18.4.15

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φιογκάκια
  • 400ml κρέμα γάλακτος light
  • 4 κ.σ. ηλιόσποροι
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε σε ζωμό ή νερό τα φιογκάκια και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο. Κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε (περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας).
  2. Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σιγοβράζουμε και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τα φιογκάκια, το νερό που κρατήσαμε, το βασιλικό, το μαϊντανό, τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
  4. Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά και προαιρετικά προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: