31.3.15

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΣΩ ΖΩΗΣ

 

 

Η αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής έδωσε την αφορμή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει ότι ενώ προσήλθε με διάθεση συναίνεσης και στήριξης στην κρίσιμη διαπραγμάτευση, εισέπραξε ύβρεις. Η Συγγρού τονίζει ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά ενημέρωση και αποδίδει τη διεξαγωγή της συζήτησης σε εσωκομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Βίκυ Σαμαρά

Μάρτιος 31 2015 07:10

Η αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε την αφορμή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει ότι ενώ προσήλθε χθες στη Βουλή με διάθεση συναίνεσης και στήριξης στην κρίσιμη διαπραγμάτευση, εισέπραξε ύβρεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Συγγρού τονίζει ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση (είτε για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, είτε για τις προτάσεις που στέλνει η κυβέρνηση στους εταίρους) και αποδίδει τη διεξαγωγή της συζήτησης σε εσωκομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό βέβαια η ηγεσία της Ν.Δ θέλει να μεταθέσει τη συζήτηση στο εσωτερικό και της γαλάζιας παράταξης για τον τρόπο με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιμετωπίσει στη Βουλή μέτρα και μία συμφωνία, ζήτημα που είχε διχάσει τη Ν.Δ τις προηγούμενες ημέρες.

“Μας φέρατε σήμερα εδώ όχι για να ενημερώσετε εμάς αλλά για να σας ακούσει η αριστερή σας πτέρυγα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να λύσετε τα εσωκομματικά σας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς στη δευτερολογία του.

Στη συνέχεια και αφού με παρότρυνση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά από έντονους διαξιφισμούς με την κ.Κωνσταντοπούλου η Ν.Δ αποχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την αίθουσα της Ολομέλειας, ο κ.Σαμαράς προέβη σε μία σκληρή δήλωση κατά του κ.Τσίπρα και της κ.Κωνσταντοπούλου.

“Ήρθαμε σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης. Αντ' αυτου εισπράξαμε ύβρεις και δεν φτάνει αυτό η πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού” είπε ο κ.Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά επίσης ότι “η ΝΔ δεν πρόκειται πότε στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό.” Υπονόησε επίσης ότι εξελίχθηκε ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

“Έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει. Όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ ομιλεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τετοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη αυτή τη συζήτηση”, είπε, καταλήγοντας : “Θα περιφρουρήσουμε τη βουλή των Ελλήνων από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα. Νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά.” Δεν απάντησε πάντως στο ερώτημα εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής

'Εμπειρο κοινοβουλευτικά γαλάζιο στέλεχος σχολίασε πάντως σε συνομιλητές του ότι ουσιαστικά “η Ζωή μας έσωσε” υποστηρίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας κέρδιζε τις εντυπώσεις και η αντιπαράθεση που προκάλεσε -ενδεχομένως όχι τυχαία, κατά ορισμένες γαλάζιες ερμηνείες- η Πρόεδρος της Βουλής μετέθεσε τη συζήτηση αλλού και έδωσε στη Ν.Δ την ευκαιρία να αποχωρήσει, πετώντας το μπαλάκι της μη- συναίνεσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Από το στενό περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ δεν έδιναν φυσικά τέτοιες ερμηνείες, αλλά χαρακτήριζαν εξαρχής στημένη για λόγους εσωκομματικής κατανάλωσης του ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση. Θεωρούσαν δε ως το πλέον χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της βραδιάς την αντίδραση βουλευτών της συμπολίτευσης στην από βήματος της Βουλής δήλωση Σαμαρά “θα σας βοηθήσω ακόμη και τα 1,9 δισ να πάρετε” και το συνακόλουθο σχόλιο του προέδρου της Ν.Δ προς τον πρωθυπουργό: “Βλέπετε κ.Τσίπρα από την κοινοβουλευτική σας ομάδα δε θέλουν να βοηθήσουμε εκεί που μπορούμε”.

http://news247.gr/

No comments: