25.7.14

ANΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ.ΧΑΪΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

 

25.07.2014

-A +A

Εντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί ο επικείμενος αλβανικός «Καλλικράτης» που συνενώνει περιοχές στη γειτονική χώρα, με στόχο, σύμφωνα με την ελληνική μειονότητα, να μην ξαναβγεί ποτέ σε «ευαίσθητες» περιοχές όπως η Χειμάρρα, ελληνικής καταγωγής δήμαρχος.
«Επιχειρείται συστηματικός αφελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Θα ξυπνήσουμε μόνο όταν έρθει η σειρά μας και αναλάβουν αιματηρή δράση μέσα στην Ελλάδα οι χιλιάδες εκπαιδευμένοι του UCK που ήρθαν ως «φτωχοί πρόσφυγες» λαθρομετανάστες» λέει στη «δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. και πρώην πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο Ελληνισμό Ευγένιος Χαϊτίδης (φωτό).

«Σε λίγες μέρες θα ψηφιστεί από την αλβανική Βουλή ειδικό νομοσχέδιο που θα συνενώνει κατ' επιλογή δήμους και χωριά με ελληνικής και αλβανομουσουλμανικής καταγωγής πληθυσμό, έτσι ώστε να μην ξαναβγεί ποτέ πια ελληνικής καταγωγής δήμαρχος, όπως π.χ. στη Χειμάρρα. Ετσι, εκτός από την υποβάθμιση, την πλήρη εγκατάλειψη και την άσκηση συστηματικής τρομοκρατίας, ώστε να απομακρυνθούν οι Βορειοηπειρώτες από τις πατρογονικές εστίες τους, εκτός από την αρπαγή περιουσιών Βορειοηπειρωτών από περιοχές όπως οι παραθαλάσσιες της Χειμάρρας, του Κεπερό και των Αγίων Σαράντα, ώστε να οδηγηθεί ο πληθυσμός σε οικονομική εξαθλίωση και σε εγκατάλειψη της πατρώας γης, και εκτός από τη συστηματική εγκατάσταση σε όλη τη Βόρεια Ηπειρο, και ειδικότερα στον άξονα Λιβάδια - Αγ. Σαράντα - Χειμάρρα - Αυλώνα χιλιάδων Κοσοβάρων τρομοκρατών του UCK και ανθελλήνων Τσάμηδων, τώρα έρχονται με «δημοκρατικά μέσα» να αποτρέψουν την εκλογή έστω και ενός δημάρχου ή έπαρχου ελληνικής καταγωγής στη Βόρεια Ηπειρο» τόνισε στη «δημοκρατία» ο κ. Χαϊτίδης.

Οπως προσθέτει, «προφανώς όταν ολοκληρωθεί η πλήρης υπέρ των Αλβανών ανθελλήνων αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης του (κατά συντριπτική πλειοψηφία) ελληνικής καταγωγής πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου θα προχωρήσουν με “δημοκρατικό δημοψήφισμα” στην πλήρη εξαφάνισή της».
Ο ίδιος ασκεί έντονη κριτική στην ελληνική Πολιτεία αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη στάση που κρατούν, καταλογίζοντάς τους αδράνεια, και σημειώνει ότι το χειρότερο είναι ότι «ανταμείβουν» τους Αλβανούς ανθέλληνες βοηθώντας τους να γίνουν μέλη της Ε.Ε., χωρίς να προστατεύσουν, έστω στοιχειωδώς, τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου».

http://www.dimokratianews.gr

No comments: