skip to main |
skip to sidebar
ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ

Υλικά συνταγής
- 500γρ. φιογκάκια
- 400ml κρέμα γάλακτος light
- 4 κ.σ. ηλιόσποροι
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε σε ζωμό ή νερό τα φιογκάκια και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο. Κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε (περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας).
- Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Σιγοβράζουμε και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τα φιογκάκια, το νερό που κρατήσαμε, το βασιλικό, το μαϊντανό, τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
- Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά και προαιρετικά προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
No comments:
Post a Comment