27.3.15

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

AΓΟΡΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Στον  Αντώνη στις  8 - 8 - 1931 , Λιδορικιώτικη νεολαία  απολαμβάνει τη  δροσιά  του  πλάτανου  στον Αντώνη , αριστερά  πάνω  στον  πλάτανο  διακρίνεται  το  " πατάρι " που  είχε  φτιάξει  ο  Αριστ.Κοράκης - Φάσας , ο  παλιότερος  μαγαζάτορας  του  Αντώνη . Απ' την  παρέα  αναγνωρίστηκαν : από  αριστερά , δεύτερος Θύμιος  Λαλαγιάννης , τρίτος , Γ. Πέτρου - Τσάρος  και πέμπτος ο Μήτσος  Δελενίκας .
Αρχείο  Αθ. Λαλαγιάννη
************
Καλησπέρα  Λιδορικιώτες ..
Καλησπέρα  φίλοι  του  χωριού  μας  και της  εφημερίδας  μας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΣΗΜΕΡΑ  27  ΜΑΡΤΙΟΥ   2015
Ανατολή Ήλιου: 06:16
Δύση Ήλιου: 18:44
Σελήνη 8 ημερών

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
μ. Χ.
1821

Οι επαναστάτες του Αλέξανδρου Υψηλάντηεισέρχονται στο Βουκουρέστι. «Και εις τα πύλας του Βυζαντίου» του εύχονται οι παριστάμενου στη δοξολογία.
1821

Ο Αθανάσιος Διάκος, μετά από δοξολογία στη Μονή του Οσίου Λουκά, κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ελληνικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον αρματολό Πανουργιά, ελευθερώνουν την πρωτεύουσα της Φωκίδας, Σάλωνα (Άμφισσα).
1855

Ο καναδός χημικός Έιμπραμ Γκέσνερ φτιάχνει ένα νέο καύσιμο - παράγωγο του πετρελαίου και το ονομάζει «κηροζίνη», από την ελληνική λέξη «κηρός» (κερί).
1965

Οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία τέτοια αγορά θα μπορούσε να προκαλέσει τουρκική επίθεση με πρόσχημα την προστασία των Τουρκοκυπρίων.
1970

Αρχίζει η δίκη των μελών της «Δημοκρατικής Άμυνας», οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται για βομβιστικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Ανάμεσά τους, ο Σάκης Καράγιωργας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο στρατηγός Ιορδανίδης.
1973

Ο Μάρλον Μπράντο αρνείται το Όσκαρ που κέρδισε για την ταινία «Ο Νονός», στέλνοντας την ινδιάνα ηθοποιό Σαχίν Λιτλφίδερ στην τελετή απονομής για να περιγράψει την άσχημη κατάσταση των Ινδιάνων της Αμερικής.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
μ. Χ.
1845

Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν, γερμανός φυσικός, που ανακάλυψε την ύπαρξη των ακτίνων Χ και την ακτινογραφία. (Θαν. 10/2/1923)
1955

Λευτέρης Πανταζής, λαϊκός τραγουδιστής.
1977

Ιωάννης Μελισσανίδης, ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής.
ΘΑΝΑΤΟΙ
μ. Χ.
1897

Ανδρέας Αναγνωστάκης, διακεκριμένος οφθαλμίατρος. (Γεν. 11/8/1826)
1968

Γιούρι Γκαγκάριν, σοβιετικός κοσμοναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. (Γεν. 9/3/1934)
2010

Καίσαρ Αλεξόπουλος, φυσικός και ακαδημαϊκός, μέλος της ομάδας ΒΑΝ για την πρόβλεψη των σεισμών. Το τετράτομο έργο του Φυσική καλύπτει όλους τους επιμέρους τομείς της Φυσικής επιστήμης και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική βιβλιογραφία. (Γεν. 10/11/1909)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2703#ixzz3Vaua6uyU


Το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα


23


Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας συνέβη στις 27 Μαρτίου του 1977 στην Τενερίφη της Ισπανίας, όταν δύο γιγαντιαία Μπόινγκ 747 συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 583 άνθρωποι. Η αεροπορική τραγωδία της Τενερίφης, που συντάραξε τον κόσμο, ήταν στην ουσία ένα τροχαίο δυστύχημα.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στη 1:15 μ.μ. της 27ης Μαρτίου 1977, με την έκρηξη μιας βόμβας στο αεροδρόμιο του Γκραν Κανάριας, του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος των Καναρίων Νήσων, που βρίσκονται στ' ανοιχτά της βορειοδυτικής Αφρικής, ανήκουν στην Ισπανία και αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Την είχαν τοποθετήσει μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης «Ένοπλες Ομάδες των (ιθαγενών) Γουάντσε» (Fuerzas Armadas Guanches) και η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ατόμου.
Οι αρχές διέκοψαν αμέσως τη λειτουργία του αεροδρομίου και διοχέτευσαν την εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο «Λος Ροντέος» του γειτονικού νησιού της Τενερίφης. Σύντομα, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από τα σταθμευμένα αεροπλάνα, προκαλώντας “πονοκεφάλους” στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μία μεγάλης έκτασης πυκνή ομίχλη κάλυψε κάθε σπιθαμή του αεροδρομίου.
Ανάμεσα στα πολλά παρκαρισμένα αεροπλάνα ήταν και τα δύο μοιραία Μπόινγκ 747. Το ένα ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Pan-Am (δεν υπάρχει σήμερα) και εκτελούσε την πτήση 1736 «Λος Άντζελες - Νέα Υόρκη - Γκραν Κανάρια» με 380 επιβάτες και 16μελές πλήρωμα και το άλλο στην ολλανδική KLM. Εκτελούσε την πτήση 4085 «Άμστερνταμ - Γκραν Κανάρια» με 234 επιβάτες και 14μελές πλήρωμα.
Όταν γύρω στις 5 το απόγευμα άνοιξε το αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Τενερίφης άρχισε να δίνει εντολές για τη σταδιακή αναχώρηση των αεροσκαφών. Η ομίχλη, όμως, παρέμεινε πυκνή και η ορατότητα στο διάδρομο αρκετά χαμηλή. Ελλείψει επίγειου ραντάρ, η επικοινωνία μεταξύ πύργου ελέγχου και αεροσκαφών γινόταν δια ασυρμάτου. Μία σειρά παρανοήσεων έφεραν τα δύο Μπόινγκ αντιμέτωπα στο διάδρομο απογείωσης.
Το αεροσκάφος της KLM άρχισε να τροχοδρομεί και να ανεβάζει ταχύτητα, προκειμένου να απογειωθεί. O πιλότος του αεροπλάνου της Pan-Am, που ήταν σταματημένο μέσα στον διάδρομο, προσπάθησε να το μετακινήσει, αλλά ήταν αργά. Τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν με σφοδρότητα κι έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Από το Μπόινγκ της KLM κανείς δεν επέζησε, ενώ από το αμερικανικό αεροσκάφος σκοτώθηκαν 258 από τους επιβαίνοντες, 61 τραυματίστηκαν και μόλις 61 διασώθηκαν. Για πολλές μέρες το πολύνεκρο δυστύχημα της Τενερίφης απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του κόσμου και ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στην αεροπορική κοινότητα για πολλούς μήνες.
Τις έρευνες για τη διαλεύκανση του δυστυχήματος ανέλαβε η Ισπανική Πολιτική Αεροπορία, με τη συνδρομή Αμερικανών και Ολλανδών εμπειρογνωμόνων. Η πολύμηνη έρευνα έδειξε ότι ο πιλότος του Μπόινγκ της KLM απογειώθηκε χωρίς την έγκριση του πύργου ελέγχου, παρανοώντας τις εντολές του. Στην αρχή οι ολλανδοί εμπειρογνώμονες προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο στον πύργο ελέγχου, αλλά στο τέλος η KLM ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη και αποζημίωσε τους συγγενείς των θυμάτων.
Η αεροπορική τραγωδία της Τενερίφης είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη μιας σειράς μέτρων από τον ICAO για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Τα πιο σημαντικά ήταν η καθιέρωση τυποποιημένης φρασεολογίας μεταξύ πύργου ελέγχου και κυβερνήτη του αεροσκάφους, ώστε να αποφεύγονται οι όποιες παρανοήσεις και η άμβλυνση της παντοκρατορίας του κυβερνήτη στο αεροσκάφος. Τα μέλη του πληρώματος ενθαρρύνονται να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους προς τον κυβερνήτη, όσον αφορά θέματα ασφάλειας της πτήσης και αυτός οφείλει να παίρνει τις όποιες αποφάσεις, αφού λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις των υφισταμένων του.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/757#ixzz3VaunBQ4t


Γιούρι Γκαγκάριν
1934 – 1968

Γιούρι Γκαγκάριν
109


«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του ανθρώπου στο διάστημα. Εκπρόσωπός του, ο Γιούρι Γκαγκάριν (Yuri Gagarin), ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1934 σ’ ένα μικρό χωριό, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Όταν τελείωσε το σχολείο, το 1950, γράφτηκε σε τεχνική σχολή, με σκοπό να γίνει μεταλλουργός, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου. Ο εκπαιδευτής του διέκρινε το ταλέντο του και τον σύστησε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου διακρίθηκε για τις πτητικές του ικανότητες, την πειθαρχία και τη σωματική του δύναμη.
Στα τέλη του 1959 υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης κοσμοναυτών και παρότι διέθετε τη λιγότερη πείρα μεταξύ των δεκάδων συνυποψηφίων του, επιλέχθηκε για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή, στις 12 Απριλίου του 1961.
Ταξίδεψε με ταχύτητα 27.400 χιλιομέτρων την ώρα κι έφθασε σε ύψος 327 χιλιομέτρων. Η πτήση διήρκεσε 1 ώρα και 48 λεπτά. Αν και ήταν σύντομη, χρειάστηκε πολύ θάρρος. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά εάν ο άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει στο διάστημα. Οι πιθανότητες επιβίωσης κατά τους επιστήμονες ήταν μόλις 5%, ενώ η ασφαλής επιστροφή του στη Γη φάνταζε ως ένα μάλλον απίθανο ενδεχόμενο. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία αποστολή αυτοκτονίας.
Η πτήση του έδωσε απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα. Οι λεπτομερέστατες παρατηρήσεις του απέδειξαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί το ίδιο καλά και στο διάστημα, διαψεύδοντας μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες των επιστημόνων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η βαρύτητα δεν είναι απαραίτητη για την πέψη. Κατά την εκτόξευση και την επιστροφή του, ένιωσε τη βαρύτητα έξι έως οκτώ φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στη Γη. Κατάφερε, όμως, να επιβιώσει.
Τραγική ειρωνεία, ο Γιούρι Γκαγκάριν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 27 Μαρτίου του 1968. Είχε επιλεχθεί να ηγηθεί της σοβιετικής αποστολής στο φεγγάρι, αλλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο διάστημα. Ωστόσο με την ιστορική του πτήση άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του διαστήματος.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/96#ixzz3VavF75wA


Ανδρέας Αναγνωστάκης
1826 – 1897

Ανδρέας Αναγνωστάκης
25


Διεθνούς φήμης οφθαλμίατρος και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Υπήρξε από τους θεμελιωτές της οφθαλμολογίας στη χώρα μας.
Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1826 στα Αντικύθηρα από γονείς καταγόμενους από τα Σφακιά της Κρήτης. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1849 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ. Συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη, το Βερολίνο και το Παρίσι, όπου ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία. Το 1854 επινόησε στο Λονδίνο ένα νέο τύπο οφθαλμοσκοπίου (Anagnostakis Ophthalmoscope), αρτιότερο από το αρχικό οφθαλμοσκόπιο του Γερμανού γιατρού και φυσικού Χέρμαν φον Χέλμχολτζ (1821-1894). Ήταν μία από τις πιο σημαντικές ιατρικές ανακαλύψεις της εποχής του, που συντέλεσε στη διάδοση της διαγνωστικής μεθόδου.
Το 1854 επέστρεψε στην Αθήνα και διορίστηκε διευθυντής του Οφθαλμιατρείου, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον θάνατό του. Την ίδια χρονιά εξελέγη υφηγητής της οφθαλμολογίας και ωτολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνέχεια έκτακτος καθηγητής και τέλος τακτικός καθηγητής στις 27 Σεπτεμβρίου 1856. Με πρόταση της Ιατρικής Σχολής ενεκρίθη από το Υπουργείο να διδάσκει εκτός των μαθημάτων της ειδικότητάς του και «οιονδήποτε άλλο μάθημα θέλει της Χειρουργικής».
Όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής, ο Ανδρέας Αναγνωστάκης «Τω 1857 διέπρεψεν εις την εν Βρυξέλλαις παγκόσμιον σύνοδον των οφθαλμιολόγων, τω δε 1862 έλαβεν ωσαύτως ενεργητικώτατον μέρος εις την εν Παρισίοις σύνοδον των οφθαλμιατρών». Διετέλεσε πρόεδρος του Α' και του Β' Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου (1882 και 1885), διευθυντής της Ιατρικής Εφημερίδος, συντάκτης του περιοδικού Ασκληπιός και συνεργάτης του ιατρικού περιοδικού Annales d’ oculitistique, που εκδιδόταν στις Βρυξέλλες. Το όνομα του φέρει η εγχειρητική μέθοδος θεραπείας του εντροπίου (Εγχείρηση Αναγνωστάκη).
Δημοσίευσε πολλές μελέτες στα ελληνικά και τα γαλλικά. Κυριότερα έργα του είναι:
  • Οφθαλμοσκόπιον Αναγνωστάκη (1854)
  • Essai sur l’exploration de la retine et des milieu de l’oeil sur le vivant au moyen d’un nouvel opthalmoscope (1854)
  • Περί εγχειρήσεως του εντροπίου και της τριχιάσεως (1857)
  • De l’opthalmologie en Grece et en Egypte (1856)
  • Στοιχεία οφθαλμολογίας (1861)
  • Σύμμικτα οφθαλμολογίας (1861)
  • Περί των οφθαλμικών παθών (1871)
  • Τις ο εφευρέτης των μεγενθυντικών φακών (1873)
  • Μελέται περί της οπτικής των αρχαίων (1878)
  • Η υστερεκτομία παρ’ αρχαίοις (1891)
  • Η ιατρική του Αριστοφάνους (1892)
  • Περί ελληνικής καταγωγής των κυρτών φακών (α.χ.)
Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του καριέρας, που διάρκεσε έως τον θάνατό του, διετέλεσε δύο φορές κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής (1868 και 1873) και μία φορά πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1877.
Υπήρξε γνώστης της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ποίηση. Το 1896 μετέφρασε έμμετρα το θεατρικό έργο Μαρία Στούαρτ του Γερμανού ποιητή Φρίντριχ Σίλερ. Τον Μάιο του 1889 εκλέχθηκε κριτής του «δραματικού αγώνος» (διαγωνισμού θεάτρου) στην Δ' Ζάππεια Ολυμπιάδα, που έγινε στην Αθήνα.
Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης πέθανε στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 1897.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/626#ixzz3Vavuym52

Time After Time


31


Το τραγούδι Time after time της Σίντι Λόπερ κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 1984 και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία για την αμερικανίδα καλλιτέχνιδα, αλλά και μία από τις χαρακτηριστικότερες μπαλάντες της δεκαετίας του 1980. Περιέχεται στο παρθενικό και πιο επιτυχημένο άλμπουμ της Σίντι Λόπερ She's so Unusual, που κυκλοφόρησε το 1983 και έχει πουλήσει 17 εκατομμύρια αντίτυπα ως σήμερα.
Το τραγούδι μπήκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή στο άλμπουμ. Ο παραγωγός Ρικ Τσέρτοφ ήθελε ένα ακόμη δυνατό κομμάτι για να πλαισιώσει τα Girls Just Want To Have Fun, She's Bop και All Through The Night, που προορίζονταν για σινγκλ.
Η τριαντάχρονη τότε Σίντι Λόπερ, με τη μελωδική φωνή και το μοδάτο πανκ παρουσιαστικό, θυμήθηκε μια αγαπημένη της ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο Time After Time, που αναφερόταν στη Μηχανή του Χρόνου του συγγραφέα Χέρμπερτ Γουέλς.
Ο τίτλος του τραγουδιού είχε βρεθεί... Ο συνθέτης Ρομπ Χάιμαν κάθισε στο πιάνο κι έγραψε μία σχεδόν παιδική μελωδία, με τρεις νότες. Οι στίχοι που προσαρμόστηκαν στη μουσική μιλούν για μία χαμένη αγάπη, που η τραγουδίστρια ανακαλεί στη μνήμη της.
Έτσι γεννήθηκε το Time After Time, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας σ' όλο τον κόσμο, που διασκευάστηκε από 97 καλλιτέχνες, με κορυφαία την τζαζίστικη εκδοχή του Μάιλς Ντέιβις που έδωσε το απαραίτητο κύρος στο τραγούδι.
Time After Time
Lying in my bed I hear the clock tick,
And think of you
Caught up in circles confusion -
Is nothing new
Flashback - warm nights -
Almost left behind
Suitcase of memories,
Time after -
Sometimes you picture me -
I'm walking too far ahead
You're calling to me, I can't hear
What you've said -
Then you say - go slow -
I fall behind -
The second hand unwinds
Chorus:
If you're lost you can look - and you will find me
Time after time
If you fall I will catch you - I'll be waiting
Time after time
Repeat Chorus
After my picture fades and darkness has
Turned to gray
Watching through windows - you're wondering
If I'm O.K.
Secrets stolen from deep inside
The drum beats out of time -
Chorus
You said go slow -
I fall behind
The second hand unwinds
Chorus
Time after time
Time after time
Time after time
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/133#ixzz3VawEmW1q


Δεκαετία  του  '60 , στην  ταβέρνα του  Γιώργου  Κουτσούμπα , στον  κεντρικό  δρόμο , που  πρωτολειτούργησε  μεταπολεμικά , η  λεβεντοπαρέα τα  κουτσοπίνει μετά  το  σουρούπωμα , κι' αναθυμούνται  τα  παλιά. Aπό  αριστερά , Απ.Πανάγος - Καμαράκης , Γ.Πανάγος - 'Όρνιθας , Ν.Ασημακόπουλος -  Αναστασάκος , Γιαν. Μαργέλλος  - Σαψαρόγιαννος , Ν. Πανάγος - Γλυμονίκος  και Μ.Πανάγος .
Αρχείο Π.Ν. Πανάγου
********
Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ   ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ

meteo.gr
Σάββατο
28/3
02:00

9°C
95%

3 Μπφ Δ
16 Km/h


ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


08:00

8°C
81%

2 Μπφ B
9 Km/h


ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

14:00

15°C
56%

3 Μπφ NA
16 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

20:00

10°C
92%

2 Μπφ B
9 Km/h


ΒΡΟΧΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!




Δεκαετία  του  '60 , σε μια  τυπική  Βαρουσιώτικη  αυτλή , με τα  απλωμένα..παντελόνια και  τα  μανάρια , τρεις  γειτόνισσες  και  φιλενάδες , σε  ώρα ..εργασίας ,  η Μ.Γ.Λάγιου στο μπάλωμα και  οι  Ευθ.Λακαφώση και  Κατ. Κλώσσα στο γνέσιμο ....
Καλό  σας  απόγευμα , να  είστε  όλοι  καλά ….Κ.Κ.-

No comments: