  λάθος , και σήμερα τα σκουπίδια σε ιδιώτη εργολάβο είναι δοσμένα , και μάλιστα  με.." διαγωνισμό " , κάτι που θα γίνει βέβαια και στην καινούργια " κατάσταση " , πιστεύουμε .

   Ο Δήμος μας λοιπόν θα διαθέτει το απορριματοφόρο και φυσικά και κάποιους εργάτες , αφού προσλαμβάνεται ( αν δεν κάνουμε  λάθος ) ένας σημαντικός αριθμός εργατών " καθαριότητας " όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε και εδώ...με το λίγο μυαλό που διαθέτουμε .." κολλάμε " αγαπημένοι μου φίλοι , γιατί αν το αυτοκίνητο είναι δικό μας , οι εργάτες το ίδιο , ο " ιδιώτης εργολάβος " τελικά τι θα..προσφέρει ; ή ..μάλλον για ποιό λόγο θα ..πληρώνεται ;

   Το θέμα της καθαριότητας είναι πρωταρχικής σημασίας , και θα πρέπει να μπει σε σωστή...τροχιά , γιατί , χωρίς να γνωρίζουμε την επικρατούσα εις την..κάτω Δωρίδα κατάσταση , έχουμε μόνο να πούμε πως μια απ' τις αιτίες που η επισκεψιμότητα στο Λιδορίκι έχει πέσει..." κάθετα " είναι και η καθαριότητα . Έχουμε φωτογραφίες .." φρίκης " από καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα , και φυσικά απ' το .." κατά..κεντρο " του χωριού , δεν θα θέλαμε όμως να τις δημοσιεύσουμε σήμερα για πολλούς και διαφόρους λόγους , πάντως από αύριο θα έχουμε καθημερινά φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ απ' την πραγματική ..πραγματικότητα και όχι την.." εικονική " που συνήθως μας  παρουσιάζουν .

   Βέβαια , με το λίγο μας μυαλό υποθέτουμε , πως πέρα απ' τον εργολάβο - ιδιώτη , θα υπάρχει και κάποια υπηρεσία στο Δήμο , που θα..παρακολουθεία τα σκουπιδο..τεκταινόμενα , και διατί να το ..κρύψωμεν ..βεβαίως , η υπηρεσία αυτή θα είναι και..επαρκώς και..αξιοκρατικώς στελεχωμένη ...

   Εμείς ..ταπεινά και σεμνά , κάνουμε και μια ΄σχετική πρόταση : Να ενταχθεί κι' αυτή η εργασία , του..σκουπιδομαζώματος δηλαδή , στα ΚΕΠ , για να μή..φορτώνονται με πολλή δουλειά οι δημοτικοί υπάλληλοι , ύστερα απ' ότι γνωρίζουμε , τα ΚΕΠ έγιναν για να.." ξαλαφρώσουν " τους Δήμους κυρίως , αλλά επειδή τώρα θα πέσει πολλή δουλειά  και στα ΚΕΠ , υπάρχει στα  σκαριά μια καινούργια  ...πατέντα που θα δώσει λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα , σας ..τρώει η περιέργεια να μάθετε τώρα , ε..λοιπόν είναι απλό ...απλούστατο , θα δημιουργηθούν , ελπίζω σύντομα , τα  ΚΕ.ΠΑ.ΚΕΠ , ( ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ..ΠΕΛΑΤΩΝ  )

    ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ    ΑΠΛΑΑΑΑΑΑ....Κ.Κ.-

No comments: