26.5.15

ΣΕ 20 ΣΕΛΙΔΕΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Τα σημεία που θα περιέχει


 
Βήμα βήμα πηγαίνει η σύνταξη της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. Ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Ποιος ο ρόλος του ΔΝΤ
news247
Μάϊος 26 2015 20:47
Σε ένα κείμενο περίπου 20 σελίδων αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να τυπωθεί το κείμενο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η σύνταξη της συμφωνίας, η οποία φέρεται να πηγαίνει βήμα βήμα, θα περιέχει σημεία για τα οποία υπάρχει σύγκλιση αλλά και το πλαίσιο των θεμάτων που μετατίθενται χρονικά για τον Σεπτέμβριο.
Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του καθορισμού του τελικού πλαισίου για το ΦΠΑ σχετικά με τους τελικούς συντελεστές, ενώ παζάρι εξακολουθεί να υπάρχει σχέση με το ποιά προϊόντα θα μπουν στο χαμηλό συντελεστή.
Παράλληλα, στο ένα δισ. ευρώ εξακολουθεί να παραμένει η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό, ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των 100 δόσεων ως προς το μέγεθος της εισπραξιμότητας του μέτρου την οποία αμφισβητούν οι δανειστές.
Για τα εργασιακά, αναμένεται να αναφέρεται στη συμφωνία πως θα κινηθούν σύμφωνα με τις προτάσεις του ILO, ενώ αφού θα περιγράφεται το πλαίσιο που θα κινηθεί το ασφαλιστικό, θα μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο αφού ενδιάμεσα συσταθούν οι ανάλογες αναλογιστικές μελέτες από την ελληνική πλευρά.
Τέλος, ερωτηματικό σε όλο αυτό παραμένει ο ρόλος του ΔΝΤ, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις τελικά φαίνεται πως δε θα σταθεί εμπόδιο.
news247.gr

No comments: