17.7.11

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ….

 

 Καλημέρα  Λιδορικιώτες ..καλή  Κυριακή

Επί ..τέλους !! Ζωντάνεψε αδέρφια το Αλωνάκι μας , η όμορφη πλατεία μας που έζησε  μεγάλες  δόξες , αλλά και μεγάλη ..παρακμή και εγκατάλειψη , “ ματα\ξαναμπήκε “ δυναμικά  στη Λιδορικιώτικη Ζωή..

΄Ένα  καινούργιο  μαγαζί , ψησταριά με όλα τα σχετικά πρόχειρα φαγητά της νεολαίας , άνοιξε πριν από λίγες μέρες δίνοντας μια άλλη εικόνα στο ερημωμένο , για πολλούς και διαφόρους λόγους , Λιδορίκι . Ιδιοκτήτης ο Τάκης Γ. Παναγιωτόπουλος , εγγονός του Κόντη , απ’ το Μαλανδρίνο και τα  “ δείγματα “ γραφής του μέχρι στιγμής είναι  άριστα , ελπίζουμε να συνεχιστούν και στο …μέλλον , εμείς πάντως του ευχόμαστε  τα καλύτερα …

ΚΑΛΕΣ  ΔΟΥΛΕΙΕΣ , ΣΕΒΑΣΜΟ  ΣΤΟΥΣ  ΠΕΛΑΤΕΣ , ΥΨΗΛΉ   ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ…ΧΑΜΗΛΕΣ    ΤΙΜΕΣ

 

    DSCN3672

 

   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΗΜΕΡΑ  17  ΙΟΥΛΙΟΥ  2011

Μαρίνης μεγαλομάρτυρος , Βερονίκης  μάρτυρος , Σπεράτου  μάρτυρος

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ  ΣΗΜΕΡΑ :  Μαρίνος  , Μαρίνα

 

DSCN3674

DSCN3673

 

 

 Η καινούργια  “ πραγματικότητα “ του Αλωνακιού , ανέδειξε περίτρανα πλέον , κάτι που από καιρό αναφέρουμε , χωρίς βέβαια , να ακούει ( ως..συνήθως ..κανείς ) το ότι το ηρώον μας , πρέπει να αλλάξει θέση γιατί “ ουσουνούπου “ θα καταντήσει σαν την προτομή του έρμου ήρωά μας του έρμου του Καραϊσκάκη , που κακώς βέβαια βρίσκεται στο Λιδορίκι , κι’ όλοι γνωρίζουμε το πως και το  γιατί , αλλά του αξίζει καλύτερη μεταχείριση απ’ το να βρίσκεται σκεπασμένος από καφάσια και άδεια κιβώτια  μπίρας ..στη  Βαθειά ..

5-4-09  Βαθειά 001

Καμαρώστε  αγαπημένοι μου  φίλοι τα …χάλια μας , τα “ όσια τοις ..κυσίν “ που λέγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι .

Πρίν λοιπόν  “ καταντήσει “ έτσι και το ηρώον μας , αλλά και ο άλλος ήρωάς  μας ο Σκαλτσοδήμος , που βρίσκεται …” εκτοπισμένος “ στον Αντώνη , ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα . ας φροντίσουν οι διάφοροι αρμοδιοϋπεύθυνοι , να διαμορφώσουν ένα κατάλληλο χώρο , προσβάσιμο , όπου να  μεταφερθούν τα όσια και τα  ιερά μας , μαζί με ένα σεμνό μνημείο θυμητάρι της μεγαλύτερης  Λιδορικιώτικης τραγωδίας του “ ολοκαυτώματος “…

    Είναι  ιερή υποχρέωση και της Δημοτικής αρχής , αλλά κυρίως της “ Εκκλησίας του  Δήμου “ του Λιδορικιού , που είμαστε όλοι οι “ Λιδορικιώτες …Λιδορικιώτες “ όσο λίγοι κι’ αν έχουμε  απομείνει .…ΦΥΛΑΚΕΣ   ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΕΣ….Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ε Ι Τ Ε Ε Ε Ε Ε Ε .

                                                           Καλή Κυριακή να περνάτε  καλά …Κ.Κ.-

No comments: