Στο πιάτο σου...
Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 2 κιλά λάχανο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Μπλανσάρουμε το λάχανο και το κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε με κρύο νερό.
- Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάχανο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και λίγο ζεστό νερό ακόμη. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
- Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Αυτό το ήξερες;
-
Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μια καλή πηγή σιδήρου
Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
-
Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό η βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας
Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
No comments:
Post a Comment