30.7.11

H MAXH TOY ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΤΗΣ 18 – 4 - 1949

 

  Πριν από καιρό , είχαμε  δημοσιεύσει όλα τα στοιχεία , από τα  εκδοθέντα  σχετικά  βιβλία , για τη  μάχη της 18 – 4 – 1949 , που είχαμε  στη διάθεσή μας και είχαμε υποσχεθεί πως θα προσπαθήσουμε  να βρούμε και το τελευταίο βιβλίο , που αναφερόταν στα τότε  συμβάντα , γραμμένο  απ’ τον κ. Λεωνίδα  Καλλιβρετάκη , ιστορικό  ερευνητή , με  τίτλο “ Ο θάνατος  ενός  ταξίαρχου “ .

   Μετά από πολλές  προσπάθειες καταφέραμε μόλις χθες να το βρούμε , οπότε θα δημοσιεύσουμε τα επίμαχα αποσπάσματα για να σχηματίσουμε όλοι μας , ολοκληρωμένη  εικόνα .

   Εκτός  όμως απ’ τις ..” έντυπες “ πληροφορίες , θα έχουμε  στη διάθεσή σας και αφηγήσεις χωριανών μας , που έζησαν τα γεγονότα , και η άποψή τους έχει σημαντική  αξία .

 

IMG_0001

IMG_0002

 

  Aπ’ τα  παρακάτω βιβλία που περιέχουν περιγραφές της μάχης του Λιδορικίου της  18-4-1949 , έχουμε  δημοσιεύσει τα επίμαχα  αποσπάσματα , οπότε  με τη δημοσίευση και των απόψεων του κ.Καλλιβρετάκη ολοκληρώνεται ο κύκλος των στοιχείων που έχουν καταγραφεί σε βιβλία και απομένουν οι αφηγήσεις των χωριανών μας που έζησαν εκείνη τη βραδιά .

 

Μάχη  Λιδορικίου 18-4-1949

IMG_0004

IMG_0002

IMG_0001

 

Τελειώνοντας , θα  έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα  της τραγικής  εκείνης νύχτας  .

Καλό σας ξημέρωμα …..Κ.Κ.-

No comments: