25.5.15

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

 

Ε Ρ Γ Α

Μέσα της  δεκαετίας του '30 , επειδή  το  πέτρινο  γεφυράκι  δεν  είχε  τις  προδιαγραφές  για  να περάσει  πάνω  του  ο Εθνικός  δρόμος Λιδορικίου - Ναυπάκτου , κατασκευάζεται  νέα γέφυρα  τσιμέντινη , που  θα  εξυπηρετήσει τη  συγκοινωνία  μέχρι  την κατοχή , που  θα γκρεμιστεί από  Εγγλέζους  αντάρτες σαμποτέρ . Οι  εργασίες  έχουν  αρχίσει υπό  τα  βλέμματα των Λιδορικιωτών  εκδρομέων .  Η γέφυρα  αυτή  ήταν  ένα τεχνικό  αριστούργημα για  εκείνη  την  εποχή , σωστό  κομψοτέχνημα  που  στηριζόταν σε  4  μεγάλα  μπουλόνια , που  εξουδετέρωναν κάθε  κίνδυνο  από  σεισμό . Ήταν  σχέδιο και  εκτέλεση Ιταλού  γεφυροποιού κι' Ελλήνων  στρατιωτικών  μηχανικών , κόστισε δε  τότε , συνολικά , 39  εκατομμύρια δραχμές , ποσό  πολύ  μεγάλο για  τον θεόφτωχο  Κράτος  μας .
Αρχείο Ευθ.Χρ. Νάκου .

 

 

Καλησπέρα  Λιδορικιώτες  …

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΣΗΜΕΡΑ  25  ΜΑΪΟΥ  2015

Ανατολή Ήλιου: 06:05
Δύση Ήλιου: 20:38
Σελήνη 7 ημερών

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 


μ. Χ.

1834

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιος του 1835.

1932

Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντίπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι.

1935

Ο θρυλικός σπρίντερ και άλτης Τζέσε Όουενς σπάει έξι παγκόσμια ρεκόρ σε μία ώρα. Μεταξύ άλλων, γίνεται ο πρώτος άλτης που περνά τα 8 μέτρα στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 8,13.

1942

Ο Άρης Βελουχιώτης συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1964

Ο Παναθηναϊκός νικάει 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη και πετυχαίνει τον ανεπανάληπτο άθλο να πάρει αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το γκολ σημειώνει ο Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος αναδεικνύεται συγχρόνως πρώτος σκόρερ τον τριφυλλιού με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.

1991

Για πρώτη φορά, γερμανός ηγέτης, ο Χέλμουτ Κολ, παραβρίσκεται στα Χανιά για τον εορτασμό της επετείου από τα 50 χρόνια της Μάχης της Κρήτης.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 

μ. Χ.

1803

Ραλφ Γουόλντο Έμερσον, αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος. (Θαν. 27/4/1882)

Αποφθέγματα

1922

Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας και ιδρυτής της ανανεωτικής αριστεράς (Ευρωκομμουνισμός).(Θαν. 11/6/1984)

1948

Κλάους Μάινε, γερμανός τραγουδιστής και κιθαρίστας των Scorpions.

ΘΑΝΑΤΟΙ

 

μ. Χ.

1859

Λυκούργος Λογοθέτης, αγωνιστής του '21 και πολιτικός. (Γεν. 10/2/1772)

2001

Αλμπέρτο Κόρδα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλμπέρτο Ντίας Γκουτιέρες, κουβανός φωτογράφος, δημιουργός του γνωστότερου πορτρέτου του Τσε Γκεβάρα. (Γεν. 14/9/1928)

2009

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.(Γεν. 19/8/1941)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2505#ixzz3bAAYeFeC


Ο Πόλεμος των Άστρων

121

0

Επική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και ένα μυθικό σύμπαν, που δημιούργησε ο σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Αρχικά εμφανίσθηκε ως κινηματογραφική ταινία. Έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαΐου 1977, σε μόλις 32 κινηματογράφους των ΗΠΑ και αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Σερ Άλεκ Γκίνες, Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Πίτερ Κάσινγκ, εκτυλίσσεται στο απώτερο μέλλον, σ' ένα μακρινό Γαλαξία και αφηγείται την προσπάθεια ενός ταπεινού αγροτόπαιδου του Λιουκ Σκάιγουοκερ και των φίλων του να απελευθερώσουν την πριγκίπισσα Λέια από τα χέρια του κακού Νταρθ Βάντερ. Η απρόσμενη επιτυχία της μπορεί να αποδοθεί στην ανάγκη των Αμερικανών να ξεφύγουν από τη ζοφερή πραγματικότητα που τους περιέβαλε, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Μετά την επιτυχία της ταινίας του American Graffiti (1973) ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας σκόπευε να ασχοληθεί με τον διαστημικό ήρωα Φλας Γκόρντον. Όμως, γρήγορα εγκατέλειψε το σχέδιό του, αφού δεν μπόρεσε να αποκτήσει τα δικαιώματα για την ταινία κι έτσι επικεντρώθηκε σε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, που είχε στο μυαλό του. Έγραψε ένα σενάριο 14 σελίδων, εμπνευσμένο από μύθους και αφηγήσεις, και έπλασε τους χαρακτήρες του επηρεασμένος, όπως έχει δηλώσει, από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών του Τόκιν και από τον κινηματογραφικό κόσμο του ιάπωνα σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα. Η παραγωγή της ταινίας πέρασε από χίλια μύρια κύματα μέχρις ότου ολοκληρωθεί, εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών και έλλειψης κεφαλαίων. Η Fox δεν είχε πεισθεί για το εγχείρημα του Λούκας και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι άνθρωποί της σκέφθηκαν να το ακυρώσουν.

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας δεν άφησε ασυγκίνητο τον Λούκας, που προχώρησε στην παραγωγή πέντε ακόμα ταινιών. Το 1981 η πρώτη ταινία έλαβε νέα ονομασία Star Wars, Επεισόδιο IV: Μια νέα ελπίδα και ακολούθησαν δύο συνέχειές της (Επεισόδια IV και V). Οι τρεις ταινίες της σειράς, που κυκλοφόρησαν μετά το 1999, αποτελούν προγενέστερες ιστορίες (prequel) της πρώτης ταινίας. Έτσι, η χρονολογική σειρά στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων είναι η ακόλουθη:

1. Star Wars, Επεισόδιο I: Η αόρατη απειλή
(Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15/10/1999)

2. Star Wars, Επεισόδιο ΙΙ: Η επίθεση των κλώνων
(Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17/5/2002)

3. Star Wars, Επεισόδιο ΙΙΙ: Η εκδίκηση των Σιθ
(Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20/5/2005)

4. Star Wars, Επεισόδιο IV: Μια νέα ελπίδα
(Πρεμιέρα στην Ελλάδα τον χειμώνα του 1977)

5. Star Wars, Επεισόδιο V: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
(Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19/12/1980)

6. Star Wars, Επεισόδιο V1: Η επιστροφή των Τζεντάι
(Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 8/12/1983)

Τα γεγονότα του Πολέμου των Άστρων συμβαίνουν σ' ένα μυθικό Γαλαξία. Πολλοί από τους χαρακτήρες του έργου είναι άνθρωποι, αλλά υπάρχουν και τέρατα διαφόρων ειδών. Ο Λούκας χρησιμοποιεί υπερφυσικά στοιχεία, όπως ιππότες, μάγισσες και βασιλοπούλες, χαρακτήρες που συναντούμε στα παραμύθια και τα έπη. Παρότι η ταινία εξελίσσεται στο απώτερο μέλλον, λίγες είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες. Η εικόνα του γαλαξιακού κόσμου είναι σκοτεινή και βρόμικη και όχι γυαλιστερή και φουτουριστική. Είναι αυτό που αποκαλεί ο Λούκας «το αρχέγονο μέλλον», που θα εκλαϊκευτεί αργότερα στις ταινίες Alien, Mad Max καιBlade Runner.

Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς αναφέρονται στην πτώση της Παλιάς Δημοκρατίας και την άνοδο της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Είναι, επίσης, η ιστορία του Άνακιν Σκάιγουοκερ, του νεαρού Τζεντάι, ο οποίος σταδιακά μετασχηματίζεται στον κακό και σκοτεινό Νταρθ Βάντερ. Τα τρία επόμενα επεισόδια εκτυλίσσονται 19 χρόνια μετά το τρίτο επεισόδιο, κατά τη διάρκεια του Γαλαξιακού Εμφυλίου Πολέμου, μεταξύ της Αυτοκρατορίας και των επαναστατών, των οποίων ηγείται ο Λιουκ Σκαιγουοκερ, ο γιος του Άνακιν Σκαιγουοκερ (Νυν Νταρθ Βάντερ).

Η κινηματογραφική σειρά έχει τιμηθεί συνολικά με 7 Βραβεία Όσκαρ, κυρίως για τα τεχνικά της επιτεύγματα (ηχητικά και οπτικά εφέ), που άνοιξαν νέους δρόμους στην κινηματογραφία. Τη μουσική της ταινίας, που βασίζεται σε βαγκνερικά πρότυπα, υπογράφει ο Τζον Ουίλιαμς και τιμήθηκε με Όσκαρ το 1978. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την ανακήρυξε ως την κορυφαία κινηματογραφική μουσική όλων των εποχών.

Ο Πόλεμος των Άστρων, ως πολιτιστικό φαινόμενο, σημάδεψε την τελευταία τριακονταετία. Και οι έξι ταινίες της σειράς περιλαμβάνονται στις πενήντα εμπορικότερες όλων των εποχών. Από την πρώτη ταινία του 1977 γεννήθηκαν πέντε ακόμη ταινίες, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σήριαλ, βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιγνίδια, ευχετήριες κάρτες και επιτραπέζια παιγνίδια. Ο συνολικός τζίρος της βιομηχανίας Πόλεμος των Άστρων, σύμφωνα με στοιχεία του οικονομικού περιοδικού Forbes, ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια (2005). Ο Τζορτζ Λούκας έβλεπε πολύ μπροστά, όταν έθεσε ως όρο στο συμβόλαιό του με τη FOX να έχει το 40% στα κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση της επωνυμίας Star Wars. Σήμερα είναι πάμπλουτος από μία και μόνη ιδέα του και από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ.

Η δημοφιλής σειρά επιστημονικής φαντασίας δάνεισε το όνομά της και στην πολιτική. Πόλεμος των Άστρων αποκαλείται κοινώς η Πρωτοβουλία Στρατηγικής Άμυνας, που εξήγγειλε στις 23 Μαρτίου 1983 ο αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν. Προβλέπει τη χρήση επίγειων και διαστημικών πυραυλικών συστημάτων για την αποτροπή πυρηνικής επίθεσης κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. Χωρίς να έχει προχωρήσει αρκετά, δεν έχει εγκαταλειφθεί μέχρι σήμερα.

Περί Πηγών...

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/270#ixzz3bAAk3Un3

 

Γκούφι

330

0

Χαρακτήρας των κινουμένων σχεδίων από τον κόσμο του Ντίσνεϊ. Ανθρωπόμορφος σκύλος και κολλητός φίλος του Μίκυ Μάους. Ατζαμής, με δόντια αλά Ροναλντίνιο, πλακατζής, έξω καρδιά, ιππότης με τις κυρίες, αθώος σαν παιδί, ολίγον χαοτικός, αλλά πιστός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους φίλους του.

Ο Γκούφυ (Goofy) γεννήθηκε στα στούντιο της Ντίσνεϊ και εξελίχθηκε ως χαρακτήρας από τον καρτουνίστα Αρτ Μπάμπιτ. Πρωτοεμφανίσθηκε στη μεγάλη οθόνη με το όνομα Ντίπι Ντογκ στις 25 Μαΐου 1932, σε μία ταινία με τον τίτλο «Mickey's Revue». O ρόλος του ήταν μικρός, αλλά το ξεχωριστό γέλιο του δημιούργησε αίσθηση. Ακολούθησαν ρόλοι κομπάρσου σε πέντε ταινίες και στην έβδομη ήρθε η αναγνώριση.

Στο φιλμ The Orfan's Benefit, που κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου 1934, ο Ντίπι Ντογκ ονομάζεται πλέον Γκούφι, ο ρόλος είναι μεγαλύτερος και γίνεται μέλος του στενού περιβάλλοντος του Μίκυ Μάους, μαζί με τον Ντόναλντ Ντακ. Σταδιακά, ο Γκούφι ανεβαίνει στην ιεραρχία των ηρώων της Ντίσνεϊ και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Goofy and Wilbur, που έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου 1939.

Τα επόμενα χρόνια ο Γκούφι είναι πλέον ένας από τους σταρ της Ντίσνεϊ, επισκιάζοντας ακόμη και τον Μίκυ, που γίνεται το καλό παιδί και δεν εμπνέει τους καρτουνίστες. Αντίθετα, ο συνδυασμός της αδεξιότητας του Γκούφι και της ηττοπάθειας του Ντόναλντ δημιούργησε ένα εκρηκτικό δίδυμο, που σκορπά άφθονο γέλιο. Ο Γκούφι παρέμεινε στο προσκήνιο ως τις αρχές της δεκαετίας του '60 για να υποχωρήσει στη συνέχεια σε μικρούς χαρακτηριστικούς ρόλους, κυρίως στην τηλεόραση.

Το 1992 στην τηλεοπτική σειρά Goof Troop, μας αποκάλυψε για πρώτη φορά το πλήρες όνομά του, Γκούφι Γκουφ, αλλά και τον νεαρό βλαστό του, τον Μαξιμίλιαν Μαξ Γκουφ. Η μητέρα του παιδιού του παραμένει μυστήριο, που μένει να απαντηθεί από τη Ντίσνεϊ. Έτσι, ο Γκούφι είναι ένας από τους ελάχιστους χάρτινους ήρωες με απογόνους.

Ο Γκούφι επανήλθε στη μεγάλη οθόνη το 1995. Με τον Μαξ πρωταγωνίστησαν στην ταινία A Goofy Movie ή όπως προβλήθηκε στη χώρα μας, Γκουφοταινία.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/143#ixzz3bAB5jyzU

 


Η ιστορία της Ρίβερ Πλέιτ

Αθλητικός σύλλογος της Αργεντινής με έδρα το Μπουένος Άιρες, γνωστός στο ευρύ κοινό από το ποδοσφαιρικό του τμήμα. Η πλήρης ονομασία του είναι Κλουμπ Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ (Club Atletico River Plate).

Ιδρύθηκε στις 25 Μαΐου 1901 στο προάστιο του Μπουένος Άιρες, Λα Μπόκα, από μια παρέα λιμενεργατών με καταγωγή από τη Γένοβα της Ιταλίας. Καθημερινά έβλεπαν τους άγγλους ναύτες να κλοτσούν μια μπάλα στα διαλείμματα της δουλειάς και αποφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδα για να τους αντιμετωπίσουν. Την ονόμασαν Ρίβερ Πλέιτ, από την αγγλική ονομασία του ποταμού Ρίο Ντε Λα Πλάτα, που διασχίζει το Μπουένος Άιρες. Ως χρώματα του νεοσύστατου συλλόγου ορίστηκαν το κόκκινο και το άσπρο, είτε από τη σημαία της Αγγλίας, είτε από το σήμα της Γένοβας. Η χαρακτηριστική κόκκινη εγκάρσια φάσα της φανέλας προήλθε από μια τοπική καρναβαλική συνήθεια.

Η Ρίβερ Πλέιτ σύντομα άφησε τη Λα Μπόκα για το Παλέρμο και στη συνέχεια το μεσοαστικό προάστιο Νούνιες στα βόρεια του Μπουένος Άιρες, όπου και η σημερινή έδρα της, το γήπεδο Ελ Μονουμεντάλ, χωρητικότητας 65.000 θέσεων. Στις αρχές του 1930 έκανε την πρώτη μεγάλη μετεγγραφή που δημιούργησε αίσθηση. Απέκτησε τον επιθετικό Μπερναμπέ Φερέιρα, πληρώνοντας στην ομάδα του Ατλέτικο Τίγκρε ένα μεγάλο ποσό σε ράβδους χρυσού. Τότε ήταν που της δόθηκε το παρατσούκλι Λος Μιλιονάριος (Οι εκατομμυριούχοι), που την ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Ήταν η εποχή που άλλαξε η κοινωνική βάση της ομάδας. Η Ρίβερ έγινε η αγαπημένη των εύπορων στρωμάτων της πρωτεύουσας, σε αντίθεση με την Μπόκα Τζούνιορς που εκπροσωπούσε τη φτωχολογιά του λιμανιού. Από τότε κρατάει και η κόντρα των δύο ομάδων που κατάγονται από την ίδια γειτονιά, τηΛα Μπόκα. Οι μεταξύ τους αγώνες, το «σουπερκλάσικο» όπως ονομάζεται, είναι το απόλυτο ντέρμπι της Αργεντινής και ένα «θέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανένας ποδοσφαιρόφιλος προτού αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο», όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Ομπσέρβερ.

Τη δεκαετία του '40 η ομάδα ξεχώρισε για το επιθετικό της ποδόσφαιρο, που τις χάρισε το παρατσούκλι Λα Μάκινα (Η μηχανή). Με παίχτες όπως οι Ντι Στέφανο, Μουνιός, Μορένο, Πεντέρνερα, Λαμπρούνα και Λουστάου, έπαιξε μια μορφή ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, τριάντα χρόνια προτού το λανσάρει ο Άγιαξ της δεκαετίας του '70. Έως το 1957 η ομάδα κυριαρχούσε στην Αργεντινή. Ακολούθησαν 18 πέτρινα χρόνια μέχρι να επανέλθει στο προσκήνιο και να κερδίσει εγχώριους και διεθνείς τίτλους.

Τη φανέλα της Ρίβερ έχουν φορέσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι: Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ενρίκε Ομάρ Σίβορι, Φέλιξ Λουστάου, Λουίς Αρτίμε, Λουίς Κουμπίγια, Ντανιέλ Πασαρέλα, Λεοπόλδο Λούκε, Μάριο Κέμπες, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, Έντζο Φραντσέσκολι, Κλαούντιο Κανίχια, Ρομπέρτο Αγιάλα, Αριέλ Ορτέγα, Ερνάν Κρέσπο, Μαρσέλο Σάλας, Χαβιέ Σαβιόλα και οι γνωστοί μας Μπρούνο Πεζάολα (διετέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού), Χουάν Χοσέ Μπορέλι (Παναθηναϊκός), Χουάν Φούνες (Ολυμπιακός), Κριστιάν Λεντέσμα (Ολυμπιακός) και Φερνάντο Μπελούστσι (Ολυμπιακός).

Τίτλοι

  • Πρωταθλήματα (36): 1920, 1932, 1936, 1937, 1941, 1942, 1945, 1947, 1952, 1953, 1955, 1956, 1957, 1975 (Μετροπολιτάνο), 1975 (Νασιονάλ), 1977 (Μετροπολιτάνο), 1979 (Μετροπιλιτάνο), 1979 (Νασιονάλ), 1980 (Μετροπολιτάνο), 1981 (Νασιονάλ), 1986, 1990, 1991 (Απερτούρα), 1993 (Απερτούρα), 1994 (Απερτούρα), 1996 (Απερτούρα), 1997 (Κλαουζούρα), 1997 (Απερτούρα), 1999 (Απερτούρα), 2000 (Κλαουζούρα), 2002 (Κλαουζούρα), 2003 (Κλαουζούρα), 2004 (Κλαουζούρα), 2008 (Κλαουζούρα), 2014.
  • Κόπα Λιμπερταδόρες (2): 1986, 1996
  • Σουπερκόπα (1): 1997
  • Διηπειρωτικό (1): 1986
  • Κόπα Ιντεραμερικάνα (1): 1987


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/447#ixzz3bABaJ7sv

 

Λιδορικιώτες σε  προσωπική  εργασία σκάβουν  αυλάκι  για  την εγκατάσταση  του  υδρευτικού  μας  δικτύου , ανάμεσα στα  σημερινά  κτίρια  ΔΕΗ  και  Βενζινάδικου . Σε πρώτο  πλάνο  Χαρ. Ζέκιος , διακρίνονται  ακόμα Κ.Καραγκούνης , Κ.Σακαρέλος , Χαρίλαος  Παπαδημητρίου , Γυμνασιάρχης και Νικ. Τσαντίλης , Μοίραρχος  Χωροφυλακής .
Αρχείο  Κοινότητας Λιδορικίου 

Οι  σημερινές  μας  φωτογραφίες  είναι  αφιερωμένες  σε  Δημοτικά και  Δημόσια  έργα , και  θα  τις  βρείτε  στην “ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΗΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “ photolidoriki.blogspot.com

   Bέβαια , έργα  σοβαρά  έχει  πολλά  χρόνια  το  χωριό  μας  , όσο  δε  για  τα  τελευταία  χρόνια …ασχολούμαστε  με  καμιά..μαντρούλα ..κλπ…

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ

meteo.gr

Τρίτη
26/5

03:00

14°C

58%

3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h

ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

09:00

15°C

44%

2 Μπφ ΒΔ
9 Km/h

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

15:00

26°C

25%

3 Μπφ Δ
16 Km/h

ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

21:00

19°C

58%

3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


        ΤΟ   ΣΧΟΛΙΟ  ΜΑΣ 

        “ ΤΑΛΕ ..ΚΟΥΑΛΕ “

    Όλοι   γνωρίζετε  φίλοι  μου  τι  σημαίνει  το  “ τάλε κουάλε “ στα  Ιταλικά , ίδιος  , ολόιδιος , ολόφτυστος  με  κάποιον  άλλο , και  στην  προκειμένη  περίπτωση , αναφερόμαστε  στο  Δήμο  Δωρίδας , που  μετά  την..ψυχρή , στυγνή και  παγερή και  ολίγον..θρασεία , θα  λέγαμε , εξομολόγηση του  Δημάρχου  μας , για  το  οικονομικό  χάλι  του  Δήμου  μας , ( λες  και  φταίνε  γι’ αυτό οι  ταλαίπωροι  ..υπήκοοι , που  έχουν  ανεχτεί  αλλά  και  συνεχίζουν  να  ανέχονται τα  χίλια μύρια ..όσα απ’ τους  ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ  ΑΙΡΕΤΟΥΣ , ΑΡΧΟΝΤΕΣ  ΜΑΣ ,   είμαστε ..πάτσι  και  πόστα  με το  Οικονομικό  χάλι  της  Πατρίδας  μας , που  κι’ αυτή  στα  ίδια..χάλια  είναι , μόνο  που  και σ’αυτή την  περίπτωση , δεν  μας  το  λένε..απότομα , όπως  ο  Δήμαρχός  μας , έτσι   για  να  μην..πάθουμε  τίποτα ..

   Μήνυμα  λοιπόν..ελήφθη , αλλά  δεν  πρέπει  φίλοι  μου ,  αφού  έτσι  κι΄αλλιώς , εμείς  θα  πληρώσουμε  το..μάρμαρο , να  μας  πουν  και  πόσο  μεγάλος  είναι  ο..λογαριασμός ;  Κάπου  βέβαια σε  κάποιο  σημείο της  εξομολόγησής του , ο Δήμαρχός  μας , αφήνει  και  του..ξεφεύγει , τάχαμου..τάχαμου , η  φράση   εδώ  χάσαμε  εκατομμύρια και  θα  μας..” ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΓΙΑ  300.000 e  “ ; Σαν  να  θέλει  δηλαδή , εμμέσως  πλην..σαφώς , να  μας  πει για το..” κοντύλι “ ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΕΧΟΥ..ΚΟΨΕΙ ..

  Δεν  μπορούμε  φίλοι  μου  να  ξέρουμε  πόσο μεγάλο  είναι το…..

..που  θα  μας  φορέσουν  οι  λεβέντες  μας , αυτό  όμως  για  το  οποίο  πρέπει  να  είναι  βέβαιοι , είναι  πως  ΘΑ  ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , και  δεν  θα  ήταν  καθόλου  άσχημη  ιδέα , να  γίνει  και  κάποιος  οικονομικός  έλεγχος από  τους  αρμόδιους  ελεγκτές  , έτσι  για  ξέρουμε  τι  μας  συμβαίνει …δια  πάσα..ενδεχόμενον , που λένε  και  οι  εγγράμματοι …ΟΛΑ  ΦΥΣΙΚΑ   ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ …

  Πάντως  πού  θα  το  θέλαμε  όλοι  , να βγει  ο  Δήμαρχός , έτσι  στην…ψύχρα , όπως έκανε  και  την..ανακοίνωσή του  ΚΑΙ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ , ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ  ΒΕΒΑΙΑ , ΤΟ  ΚΟΝΤΎΛΙ     ΠΟΥ  ΧΡΩΣΤΆΕΙ…

   Καλό  σας  απόγευμα και  καλή  εβδομάδα

  Απ’ το  “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη …..Κ.Κ.-

No comments: