28.3.15

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΗΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Τέσσερις προτάσεις για την ανάπτυξη (σημερινό άρθρο εφημερίδας Παρασκήνιο)

ImageProxy
Η Φωκίδα με τους Δελφούς υπήρξε για αιώνες το κέντρο του κόσμου στην αρχαία Ελλάδα.
Σήμερα δυστυχώς, ενώ είναι τόσο κοντά στο κέντρο των αποφάσεων την Αθήνα , απέχει πολύ μακριά από την ανάπτυξη.
Τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα ταλανίζουν τους κατοίκους και δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους. Η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει.
Αυτό ήταν άλλωστε και το μοναδικό μου κίνητρο , να ασχοληθώ με την πολιτική, μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Δηλαδή να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις , στον σχεδιασμό για την ...αναδιοργάνωση και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Ο νομός διαθέτει Ιστορία, φυσικό κάλλος και ορυκτό πλούτο, πάνω στα οποία πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός για ένα καλύτερο αύριο.
Προτεραιότητα στο σχέδιο το οποίο θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση μας έχουν:
Η στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Ο εκσυγχρονισμός του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου
Η ανάπτυξη του τουρισμού με βάση του Δελφούς, τις ακτές και τους ορεινούς όγκους του Παρνασσού, της Γκιώνας, των Βαρδουσίων και της Οίτης
Η ενίσχυση και η ανάδειξη της γεωργίας (ελιά Άμφισσας, λάδι) και της κτηνοτροφίας-μελισσοκομίας
Η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στο σχεδιασμό αυτό πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι, γιατί η Φωκίδα μπορεί να γίνει το κέντρο της σύγχρονης Ελλάδας.

                              ************

"Καταρρέει" το νοσοκομείο Άμφισσας και στέλνουν τους ασθενείς σε... Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά και Πάτρα!
ImageProxy (1)
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην "Αυγή" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και λαμπρός χειρουργός του ΕΣΥ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία επιδεικνύει πρωτόγνωρη αβελτηρία, απειλείται με λουκέτο η πολύτιμη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του νοσοκομείου Άμφισσας, λίγο καιρό μετά από το ουσιαστικό κλείσιμο της...παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, όταν στις 24 Μαρτίου παραιτήθηκε και ο τελευταίος, ηρωικός παθολόγος του ιδρύματος!
Σύμφωνα πάντα με τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου, εκκρεμεί ακόμη από τις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η παράταση της απόσπασης μίας νεφρολόγου στο νοσοκομείο Άμφισσας, η οργανική θέση της οποίας είναι στο νοσοκομείο Θήβας! Η καθυστέρηση θα φέρει πίσω στην Θήβα την νεφρολόγο και το λουκέτο στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Άμφισσας,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς του ιδρύματος!
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το νοσοκομείο Άμφισσας διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα μόνον την Τετάρτη 25 Μαρτίου 8 - 10 ασθενείς στα νοσοκομεία... Λαμίας, Θήβας, Λειβαδιάς, ακόμη και στο νοσοκομείο της... Πάτρας "Άγιος Ανδρέας"!


http://www.avgi.gr/article/5418539/-katarreei-to-nosokomeio-amfissas-kai-stelnoun-tous-astheneis-se-lamia-thiba-libadeia-kai-patra-

No comments: