23.7.14

ΜΠΑ…

 

Τετάρτη 23.07.2014

ΔΕΝ ΕΙΧΕ προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την πρωτοσέλιδη «βόμβα» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ των 160 ΔΙΣ. (των ληξιπρόθεσμων και των «κόκκινων» δανείων) και ήρθε η έκθεση-σοκ της BlackRock που κονιορτοποιεί «όσα λέει και όσα κάνει» η κυβέρνηση.

ΤΙ ΛΕΕΙ η BlackRock, την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προσλάβει (επ' αμοιβή) για να «σκανάρει» και να αξιολογήσει το τραπεζικό σύστημα; Λέει, με πολύ απλά λόγια, ότι η βασανισμένη από τα Μνημόνια και την υπερφορολόγηση πατρίδα (μας) όχι μόνο δεν διέφυγε από τον κίνδυνο της απολυτής καταστροφής, αλλά είναι και στην πρώτη θέση επικινδυνότητας για χρεοκοπία.

ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ; (Μάλιστα!!!) Πάνω από χώρες σαν την Αργεντινή, την Ουκρανία, την Αίγυπτο, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία! Και οι θυσίες πέντε ετών πού πήγαν; Και οι 4.000 (μπορεί και 5.000) που αυτοκτόνησαν απελπισμένοι; Ολα στον... βρόντο, ε; Παραμύθια μάς έλεγαν πως βγαίνουμε από το τούνελ!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ μας, η «δημοκρατία», το... έβλεπε το τρένο να έρχεται! Και το φώναζε σε όλους τους τόνους, σε σημείο παρεξηγήσεως! Οι πιστοί μας αναγνώστες τουλάχιστον και ξέρουν και καταλαβαίνουν τι θα συμβεί από το φθινόπωρο! (Αλίμονο σ' αυτούς που τσίμπησαν στο δόλωμα για «καλύτερες μέρες».)

Ο ΝΕΟΣ υπουργός Οικονομικών έχει σώας τας φρένας; Τι ήταν αυτά που εκστόμισε ενώπιον του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων! Ακου «η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασκεί δημοσιονομική πολιτική» (!!!). Πρέπει να το πείραξε η ζέστη το ανθρωπάκι, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

ΑΡΑ, ΚΥΡΙΕ Γκίκα μου καραμπουζουκλή, δεν το χρειαζόμαστε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικά όταν βγάζει αποφάσεις που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση και στους δανειστές! Ε; Ε; Κανένα Πρωτοδικείο να κρατήσουμε (για τα μάτια του κόσμου) ή είστε εντελώς  αρνητικός;

ΜΕ ΑΥΤΑ και με αυτά το κοινωνικό αδιέξοδο θα γίνει ορμητικό ποτάμι που θα φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην κοινωνία! Και εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα συμβαίνουν! Η τρόικα -λέει- συμφωνεί να... αναβληθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων για να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές επί της διαδικασίας και πλαίσιο αρχών! Πολύ συγκινήθηκα, σχεδόν δάκρυσα...

ΤΑ... ΚΟΜΜΑΤΙΑ που έβγαλε στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ (και αποκάλυψε αποκλειστικά η «δημοκρατία» τη Δευτέρα) παραχωρούνται ηλεκτρονικά και με ευκολίες, αν δεν το προσέξατε! Καταστήματα, διατηρητέα κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα με δόσεις (και... φως, νερό, τηλέφωνο).

ΚΑΙ Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν πολιτευτής της Ν.Δ.) προσελήφθη στην... ένδοξη ΝΕΡΙΤ! Αμ, πώς...

Χ.

http://www.dimokratianews.gr

No comments: