24.10.11

Η ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ , ΑΠ’ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ !!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία παρουσιάστηκε στα «Χρονικά των Πεζοναυτών» στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι είμαστε πολύ και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενθυμούμενοι και τη «Μάνα του Στρατιώτη» με τις Ελληνίδες να πλέκουν ρούχα για τους στρατιώτες στο μέτωπο, θα παρουσιάσουμε το αντίστοιχο παράδειγμα μιας Αμερικανίδας μητέρας.

Ο υιός της κυρίας Τέρι Ντάνιελς υπηρετεί στο Αφγανιστάν με την 101η Μεραρχία Εναέριας Κρούσης. Πριν φύγει του είχε δώσει ως χριστουγεννιάτικο δώρο μια κουβέρτα που η μία της πλευρά ήταν από ύφασμα τζιν παλαιών παντελονιών και η άλλη πλευρά από πολυεστερικό φλις.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, ως σκοπός, ήρθε αμμοθύελλα. Φορώντας τα γυαλιά ασφαλείας, τυλίχτηκε με την κουβέρτα της μητέρας του, η οποία αποδείχθηκε χρησιμότατη. Αποδείχτηκε, όμως, και επιτυχής καθώς άρεσε και στους υπόλοιπους στρατιώτες της ομάδας κι έπειτα ολόκληρης της διμοιρίας! Τελικά, μέχρι σήμερα η μητέρα του έφτιαξε 50 κουβέρτες για άλλους φίλους στρατιώτες του υιού της.

Αρκετά συχνά δέχεται φωτογραφίες τους με την κουβέρτα και ευχαριστήρια γράμματα, συμπεριλαμβανομένου και του υπολοχαγού διμοιρίτη, δείχνοντας όλοι την εκτίμησή τους για το όμορφο δώρο.

Για κάθε κουβέρτα απαιτούνται 9 παντελόνια τζιν. Από που βρίσκονται; Από ανθρώπους που ενώ παλιά σκεφτόντουσαν αρκετά πριν πετάξουν το παλιό τους παντελόνι, τώρα τα προσφέρουν στα πλαίσια ενός καλού σκοπού για τους στρατιώτες που υπηρετούν στο μέτωπο του Αφγανιστάν.

Ο υιός της μάλιστα της ζήτησε να αφήνει τις τσέπες από τα παντελόνια ραμμένες επάνω στην κουβέρτα καθώς χρησιμεύουν ως θήκη για διάφορα μικροαντικείμενα και ιδιαίτερα το ipod, που καλύπτει τις βολές πυροβολικού και όλμων την ώρα που κοιμούνται. Μάλιστα, πριν τις αποστείλει τις πλένει σε μαλακτικό ώστε να μυρίζουν κάτι… από Αμερική όταν τις ανοίγουν οι στρατιώτες. Τα δε έξοδα για την αποστολή τους βγαίνουν από δημοπρασία τέτοιων κουβερτών στις ΗΠΑ.

No comments: